» » Cum să construiți o casă de schimbare cu propriile mâini: locație, tipuri

Cum să construiți o casă de schimbare cu propriile mâini: locație, tipuri

Orice construcție globală - o casă sau o cabană de vară - începe cu o cameră de utilități numită „casă de schimbare”. În acest articol, vom lua în considerare opțiunile pentru structură, vom înțelege nuanțele construcției cu propriile noastre mâini..

De ce ai nevoie

Casa de schimbare este o structură versatilă, servește ca o cameră pentru unelte și materiale de construcție, pentru adăpostirea de vreme rea, în ea puteți sta peste noapte. Acestea nu sunt toate funcțiile pe care spațiile le pot prelua, după finalizarea construcției, acestea pot servi:

 • un hambar (pentru stocarea inventarului);
 • atelier;
 • baie;
 • bucătărie de vară;
 • foișor închis;
 • casă de oaspeți.

Locație

Locația clădirii va depinde de scopul acesteia în viitor:

 • dacă servește ca o sală de utilitate pentru depozitarea lemnului de foc, a inventarului și a altor lucruri, atunci trebuie așezat acolo unde va avea acces liber la acesta, în același timp nu trebuie să fie vizibil;
 • este indicat să amplasați atelierul mai aproape de casă pentru a putea intra și ieși fără a pierde timpul;
 • este mai bine să plasați o saună sau o baie în afara casei și a altor clădiri, respectând siguranța la foc;
 • în cazul transportului planificat al mini-casei într-un alt loc, locația sa va fi convenabilă atunci când părăsiți teritoriul.
Vă recomandăm să citiți despre cum să construiți baie, pivniță în garaj, verandă, sera din rame ferestre și policarbonat, și, de asemenea, cum se face Duș de vară, chioşc, butoi de lemn.

Mărimea casei de schimbare depinde din nou de planurile de viitor, precum și de amenajarea spațiilor. În orice caz, la început, trebuie să contați pe prezența unei băi, un loc de relaxare, confortabil pentru cel puțin două persoane, precum și o zonă de luat masa și câțiva metri pentru unelte și materiale de construcție. Dimensiuni compacte și convenabile, de exemplu, 6x2.5x2.5 m.

Tipuri de cabine

În funcție de materialul metodei de asamblare a clădirii, există panouri, rame și lemn.

Scut

Este o structură temporară realizată din materiale ieftine și deseori de calitate scăzută. Nu se gândesc la izolare și comunicații. Este o structură ușoară, ieftină, ușor de transportat din loc în loc. Cel mai adesea folosit doar în timpul construcției.

Cadru de sarma

Această cameră poate fi atât temporară cât și permanentă. Poate fi izolat, alimentat cu apă și electricitate. După ce a fost utilizat în scopul propus, poate fi transformat într-un foișor sau atelier. O astfel de structură este asamblată dintr-o bară de lemn cu o grosime de aproximativ 50 mm.

De lemn

O premisă solidă multifuncțională. Mini-clădirea poate fi echipată cu tot ce este necesar pentru viață: electricitate, apă, baie. Lemnul este un material scump, dar ecologic și durabil, în special cu prelucrări adecvate.

Instrucțiuni de construcție pas cu pas

Pentru construcție, veți avea nevoie de unelte și materiale, care trebuie pregătite în avans. Veți avea, de asemenea, nevoie de un desen al structurii dorite..

fundație

Există trei tipuri principale de bază pentru o clădire mică:

 • în formă de coloană - constă în rulmenți, cea mai ușoară opțiune pentru construcția ușoară, tocmai aceasta o vom construi pentru structura noastră;
 • bandă - necesită mai mult timp și material, forță de muncă pentru construcție, sapă un șanț pentru el, pregătesc o cofrajă din tije de armare, îl fixează cu beton și așteaptă o lună până când apucă baza și se întărește betonul - acest tip de fundație este potrivit pentru clădirile din cărămidă și piatră;
 • monolitic - necesită, de asemenea, mult timp și costuri (cofraj, beton), este dificil să o așezați singur, avantajul unui monolit este că suprafața sa servește ca bază pentru podea.

Vom realiza un șopron din lemn și o fundație columnară pentru acesta.

