» » Idei și exemple de proiectare a gardului pentru o casă privată

Idei și exemple de proiectare a gardului pentru o casă privată

gard din lemn în țarăPentru a proteja teritoriul proprietății casei de ochii indurerați, mulți sunt gata să ofere sume impresionante. Gardul nu este doar o funcție de protecție, ci garantează intimitatea și face posibilă evidențierea site-ului dvs. printre țările vecine monotone.

Ce să ia în considerare la instalarea unui gard

gard combinatExistă mai multe detalii de luat în considerare atunci când planificați un gard:

  1. Decideți care este scopul gardului. Decideți dacă va fi doar un accent pe granița site-ului dvs., un element decorativ sau o protecție fiabilă.
  2. Locația casei. Proiectarea gardului va fi diferită în funcție de faptul că casa este pe drum, pe câmp sau în pădure..
  3. Stilul principal al clădirii. Se recomandă instalarea unui gard, păstrând stilul casei în sine.
  4. Înălţime. Nu se recomandă construirea unui gard deasupra primului etaj al clădirii.
  5. Caracteristicile solului.
  6. Costul materialelor.

gard din scânduri din lemnPe baza bugetului, există o varietate de materiale din care să alegeți. În funcție de faptul că gardul este din lemn, piatră sau metal, aspectul său va deveni fie la modă și scump, fie spartan, dar durabil. De dragul stilului, multe sacrificii de calitate și fiabilitate de dragul atractiei vizuale. Vă vom spune despre cele mai populare opțiuni de gard și caracteristicile lor..

Zidul cetății

gard din piatră naturalăDacă decideți să construiți un gard care să vă protejeze proprietatea împotriva oamenilor răi, atunci ar trebui să acordați preferință structurilor din piatră și cărămidă. Cu toate acestea, prețul joacă un rol important aici. Pereții construiți integral din zidărie vor dura zeci de ani, dar costul unei astfel de clădiri va costa un ban destul de mare pentru client. În plus, va trebui să plătiți lucrători profesioniști și servicii de proiectare. Nu este recomandat să începeți să construiți un astfel de gard de unul singur..

gard din cărămidăCaramida este o opțiune bună în ceea ce privește raportul calitate-preț. Este mai ieftină decât piatra, în timp ce puternică și durabilă. Varietatea de nuanțe vă permite să creați o capodoperă strălucitoare care încântă ochiul în fiecare zi. Dacă peretele clădirii principale este realizat în același stil, atunci vă recomandăm să rămâneți la această opțiune.

Betonul armat este cel mai bugetar material pentru un gard.

gard din zidărie și tablă ondulatăNumeroase companii oferă servicii pentru turnarea blocurilor de toate dimensiunile și formele. Dacă decorați peretele corect sau pictați placa ondulată în culoarea zidăriei de beton, puteți obține aspectul original al structurii.

Garduri metalice

gard metalic originalGardurile metalice sunt montate din foi de oțel, carton ondulat și diverse articole falsificate. Pentru ca gardul să stea mai mult, se recomandă umplerea fundației de sub el. Dezavantajul acestui tip de garduri este deschiderea. Nu sunt solide și, dacă nu plantezi plante alpiniste lângă ele, nu sunt capabile să te protejeze de ochii indurerați..

Profilul metalic oferă un nivel ridicat de confidențialitate, care înconjoară strâns întreaga grădină.

Astfel de garduri sunt frumoase și moderne, însă nu diferă în durabilitate în comparație cu omologii lor din piatră. Rugul se formează pe jetoane și distruge treptat structura.

gard din profil metalicUneori, meșterii combină două materiale și realizează suporturi verticale din metal, iar spațiul dintre ele este cusut cu plăci orizontale. Acest stil de înaltă tehnologie este în bună armonie cu designul caselor moderne. Decorați spațiul din jurul stâlpilor cu plantații verticale evergreen-uri și creează o structură originală care să-i încânte pe vecini.gard din placi orizontale de lemn

Gardurile din lemn sunt cea mai bună alegere

gard din lemn simpluLemnul este cel mai solicitat și ieftin material pentru construirea unui gard. Este ușor de prelucrat și vopsit, ceea ce vă permite să construiți structuri de orice formă și dimensiune. Deși gardurile din lemn nu sunt durabile, prețul și versatilitatea lor compensează mai mult acest dezavantaj..

Combinând gardul cu o fundație de piatră, veți obține un gard original care va arăta nu numai în mediul rural, ci și în oraș.

gard din lemn pe zidărieGardurile combinate sunt, de asemenea, populare în rândul iubitorilor de design creativ. Aranjați secțiunile adiacente vertical și orizontal pentru un efect interesant.

gard din secțiuni verticale și orizontalePereții mici sunt folosiți pentru zonarea interiorului. Pot fi adiacente foișoare și bănci. O astfel de mișcare nu este folosită peste tot, de aceea va adăuga cu siguranță unicitate site-ului dvs..gard pentru zonarea amplasamentului

gard din lemn nevopsitAdesea, gardurile din lemn natural nu sunt vopsite. Așa că arată natural și colorat. Dar ele trebuie tratate cu formulări speciale de la degradare și dăunători..

gard și amenajarea peisajului site-uluiExistă multe opțiuni de design modern, precum și o gamă largă de materiale pentru a face realitatea oricărei fantezii. Fie că va fi o palisadă sau panouri orizontale, cărămidă solidă sau curbe grațioase de tije de fontă - depinde de tine.

Alegerea unui gard pentru o reședință de vară - videoclip


Opinii: 91