» » Realizarea unei toalete în țară cu propriile mâini: desene și dimensiuni

Realizarea unei toalete în țară cu propriile mâini: desene și dimensiuni

Realizarea unei toalete în țară cu propriile mâini: desene și dimensiuniCând cumpărați terenuri pentru o reședință de vară sau o casă privată, se construiește mai întâi o toaletă, apoi toate celelalte clădiri. Există multe modalități de a face o toaletă: cumpărarea unei toalete gata, făcând-o singur din lemn, cărămidă și alte materiale de construcție. Pentru a economisi bani și timp, mulți proprietari folosesc desenele și dimensiunile toaletei din țară și o fac cu propriile mâini.

Alegerea locului potrivit

Pentru toaletă, trebuie să alegeți locul potrivit care să îndeplinească anumite reguli și reglementări. Prima regulă este să plasați dulapul departe de puțuri și puțuri. Exista o listă de criterii specifice care trebuie luate în considerare la construirea unei clădiri:

 • Este necesar să construiți o toaletă la o distanță de cel puțin 15 metri de pivniță, gropi, subsol.
 • Distanța de casă și de alte clădiri rezidențiale trebuie să fie de cel puțin 9 metri.
 • Dacă există animale de companie la cabana de vară, atunci distanța până la dulap ar trebui să fie de 7 metri.
 • Nu construiți o structură lângă garduri.
 • Este necesar să se țină seama de nivelul apei subterane, care ar trebui să fie de cel puțin 2,5 m.
 • Punctul cheie este o asemenea nuanță ca vecinii. Clădirea trebuie să fie construită astfel încât mirosul să nu deranjeze rezidenții.

Opțiuni de construcție

Realizarea unei toalete în țară cu propriile mâini: deseneExistă multe opțiuni pentru construirea unei toalete și totul depinde de obiectivele care vor fi urmărite. Cea mai comună opțiune este o structură cesspool. Aceasta este o opțiune clasică și relativ ușoară. Următoarea opțiune este „dulapul din spate”, o construcție cu o groapă sigilată, care poate avea un număr mare de variații. Plusul, desigur, este că materiile fecale nu vor fi absorbite în sol și poluând mediul înconjurător. Canalizarea este pompată cu ajutorul unei mașini speciale care pompează conținutul printr-o trapă din spatele toaletei.

Cum să faci un șosel pentru o reședință de vară cu propriile mâini

O altă opțiune bună pentru o toaletă numită „dulap cu pulbere” este potrivită pentru cei care au un nivel ridicat de ape subterane în zonă. Esența construcției este că sub scaun se află un recipient în care sunt colectate deșeurile, iar din când în când trebuie scoase. Dar această metodă de eliminare a apelor reziduale poate fi o mulțime de probleme, deși este una dintre cele mai ieftine metode de a scăpa de deșeuri..

Un dulap uscat este fără îndoială o opțiune bună. Nu este necesară curățarea constantă a containerului, deoarece conținutul este descompus de bacterii speciale și practic nu există un miros neplăcut.

WC clasic de țară

Realizarea unei toalete în țară cu propriile mâiniOpțiunea este cea mai comună dintre toate. Construcția trebuie luată foarte în serios. Este mai bine să construiți o groapă de capital și o clădire deasupra acesteia, odată să nu reveniți la această problemă.

Imediat ce este ales locul pentru groapă, trebuie să decideți din ce material va fi construită structura în sine. Cel mai bine este să faceți toaleta din lemn: de exemplu, din scânduri și grinzi. Nu faceți structura prea voluminoasă, altfel, în timp, solul se va așeza, iar clădirea va fi deformată și va deveni inutilizabilă.

Dacă este planificat să construiască o casă de cărămizi sau bușteni și, în același timp, va exista un duș în clădire, în acest caz este necesară crearea unei fundații. Cu toate acestea, clădirile confecționate din materiale grele nu au o cerere mare, deoarece vor fi destul de reci și vor fi cheltuiți mult mai mulți bani și timp în comparație cu structurile mai ușoare..

După ce problema cu alegerea materialului și plasarea cesspool a fost rezolvată, puteți începe construirea. Desene și dimensiuni ale toaletei din țară cu propriile mâini:

Făcând o toaletă în țară

În desen, puteți vedea dimensiunile standard ale clădirii, cabina interioară și sistemul de ventilație. Opțiune relativ bună - și în același timp simplă. Pentru a construi o astfel de toaletă, veți avea nevoie de următoarele materiale:

 • Panouri și grinzi.
 • Șuruburi autofiletante pentru lemn.
 • Colțuri metalice pentru fixarea rigidă a îmbinărilor colțului.
 • Ardezie.
 • Fereastra de mână și zăvorul interior pentru închiderea ușilor.
 • Scaun de toaletă din lemn sau plastic.
 • Poliflam pentru izolare.
Sistem de alarmă GSM de securitate wireless pentru căsuțele de vară

Următoarea etapă este amenajarea cesspool. După ce s-a săpat cabina, zidurile sale trebuie acoperite cu cărămizi sau inele de beton. O opțiune mai scumpă este o fosa septică pentru 400-500 litri.

Sigur, atunci când construiți o toaletă, veți avea nevoie de următorul instrument:

 • O lopată cu baionetă, pentru comoditate, puteți achiziționa o lopată cu mâner lung și scurt.
 • În cazul în care pe teren este dificil de săpat, în astfel de cazuri, un pumn va veni la îndemână.
 • Cu o șurubelniță, lucrurile vor merge mult mai repede.
 • Pentru a tăia rapid scândurile, vor fi necesare un puzzle și un ferăstrău circular.
 • Marker, pătrate, nivel, bandă.

