» » Cum se face gard pentru o grădină din față cu propriile mâini

Cum se face gard pentru o grădină din față cu propriile mâini

Fiecare proprietar vrea ca grădina din față să arate frumos pe o căsuță de vară sau lângă o casă privată. Dacă o persoană gândește creativ, iubește să țâșnească cu propriile sale mâini, atunci va face independent un gard din materialul pe care îl alege. De exemplu, în fotografie există un gard din gard de înaltă calitate pentru pichet.

Gard

 • metal;
 • de lemn;
 • piatră;
 • cărămidă;
 • plastic;
 • beton sau alt material.

Înainte de a începe să construiți un gard, trebuie să decideți următoarele nuanțe:

 • proiecta;
 • inaltime si forma;
 • culoare;
 • material.

"Important! Alegeți-l cu atenție pe acesta din urmă. Ar trebui să fie destul de robust, funcțional, dar să nu distragă atenția de la culori. "

Pe piața construcțiilor, vânzătorii oferă multe tipuri de garduri de grădină față. Puteți cumpăra unul gata, format din secțiuni și pur și simplu să îl instalați pe site. Bărbații la îndemână arată creativitate, dezvoltă în mod independent modele, aleg materialul și fac un gard.

Gardul poate fi confecționat dintr-un singur material sau combinat. Există o oportunitate prin intermediul Internetului de a lua în considerare modele populare și de a face unele similare.

Garduri din lemn

Gardurile din lemn sunt ieftine, frumoase și mulți grădinari le preferă. Luați în considerare opțiuni simple pe care le puteți face singuri sau cumpărați într-un supermarket de construcții, secțiuni gata pregătite pe piață și instalați pe site-ul dvs..

Tipuri de garduri de lemn:

 • Gardul de pichet, înălțimea necesară, poate fi selectat în supermarket. Necesită instalarea stâlpilor pentru sprijin. Scândurile vor fi aceleași și vor fi fixate pe 2 profiluri. Decalajul de la bord la bord este de 2-3 cm. Soarele pătrunde liber printr-un astfel de gard, iar proprietarii pot vedea frumusețea grădinii cu flori. Dacă aveți unelte și capacitatea de a lucra cu lemnul, puteți face singuri plăci de pichet. Unii proprietari realizează un șablon și comandă alte materiale de la comandant. Ce înălțime și lățime este necesară plăcile, proprietarul decide singur.
 • De răchită. Pot fi făcute din salcie. Cum? Există multe instrucțiuni pas cu pas pe internet. Este nevoie de mult timp pentru recoltarea viței de vie și țesut, dar gardul este frumos și merită, mai ales atunci când grădinarul este pensionar. Ca suport, se folosesc ramuri care au cel puțin 5 cm în diametru și sunt mai bune atunci când sunt realizate din stejar. Trebuie să marcați site-ul și să săpați un suport de la celălalt la o distanță de 25 până la 50 cm. După aceea, "şah" împletit cu viță de vie. Materialul se va usca și va fi rigid.
 • Bar în formă. Stâlpii de asistență sunt instalați pe site, iar barele sunt fixate în cuie pe orizontală. Un astfel de gard este bun în locul în care florile trebuie protejate, de exemplu, de capre, oi, alte animale..

Designul gardurilor din lemn poate fi diferit:

 • plăcile sunt poziționate: vertical, diagonală, orizontală;
 • o pânză fără lacune;
 • lasă găuri în locurile potrivite.

Gradina din fata

Trebuie să alegeți un gard din lemn, concentrându-vă pe următoarele nuanțe:

 • peisaj;
 • stilul în care este construită casa, șopronul, foișorul etc.
 • abilitățile dvs. în construcții și suma cheltuielilor.

Trebuie să alegeți un copac bun pentru gard, inspectați plăcile astfel încât să nu fie deteriorate de insecte. Proprietarul tratează pomul cu o soluție împotriva ciupercilor și acest lucru își prelungește semnificativ durata de serviciu.

Garduri metalice

Din metal

Așa arată un gard din metal forjat. Va dura mult timp, deoarece este durabil și de încredere.

Luați în considerare avantajele:

 • Meșterii pot realiza un gard forjat în funcție de schița unui client sau el va alege dintre schițele gata făcute. Pot exista forme geometrice, motive florale, abstractizări. O fundație este necesară pentru un astfel de gard. Este greu și 2-3 oameni îl vor instala.
 • O rețea metalică va servi nu numai ca gard, ci și ca suport pentru flori cretate.
 • Gardul de pichet metalic arată la fel ca cel al lemnului Ansamblul este diferit, iar structurile metalice durează mult mai mult decât cele din lemn..

