» » Ce este designul peisajului în fața casei

Ce este designul peisajului în fața casei

Amenajarea peisagistică în fața unei case este o definiție generală pentru amenajarea unui site situat în fața intrării într-o casă sau de-a lungul părții sale din față, până la o poartă și un gard, dacă sunt în apropiere. Proiectarea parcelei din fața casei depinde de 3 componente principale care determină direcția fanteziei proprietarului.

Două condiții de care trebuie să țineți cont în orice spațiu sunt frumusețea și corectitudinea. Ele dictează orice altceva, determină alegerea elementelor decorative. Dacă vă amintiți de cele 3 componente principale - zona, stilul și scopul creării unei compoziții, atunci puteți crea o adevărată operă de artă pe o mică bucată de teren între gard și peretele casei. Proiectarea site-ului din fața casei nu este o demonstrație a capacităților financiare, ci un mijloc de a vizualiza ideea dvs. de spațiu personal.

Zona și condițiile pe care le dictează

În peisajul din fața casei este ușor să includeți o grădină față minusculă și un spațiu imens între conac și poartă și o potecă largă care duce de la casa de la țară la poartă. În fiecare caz specific, sarcina principală este nu numai să încărcați maxim spațiul cu elemente structurale și să înghesuiți tot ceea ce este doar în arsenalul proiectantului, ci și să aranjați o compoziție completă care să creeze o vedere frumoasă de la fereastră și de pe stradă în același timp. Vederea de la fereastră ar trebui să trezească dorința de a ieși în zona decorată, iar privirea de pe stradă ar trebui să trezească o ușoară invidie a oamenilor care trăiesc într-o astfel de frumusețe.

Casă vedere exterioară
Casă vedere exterioară

Un iaz și o grădină japoneză pe fundalul unei căi căptușite cu piatră naturală provoacă uneori mai puțină dorință de a intra decât micuțe mixbordere cu figuri decorative și o bancă sculptată. O fântână mică poate fi, de asemenea, un element decorativ..

Lipsa bijuteriilor, transmisă ca minimalism, nu este, de asemenea, rațională, așa cum este și aglomerația cu tot felul de mijloace de aranjare. Spațiul mare din fața casei trebuie să fie împărțit în zone funcționale, sau subordonat unei idei generale, utilizat cu raționalitate maximă. Într-o mică grădină din față, este rezonabil să construiți paturi de flori cu mai multe niveluri și mijloace de extindere vizuală a spațiului. În orice caz, zona prevăzută pentru decorare trebuie utilizată cu înțelepciune. Sculpturile din parc vor veni la îndemână în fața unei case mari, iar atunci când sunt încorporate în proiectarea grădinii din față, vor ocupa pur și simplu jumătate din zonă.

Sculptură de grădinărit
Sculptură de grădinărit

Distribuția rațională a zonei implică și frumusețea peisajului. Un element decorativ poate fi:

  • o grădină de flori din fața casei - mici sculpturi, garduri cu flori, mixturi cu mai multe niveluri sau roci de lemn clar delimitate-
  • spațiu mijlociu - frumoase căi șerpuitoare, mini-grădiniță, zonă de luat masa, leagăn pentru copii, paturi de flori, graniță-
  • suprafață mare - garduri maiestuoase, sculpturi de copaci, fântână, iaz, tobogan alpin, rockeries și peluze.

Un pat de flori în fața casei cu diametru mare, care blochează intrarea vizibil de mare în conac, este radical diferit de un mic pat de flori din grădina din fața casei sau de o terasă cu flori amenajată în casa de țară pentru a decora un gard gol din spate și, în același timp, pentru a mări zona vizibilă..

Stil care definește totul

Nu contează ce fel de spațiu ocupă zona care urmează să fie dezvoltată: dacă este o grădină din fața casei sau câteva hectare în fața conacului. Tendințele de design de grădină vin și pleacă. Mulți adună tot ceea ce este la modă în acest an, nu se gândesc dacă este necesar pe site. Indiferent de modă, conformitatea cu stilul și bunul gust sunt întotdeauna apreciate:

  • un conac într-un stil strict englez nu are absolut nevoie de o grădină japoneză sau o compoziție chineză construită în Feng Shui-
  • un tobogan alpin pare absolut ridicol de casa din lemn "a la rus"-
  • o fântână pompoasă pe un teren personal de 6 acri lângă o casă, cu față de panouri din PVC, va provoca un zâmbet ironic din partea trecătorului.

Proiectarea peisajului presupune respectarea clădirii ridicate. Un spațiu minuscul lângă o clădire cu cinci etaje sau într-o casă privată, unde doar 1 m distanță de la ferestre până la gard este liber, nu va oferi ocazia de a arăta frumusețea naturală a plantelor care înfloresc toate anotimpurile calde sau de a crea senzația de un colț misterios și copleșit, o grădină din față în fața casei.

Peisaj rustic
Peisaj rustic

Cum să decorați o grădină din față cu propriile mâini? Partea din față a casei nu poate conține forme structurale mari, deoarece acestea vor bloca vederea de la ferestre, vor întuneca spațiul și vor face o bucată de pământ vizual și mai mică. Grădinile frumoase din față nu sunt cele care seamănă cu o cămară înfundată, ci cele care fac o persoană să zâmbească de afecțiune și admirație în ochi. Dacă acest lucru este realizat cu mijloacele improvizate recomandate, folosind plante și figuri amuzante, atunci putem presupune că sunt decorate în conformitate cu toate regulile pentru decorarea oricărui spațiu. O grădină confortabilă din fața casei este visul multor proprietari.

Scopul principal este frumusețea

Pentru a oferi sfaturi privind crearea unui interior de peisaj, nu trebuie doar să cunoaștem preferințele proprietarului, dar să vedem și zona care are nevoie de îmbunătățiri. Designul grădinii din față, precum și mobilierul casei, ar trebui să fie un mod de autorealizare, folosind plantele preferate, creând un mini peisaj atractiv, privit de la ferestre și deschizându-se trecătorilor. Aș dori să fac totul pentru ca toată lumea să se oprească să admire minunea creată de om. Și pentru aceasta, toate formele decorative sunt bune care îndeplinesc 3 cerințe de bază - relevanță, stil și frumusețe..

Scopul principal este frumusețea
Scopul principal este frumusețea

Crearea unei frumoase grădini din față pe un teren minuscul în fața unei clădiri standard cu cinci etaje nu este mai puțin importantă decât decorarea unui peisaj imens în fața unui conac cu trei etaje. Aceasta este o afacere și mai responsabilă, deoarece pentru asta ai doar propria ta imaginație, un sentiment de proporție și stil..

Video - design de peisaj al unui site lângă casa ta


Opinii: 195