Schema de stabilire a fundației:

 1. Privind diagrama desenată anterior, măsurați dimensiunile fundației.
 2. Apoi, cârligele sunt conduse în jurul perimetrului și sunt trase tracțiuni.
 3. Numărul necesar de găuri este săpat sub stâlpi, cu o anumită distanță între ei. Pietrisul este turnat în partea de jos a gropilor, apoi nisip, această „pernă” va reține deformarea solului la schimbarea anotimpurilor.
 4. Cărămizi sunt așezate pe nisip, legate împreună cu mortar. Turnarea cimentului se face pe părțile laterale ale stâlpilor.
 5. Bucăți de material pentru acoperiș sunt așezate pe stâlpi pentru impermeabilizare.
 6. Cureaua de jos și baza pentru viitorul etaj sunt realizate dintr-un fascicul de lemn..
Important! Întrucât clădirea va fi alimentată cu energie electrică și apă, trebuie luate măsuri pentru protejarea materialelor lemnoase de umiditate și incendiu. Există compuși speciali pentru umiditate și degradare. Orice antiseptic pe bază de ulei este de asemenea potrivit, există o impregnare numită ignifugă de foc, multe dintre ele protejând suplimentar lemnul de insecte.

pereţi

După așezarea fundației și înfășurarea bazei sub podea, se montează suporturi verticale de sarcină de la o bară cu o secțiune de 100x100 mm.

Când asamblați, rețineți că este planificat un acoperiș cu o singură groapă; pentru aceasta, grinzile frontale nu sunt instalate în același plan vertical cu grinzile din spate și de la capăt, ci cu 50 cm mai mare pentru panta acoperișului. Punem bretele temporare pentru a sprijini structura.

Pasii urmatori:

 1. Consolidăm cadrul cu rafturi suplimentare, unde luăm în considerare locația deschiderilor ușilor și ferestrelor.
 2. Instalăm două rafturi pentru fiecare fereastră și suporturi orizontale la marginea deschiderilor de cherestea de 50x50 mm.
 3. Schimbăm bretelele temporare pe cele permanente, întărim.

Acoperiș și podea

Acoperișurile pentru clădirile mici sunt utilizate fie cu gola, fie cu gropi. Un acoperiș gable va necesita mai mult material și mai multă forță de muncă. Avantajul unui astfel de acoperiș este în spațiul liber dintre acoperiș și tavanul clădirii, care poate fi folosit ca mansardă.

Află cum să faci fronton și ipohondru acoperișul, cum să faci un acoperiș mansardat, cum să acoperiți acoperișul Ondulin și acoperișuri metalice.

Pentru tipul de structură pe care l-am ales, un acoperiș înclinat ar fi o opțiune ideală: un minim de material, un minim de efort fizic.

Colectăm acoperișul:

 1. Realizăm împletirea stâlpilor verticale folosind grinzi de 100x50 mm.
 2. Conectăm partea de jos și de sus a bazei cu căpriori, așezate pe margine. Luăm în considerare proeminența dincolo de perimetrul pereților cu 15 cm (borduri de acoperiș), coase capetele cu o placă.
 3. De sus, acoperim cu foi de placaj.
 4. Partea de sus poate fi acoperită cu orice material rezistent și rezistent la apă.

Exemplu din imagine.Montăm grinzile pentru podea, le așezăm pe margine în pași de până la 60 cm. Cuțim o grindă de lemn pe suprafața laterală a plăcilor, care va servi drept suport pentru pardoseală. Dispunerea izolației podelei în imaginea de mai jos.După ce a așezat un podea curat de pe tablă.

Ferestre și uși

Atunci când instalați cadrul și echipați deschiderile pentru ferestre și uși, este necesar să măsurați cu atenție, să folosiți linii de plumb și un nivel, astfel încât la instalarea ferestrelor și ușilor să nu existe o denaturare. Ferestrele și ușile trebuie comandate în avans, ghidate de dimensiunile indicate pe desenul clădirii dorite.

Știați? Înainte de apariția geamurilor din țările europene, în loc de sticlă, ferestrele erau acoperite cu o peliculă întinsă realizată dintr-o bulă de taur. Abia în secolul al XVII-lea, la curtea din Franța, au apărut ferestre vitrate din mici pătrate legate cu plumb..

Electricitate

Afară, alimentarea cu energie electrică se strecoară prin aer, arată așa.Asiguram electricitate casei. Atașăm suportul la peretele exterior, la el - cablul principal, prin orificiul găurit trecem cablul în interiorul camerei.

Important! Pentru a vă proteja împotriva scurgerilor de curent, instalăm un RCD, apoi un panou de control automat.

Pentru cablaje interne, puteți achiziționa canale de cablu din plastic, este convenabil și plăcut din punct de vedere estetic. Pentru linia care duce la încălzitoare, este necesar un cablu cu o secțiune transversală mare, de exemplu, 0,75 mp. mm (bazat pe tensiune monofazată) potrivit pentru un dispozitiv cu o putere mai mare de 2 kW.

Ramurile de sârmă din pereți sunt realizate într-o carcasă metalică. Rămâne să instalați numărul necesar de prize. Nu uitați de iluminatul stradal.

