» » Caracteristici de construire a unui împădurit cu propriile mâini

Caracteristici de construire a unui împădurit cu propriile mâini

Caracteristici de construire a unui împădurit cu propriile mâiniÎntr-o casă de țară sau în țară, nevoia de lemne de foc nu este neobișnuită. Acestea pot aprinde un șemineu, aragaz, grătar sau se pot folosi pentru a încălzi o baie. Deoarece lemnul de foc trebuie să fie depozitat într-un loc uscat, un șantier la fața locului va fi esențial. A face o astfel de clădire cu propriile mâini nu va fi dificil. Sfaturi simple ale experților vor ajuta să facă față construcției unei structuri, chiar și pentru cei care nu au avut experiență anterioară în construcții.

Tipuri și caracteristici

De regulă, există două tipuri de construcții: un șopron cu șemineu, care stă separat sau o structură atașată casei. Fiecare dintre aceste tipuri are propriile pro și contra. De exemplu, adăugarea unui șopron de lemn într-o casă de țară va economisi timp și bani. in orice caz există și dezavantaje semnificative:

  • realizarea unei prelungiri la o casă din lemn este imposibilă din punct de vedere al tehnicilor de siguranță la incendiu
  • lemnul mort conține adesea gândaci măcinători.

Pentru a evita deteriorarea pereților și a pardoselilor, păstrați lemnul cât mai departe de astfel de structuri. Pereții pot fi, de asemenea, diferiți: fanta și zăbrele.

Pentru ca buștenii să se usuce mai bine și să împiedice precipitațiile să intre în interior, experții recomandă umplerea plăcilor în unghi. Nu uitați că ar trebui să existe cel puțin un interval mic între ele - acest lucru servește ca ventilație naturală. Cu toate acestea, nu puteți face decalajul prea mare. Cea mai bună opțiune este de la 3 la 9 cm.

Unii meșteri pot realiza un șopron frumos de lemn cu o ușă. O astfel de construcție nu numai că va decora cabana de vară, dar va fi foarte utilă și în cazul în care buștenii vor să fure.

Mai jos puteți vedea proiecte interesante de tăietori de lemne.

Toaletă pentru a da miros inodor și a pompa

Caracteristici ale construirii unui șemineu

Tăietor de lemn

Cum se construiește o pădure

Cum să faci un tăietor de lemne cu propriile mâini

Etapele construirii unui hambar

O versiune gata de prelucrare a lemnului poate fi achiziționată la magazin. Cu toate acestea, în acest caz, trebuie să fiți pregătit pentru costuri financiare ridicate: suma totală va include costul tăietorului în sine, livrarea și instalarea acestuia. Prețul va fi afectat de dimensiunile structurii și materialul din care va fi confecționat.

Este mult mai economic să construiți un șopron cu lemne de foc și să decorați site-ul cu o clădire originală și drăguță.

Colecția de materiale

Pentru a construi în mod corect un șemineu în țară, desenele și dimensiunile sunt necesare: acestea vor ajuta la calcularea corectă a cantității de materiale utilizate. Cea mai ușoară opțiune pentru un șopron pentru depozitarea lemnului de foc poate fi construit din materiale rămase după demontarea structurilor vechi:

  • ȘopronDe regulă, lemnul se folosește la construirea unei șarpe. O astfel de structură va arăta deosebit de bine pe un site în care totul este decorat în același stil natural..
  • Cel mai mare material bugetar poate fi considerat policarbonat. Cu toate acestea, cu o astfel de construcție, trebuie acordată o atenție deosebită ventilației naturale: trebuie să se lase mici goluri între buștenii pentru ventilație..
  • Modelele forjate arată frumos și elegant. Nu sunt foarte mari și sunt localizate în principal pe zona de grătar.

Selectarea locurilor

Adapost de lemnNu uitați că designul nu trebuie să fie evident. În același timp, omul de lemn nu trebuie să fie prea departe de casă sau de baie, altfel va trebui să transportați lemne de foc de departe.

Generator autonom de energie electrică pentru căsuțele de vară

Pentru a facilita determinarea locației, este necesar să se elaboreze un plan al zonei suburbane. Un alt punct important: determinarea zonei de depozitare a lemnului de foc.

De exemplu, dacă suprafața casei este de aproximativ 100 m², iarna aveți nevoie de aproximativ 2,5 m³ de bușteni de pin sau 1,8 m³ de mesteacăn cu un conținut de umiditate de cel mult 15%. Va fi necesară mult mai mult lemn proaspăt de foc: conductivitatea lor termică este semnificativ mai mică. În plus, trebuie să păstrați lemne cel puțin câteva sezoane..

Efectuarea unei șarpe

Mulți oameni se întreabă: cum să facă un șosel cu propriile mâini și unde să înceapă construirea unei structuri. Exemplul popular de a construi un șipru de lemn independent este foarte simplu.

Jurnalele vor juca rolul pereților portanți. Primul pas este marcarea șantierului: este indicat locul jurnalului intermediar și al colțului. Apoi, în structură sunt săpate gropi de aproximativ 50 până la 50 cm și până la 30 de centimetri adâncime. Piatra strivită este turnată în gropi și compactată cu grijă. Din sus, jurnalele sunt instalate, pre-tratate cu un antiseptic. Următorul strat este așezat prin acoperis în două straturi.

Pentru o mai mare stabilitate, suportul este recomandat să fie betonat. Pentru a obține un acoperiș înclinat, ar trebui să fie făcute jurnalele de diferite lungimi. Deci, partea din spate a clădirii ar trebui să fie cu 5 cm mai mare decât partea situată în față.

Acum se creează baza pentru podea. Pentru aceasta, sunt instalate jurnalele transversale, care sunt atașate de pereții portanți. Pentru a preveni contactul structurii cu solul, partea transversală a clădirii trebuie să fie cu peste 12 cm mai mare decât nivelul acesteia. Deoarece șopronul de lemn trebuie să fie bine ventilat, este mai bine să așezați plăcile cu fante de 2-3 cm, ceea ce va oferi un flux de aer proaspăt. Experții recomandă fixarea materialului cu șuruburi autofiletante și strângerea acestuia cu o șurubelniță.

Sistem de canalizare din țară

Fă-te singur tăietor de lemne în țară

Cadrul este acum instalat. Pentru a face acest lucru, șarpele de lemn este bătut în cuie din toate părțile cu plăci la intervale de câțiva centimetri. Când pereții sunt înveliți, puteți continua la instalarea acoperișului.

Trei căpriori vor fi principala pentru sistemul de acoperiș de susținere. Sunt atașate de cadrul structurii. Patru jurnale transversale sunt stivuite deasupra. Meșterii experimentați recomandă să pună material pentru acoperișuri, astfel încât precipitațiile să nu cadă în cameră. Structura rezultată poate fi acoperită cu un acoperiș. Deasupra se întinde o foaie profilată sau ondulină și se fixează cu șuruburi autofiletante. Etapa finală este pictura. Cel mai bine este să utilizați o compoziție cu proprietăți bioprotectoare, astfel încât clădirea să poată fi protejată suplimentar de deteriorarea gandaților-măcinători.

Sculptură artistică din lemn poate fi folosită ca decor pentru o șarpadă. O clădire acoperită cu plante alpiniste, de exemplu, struguri sălbatici, nu arată mai puțin atractivă..


Opinii: 60