Dacă toate materialele și instrumentele de construcție sunt gata, atunci puteți trece la amenajarea rezervorului.

Dacă pereții sunt căptușiți cu cărămizi, este necesar să-l așezați pe un model de tablă de verificare. Acest tip de zidărie va economisi materiale de construcție, iar o parte din lichid va fi absorbită în sol.Acest lucru vă va permite să curățați toaleta mai rar. Ultimele 4-5 rânduri trebuie să fie solide, deoarece sarcina lor este să reziste sarcinii principale. Partea inferioară a gropii este făcută cu o pantă spre capotă.

În ceea ce privește dulapurile din spate, cabina se face sigilată, din aceeași cărămidă. Pereții și partea de jos sunt umplute cu beton. Mai întâi trebuie să faceți un cofraj și să introduceți un fir metalic în beton înainte de a turna. La sfârșitul lucrării, cofrajul este eliminat. Ar trebui să fie bine fixate cu șuruburi sau cuie. Trebuie amintit că groapa este sigilată - și că toate mirosurile nu merg la toaletă, ar trebui să aveți grijă de un sistem de ventilație bun.

Cum să construiți un duș în aer liber pentru o reședință de vară cu propriile mâini

Pentru a face acest lucru, înainte de betonarea gropii, trebuie scoasă o conductă de plastic cu un diametru de 50 mm sau 100 mm din partea superioară. Apoi, după finalizarea construcției cabinei, țeava trebuie scoasă din partea din spate a peretelui și bine fixată, așa cum se arată în diagrama.

În ceea ce privește iluminatul, totul depinde de faptul dacă o persoană locuiește permanent în casă sau vine în țară din când în când. Dacă intenționați să locuiți în casă permanent, în acest caz este necesar să alimentați energie la toaletă. Puteți face o fereastră în fața dulapului prin care va intra lumina soarelui sau să cumpărați o lanternă cu LED reîncărcabilă.

Proiectul Ibușka

O altă opțiune pentru o toaletă de țară, înainte de construcția căreia trebuie să țineți cont că proiectarea necesită o cantitate mare de materiale. Dimensiunile sunt afișate în imagine.

Desene și dimensiuni ale toaletei din țară cu propriile mâini

Pentru confort, iluminarea poate fi realizată în cabină. Acest desen al unei toalete de țară prevede instalarea unei spălătorii și a unui cuier. Această opțiune se va potrivi perfect în interiorul căsuței de vară și va fi micul său punct de atracție.

Dulap de grădină Teremok

Acest tip de toaletă rurală este în construcție de mult timp și există o mulțime de elemente decorative în construcție. Dar, după finalizarea construcției, această structură va îndeplini nu numai o funcție decorativă în grădină, ci va încânta și ochii proprietarilor. Cu puțin efort, este foarte posibil să faci o toaletă de grădină cu propriile mâini. Desenele dimensionale sunt atașate mai jos.

WC de grădină

Casa în sine este realizată în formă de diamant. Pentru a crea un decor, toaleta poate fi tapițată cu cherestea rotundă, tăiată în două. Tăierea acoperișului va trebui făcută folosind un router de mână. În cazul în care nu există cherestea rotundă disponibilă, puteți ajunge cu un consiliu obișnuit. Nu trebuie bătut în cuie de la capăt la capăt, ci cu o suprapunere pe următoarea placă. Scaunul, ușile și structura în sine sunt realizate conform desenului, din cherestea obișnuită și scânduri. Deoarece toaleta va fi în grădină, nu este necesar să săpați o gaură: puteți pune un recipient adecvat sub scaun.

Construcție pas cu pas a bricolajului unei pivnițe din țară

Acoperișul poate fi acoperit cu ardezie sau tablă profilată în mai multe culori, ceea ce va face casa mai atractivă. După finalizarea construcției, se obține o toaletă exterioară bună, a cărei varf este vopsită în orice culoare. Merită tratată în prealabil plăcile cu ulei de in pentru a reduce consumul de vopsea.

Folosind un dulap uscat

Există cazuri în care, din cauza nivelului ridicat al apelor subterane, nu este posibilă construirea unui bazin. Dulapul uscat va ajuta la rezolvarea problemei. Poate fi plasat în baie și utilizat fără scurgere. Sub toaleta în sine este o cameră detașabilă umplută cu substanțe chimice speciale care descompun deșeurile. Rezultatul este o masă omogenă, inodoră. După prelucrare, poate fi turnat în sol sau în canalizare.

Substanțele pentru eliminarea deșeurilor sunt împărțite în trei tipuri:

 • chimic;
 • compostare;
 • microorganic.

Un dulap uscat, care utilizează un tip chimic de prelucrare a fecalelor, poate fi amplasat în exterior. Lichidul disponibil comercial nu îngheață nici la temperaturi sub zero, iar indicatorul din toaletă va aminti întotdeauna proprietarului să curețe recipientul.

În a doua versiune, turbă este folosită pentru prelucrare, iar conținutul containerului după prelucrarea apelor reziduale poate fi utilizat ca un îngrășământ bun. Dezavantajul este prezența mirosului, astfel încât toaleta este dotată cu o priză specială de gaz.

Tipul optim de dulap uscat este procesarea deșeurilor folosind microorganisme speciale. După prelucrare, masa devine sigură pentru mediu și nu are un miros caracteristic, iar lichidul rezultat poate fi turnat în siguranță în sol, fără teamă de contaminare.

Există multe opțiuni pentru eliminarea deșeurilor. Fiecare metodă are propriile sale avantaje și dezavantaje. Această gamă de procesare oferă consumatorilor o gamă largă de acces și le permite să profite de cea mai bună opțiune..


Opinii: 155