» » Construim o baie

Construim o baie

Baia noastră

Buna ziua, vreau sa impartasesc realizarile noastre. Construim o casă de baie de acum 2 ani. Soțul a refuzat categoric ajutorul constructorilor. Construim pe cont propriu, sau mai bine zis, construiesc soțul și tata. Am propus doar idei și ajutor pentru a depune, aduce etc. Dacha a fost cumpărată în urmă cu 2 ani, pe site exista o casă și o baie de 5 × 5. Inițial, această baie a fost așa.

Initial, baia era asa.

Anul trecut, nu știau ce să apuce - dacă grădină sau baie, au decis să pună afară această structură minunată în ordine. Am cumpărat o imitație a unui bar, a unei bariere de vapori, am atașat totul, am făcut o podea și un tavan dur, s-a dovedit astfel.

S-a dovedit astfel

Anul acesta am decis să facem decorarea interioară a băii. Am închis golurile dintre cherestea cu mușchi și remorcă. Am făcut o ladă cu bare, am pus izolația, am acoperit tavanul cu folie.

Plafonul era acoperit cu folie

După aceea, izolarea pe pereții din saună și în camera de duș a fost acoperită cu folie, au fost așezate plăci în colțul de duș și au fost fixate pe gips-carton rezistent la umiditate..

Pereții și tavanul erau acoperite cu folie

Tigla era atașată de gips-carton rezistent la umiditate

Alunecarea benzilor înguste pe folie pe pereți și tavan - căptușeala era atașată de ele. În sauna de arin, în căptușirea dușului de conifere.

Într-o saună de arin

Faceți o rezervare, soțul surorii mele a făcut cablarea și apa

Pereții dintre camere erau făcuți din șipci obișnuiți, între ele s-a introdus izolație. Cablarea și apa au fost realizate de soțul surorii mele, este inginer software. Pardoseala din saună a fost făcută cu mai multe straturi, astfel încât să nu înghețe iarna. O țeavă de scurgere de 2 metri a fost perforată și introdusă cu un burghiu (pământ nisipos pe șantier), apoi s-a așezat material de acoperiș, s-a acoperit lut expandat, apoi s-a pus penoplex, s-a așezat o plasă deasupra și s-a turnat o șapă gata gata. 

Podea de saună

Apoi, plăcile au fost așezate pe podea în sauna și camera de duș. Cuptorul a fost instalat pe un piedestal din cărămidă. Au scos coșul de fum, au instalat un rezervor de apă de 50 de litri și au acoperit soba cu cărămizi roșii. S-a dovedit a fi un portal improvizat. Pereții din camera de odihnă erau cusute cu clapetă de conifere. Asa.

Asa

Camera de odihnă nu era izolată, dar este păcat, ar fi fost necesar (am simțit-o când temperatura a început să scadă sub 10 grade). S-a instalat o cabină de duș în camera de duș, s-au ridicat capcane pe podea, ușa saunei s-a decis să fie din sticlă. Am spionat ideea rafturilor de pe Internet (cel mai dificil lucru a fost să-l conving pe tata să o facă așa cum vreau, s-a obișnuit să spele într-un bazin modul învechit).

Cabina de dus

Colț de duș

În sobă există 2 încălzitoare - una interioară și una exterioară, în interior am pus miezuri de fontă și bile de porțelan și o piatră (este abur uscat), în exterior am așezat o piatră cu cuartit de zmeură (soțului meu îi place să abure cu o mătură, este abur umed). Pentru siguranță, cuptorul era încadrat cu aceeași placă cu rafturile - aspen.

Bile din fontă și porțelan

În jurul cuptorului au fost realizate garduri de siguranță.

În saună și duș, a tratat căptușeala, rafturile și scările cu ulei de in. În camera de odihnă, o podea de 2,8 cm a fost așezată pe podea, acoperită cu lac de iaht. 

Camera de odihnă

Am făcut bănci în camera de duș, am adus mobilier. Până la urmă, asta s-a întâmplat.

Intrare

Toaletă

Ea este

Cabina de dus

Cabina de dus

Sauna

Sauna

Baia a fost deschisă acum o săptămână.

Deschidere

Baia este confortabilă

Afară plouă și vânt, dar este cald și confortabil în baie, pentru că totul este saturat de dragoste, cu care fiecare garoafă și fiecare tablă au fost bătute în cuie.

Ieri au oprit apa la dacha, trecem la modul de iarnă (în bazine).

Butoaie pentru iarnă

Apa fierbinte din rezervor intră în mixer, în timpul verii, apa caldă este furnizată aceluiași mixer și cabină de duș din cazan. Cazanul a fost luat pentru 100 de litri. L-au instalat la etajul 2, la început s-au gândit să termine și camera acolo, dar au abandonat această idee, acum există doar o mansardă)))

Opțiune de iarnă

Și asta nu este totul, anul viitor va exista o verandă de vară (intrarea la baie), decor interior, rafturi, umerase, imagini și cutii pentru „gadgeturi cu săpun” și, cel mai important, izolare de tavan. Sper că va fi izolată cu minunate materiale ROCKWOOL ...
Vă mulțumesc tuturor pentru atenție. Prieteni, votează, vom fi recunoscători pentru fiecare vot. Dragoste, Tatiana.


Opinii: 51