Incalzi

Cea mai bună opțiune de încălzire ar fi un convector electric, ținând cont de energia electrică furnizată. Pentru a încălzi o cameră mică, este suficient un dispozitiv de 1,5 kW. Este indicat să nu economisiți pe dispozitiv, convectoarele ieftine sunt, de obicei, din oțel subțire, care emite o fisură atunci când este încălzit.Convectoare electrice Un dispozitiv bine fabricat nu creează zgomot și funcționează fără întrerupere. Instalarea încălzirii lemnului nu este în totalitate relevantă, deoarece lemnul de foc va costa mai mult decât facturile la energia electrică.

În plus, va trebui să bateți spațiul din jurul sobei cu foi de fier, să efectuați un coș de fum, care trebuie, de asemenea, să fie izolat, de exemplu, cu fibre de bazalt cu proprietăți ignifuge, iar acestea sunt în continuare costuri suplimentare.

Rezerva de apa

Întrucât casa de schimbare este planificată să fie utilizată pentru viitor, alimentarea cu apă nu va fi de prisos. Ambele conducte - instalații de canalizare și canalizare - trec prin podea. Șanțurile de țeavă sunt săpate în avans conform planului. Cum arată, vezi poza.

Vă recomandăm să citiți despre cum să vă instalați fosă septică, Sistem de aer conditionat, încălzitor de apă, canalizare, și, de asemenea, cum se face alimentarea cu apă dintr-o fântână.

Finisaj exterior

Este logic să folosiți căptușeala pentru a decora o casă de schimbare din lemn. Producătorii de astăzi oferă materiale de placare durabile și durabile:

 • imitație de finisaj de cherestea - ușor de asamblat, are caneluri-blocaje, material rezistent la umiditate (conținut de umiditate de 16-18%)-
 • căptușeală euro - este de calitate excelentă, conținut de umiditate materială - 15%, echipat cu caneluri, suprafață netedă, asamblată vertical-
 • căptușeală uscată - opțiune bugetară, realizată din conifere (molid, pin)-
 • casă bloc - căptușeala imitând un buștean rotund arată scump și frumos.

Pentru muncă, în funcție de material, puteți avea nevoie de:

 • ferăstrău circular / puzzle / ferăstrău pentru lemn (care este disponibil);
 • polizor;
 • șurubelniță și șuruburi autofiletante;
 • capse sau timbre;
 • benzi de lemn;
 • pătrat;
 • creion;
 • capsator;
 • nivel.
Vă va fi util să citiți cum să alegeți a văzut, şurubelniţă, Jigsaw, ferăstrău electric și drujba.

Colectați plăcile de căptușeală atât pe verticală cât și pe orizontală.

Lucrările se desfășoară în această ordine:

 1. Instalați o ladă din benzi subțiri, care va asigura circulația aerului.
 2. Pe șipci cu o suprapunere de până la 15 cm, se fixează o peliculă de protecție cu o capsator.
 3. În plus, pentru izolarea suplimentară, plăcile OSB sunt umplute.
 4. Ultima etapă este instalarea căptușelii.

Decoratiune interioara

Pentru decorarea interioară, veți avea nevoie de aceleași unelte ca și pentru exterior. În plus, veți avea nevoie de izolare pentru pereți - vată de bazalt.

Știați? Lana minerală a apărut datorită observației industrialului englez Edward Perry. El a observat că filamentele fibroase subțiri se formau din stropi de zgură topită. În 1871, prima producție a acestei izolații a fost lansată în Germania..

Opțiuni de placare:

 • Placa OSB - rezistent la umiditate, cu protecție la foc-
 • PAL (laminat) - nu este afectat de temperaturi, are o paletă mare de culori-
 • MDF - izolează zgomotul, absoarbe căldura, ideal pentru placarea baie.

Căptușeala interioară se realizează conform următoarei scheme:

 1. Lăzi este umplută și plăcile de lână de bazalt sunt introduse în canelurile sale.
 2. Un film protector este umplut deasupra.
 3. Apoi sunt împachetate plăci din material de finisare.
 4. Etapa finală este placa de glisare, de-a lungul întregului perimetru al tavanului, colțuri de perete, podea, acest lucru va ascunde îmbinările plăcilor și, în plus, le va consolida. Dacă există dorința de a lipi tapetul și de a așeza linoleumul pe podea, atunci plăcile de umplutură sunt umplute după aceste lucrări.
Vă va fi util să citiți, cum să lipici corect plinta, cum să pui un geam din plastic, cum să instalați jaluzele de pe geamuri, cum se pune priză și intrerupator, cum să așezi gresie corect pe podea și pe peretele din baie, cum să instalați o chiuvetă într-un blat de lucru, cum să faci un pardoseală din lemn să te încălzești, cum se așază încălzirea în pardoseală sub strat laminat, linoleum și dale.

Opțiuni de construcție:Casa de schimbare în sine este un fenomen temporar, dar dacă abordați cu atenție și scrupule construcția acesteia, rezultatul va fi o clădire caldă potrivit pentru viață, dotată cu comunicațiile necesare. Cum să știi când poate veni la îndemână.


Opinii: 112