"Consiliu! Principalul lucru este să aveți grijă corect de gardul metalic. Este tratat cu un agent anticoroziv și vopsit periodic ".

Plasa de scrimă

rabita

Un gard cu legătură în lanț este popular printre locuitorii de vară, grădinarii care trăiesc în sate. Lanțul de legătură este ieftin, se vinde în diferite dimensiuni pentru fiecare gust. Îl puteți cumpăra într-un supermarket de construcții, în piață și chiar îl puteți comanda cu livrare în apartamentul sau casa dvs. prin internet.

Cine crede că grădina din față împrejmuită cu o grilă nu este estetică și preferă un material diferit, alți grădinari sunt încântați. Plantează flori ondulate lângă ele și se ondulează frumos de-a lungul gardului, încântând ochii.

Instalarea unui astfel de gard va necesita instalarea stâlpilor de susținere. Dacă plasa este din metal, atunci stâlpii trebuie să fie, de asemenea, metalici, astfel încât să poată face față sarcinii mari din greutatea rețelei.

Este optim când o plasă metalică este trasă pe o bază de cadru. Deci, nu va scădea. Aceasta necesită sudare.

Garduri din plastic (PVC)

Garduri din plastic

Mulți proprietari au cumpărat garduri din plastic pe site-ul lor. Cei care au fonduri de rezervă cumpără secțiuni de plastic în magazine. Dacă doriți, gardul poate fi confecționat din sticle de plastic, părți de țevi, foi de plastic și alte materiale.

Există multe site-uri de pe Internet care prezintă fotografii cu idei creative, cum să faci garduri din plastic? Merită să vă uitați acolo și să luați în funcțiune unul sau mai multe garduri.

Gard de piatră

Gard de piatră

Fotografia arată un gard de piatră. Este de încredere și va dura mult timp. Cel mai adesea este folosit pentru garduri în zona în care se află pe străzi, în alte locuri și poate fi apelat gratuit.

Nu este nevoie să prelucrați în continuare piatra. Este frumoasă, rezistentă, ploaia sau zăpada nu o dăunează. Principalul lucru este să-l aranjați artistic, îl puteți fixa cu ciment, un astfel de gard va dura secole.

"Consiliu! Cel mai adesea, grădinile din față sunt închise cu astfel de pietre naturale: granit, gresie, ardezie, tuf. Alege pietre de dimensiuni medii, sunt cele mai ușor de lucrat. "

Structuri din beton

Sunt durabile. Pot fi realizate în diferite forme. Pereții pot fi realizate solid sau, frumos decorativ, cu o distanță între tije. Un gard poate fi confecționat din beton pentru: piatră, cu ardezie, gard pichet, plastic, cărămizi, alte materiale.

Structuri din beton

Gardul din beton din jurul grădinii din față este frumos, dar greu. Pentru aceasta se creează o fundație. Un muncitor nu îl va colecta, aveți nevoie de 1 sau 2 ajutoare.

Despre baza pentru gard

Nu contează din ce material grădinarul face un gard, va trebui să instaleze stâlpi pentru sprijin. Baza pentru gard este necesară pentru ca, de exemplu, câinele să nu săpe un tunel și să se strecoare în grădina din față. Atunci când structurile sunt grele, au nevoie doar de o fundație, altfel gardul poate să se prăbușească.

Ce lățime și înălțime va determina fundația, specialistul sau proprietarul însuși vor determina, concentrându-se pe următoarele date:

 • ce tip de sol;
 • lățimea și înălțimea gardului;
 • stres fizic asupra structurii;

Sfaturi despre cum să dotați o grădină din față?

Designerii de peisaj sfătuiesc grădinarii:

 • În poiană, rupeți în mod independent grădina din față de la bun început.
 • Pentru a concepe și a desena o schiță a modului în care va arăta și funcționa gardul realizat.
 • Gardul nu trebuie să fie făcut inutil de înalt sau surd.
 • Trebuie să pictați gardul înainte de a planta flori.
 • Atunci când alegeți o culoare, cu forma gardului, trebuie să luați în considerare în ce stil este construită casa, parcela este decorată;
 • Dacă gardul este mai mare de 80 cm, atunci aveți nevoie de o răchită.
 • Când nu există experiență în construirea unui gard de la 0, constructorii sunt sfătuiți să cumpere secțiuni de gard gata făcute la piață sau la supermarket. Puteți instala singur poli de asistență sau puteți angaja un specialist.

De la ce material și la modul în care grădinarul face un gard în jurul grădinii din față, depinde aspectul întregului amplasament de lângă casă. Chiar și sticlele de plastic pot fi frumoase. Principalul lucru este să te îndrepți de afaceri cu imaginație și să faci cu răbdare toată munca necesară.


Opinii: 153