» » Cum să faci gard pentru o reședință de vară - ieftin și rapid

Cum să faci gard pentru o reședință de vară - ieftin și rapid

Construcția pe orice șantier nou începe cu construcția unui gard. Este necesar să marcați zona și să marcați locația instalației de gard pe plan. Alegeți un material care să răspundă dorințelor și capacităților financiare ale proprietarului. Este de dorit ca gardul să fie în armonie cu alte clădiri. Un copac, ochiuri de metal, o placă ondulată și o ardezie sunt potrivite pentru a da.

Fiecare material are unele diferențe în tehnologia construcției, dar etapele generale sunt similare. Mai întâi, site-ul este marcat, apoi stâlpii de sprijin sunt instalați, barele transversale sunt fixate pe ele. Foile sunt atașate la aceste grinzi. În faza finală, poate fi necesar să pictați.

Tipuri de garduri - avantaje și dezavantaje

De îndată ce o persoană și-a construit prima casă, atunci a apărut nevoia unui gard. La început, funcția sa a fost de a proteja împotriva animalelor, dar de-a lungul anilor scopul a devenit mai larg - restrângerea teritoriului privat, care nu poate fi vizitat de oaspeții neinvitați.

Aspectul gardului joacă rolul „cărții de vizită” a proprietarului. Dacă se află într-o stare deplorabilă, acest lucru îl caracterizează pe proprietar din partea cea mai rea. Un bun proprietar are totul în ordine perfectă. Chiar și un gard poate fi realizat din materiale ieftine, simple, dar puternice și rezistente.

Cu puțină experiență în construcție și instrumentele necesare, puteți construi un gard de cabană de vară cu propriile mâini. Mai întâi trebuie să decideți tipul acestuia. Dacă există dorința de a se ascunde de vecini și de ochii indurerați, atunci ar trebui să fie ridicat și din materiale opace. Dacă funcția sa este de a proteja teritoriul, atunci puteți lua în considerare opțiunile pentru un gard de pichete, arbuști, copaci cu o creștere scăzută, o plasă cu lanț, o rețea metalică.

Fiecare tip de gard are propriile pro și contra:

MaterialBeneficiidezavantajeFotografie
LemnDisponibilitate, cost redusDe scurtă durată, necesită reparații regulate (retușare)
CărămidăDurabil, cu o durată de viață lungă, are un aspect respectabilPreț ridicat, nevoie de o bază solidă
Carton ondulatDisponibilitate, practic, cost redus, durată lungă de viață, o alegere largă: după mărimea undei, culoare, material de fabricațieAspect neatractiv
ArdezieCost redus, rezistență la temperaturi extreme, coroziuneFragilitate, aspect nepresentabil
rabitaUșurință de instalare, preț micNu acoperă zona de ochii indurerați
Plăci de betonMai puternică decât cărămida, fără întreținere, o gamă largă de modele și texturiDificultăți cu instalarea, nevoia de echipament special și forță de muncă suplimentară

Garduri din lemn

Lemnul este un material de gard accesibil și ieftin. Este profitabil să construiți un gard din el, deoarece va ieși ieftin, arată frumos în exterior și este ușor de instalat. Există mai multe opțiuni pentru garduri din lemn:

 • gard;
 • împletitură de nuiele;
 • Ranch.

Cel mai popular este gardul de pichet. Pentru fabricarea lor, ei iau fâșii de lemn cu lățimea de 7-14 cm, grosime de 18-22 mm. Înălțimea variază de la 1,2 până la 4 m. Plăcile sunt fixate cu bare de grindă, care sunt fixate orizontal pe stâlpii metalici, din lemn sau din beton.

Puteți realiza un gard frumos dintr-un gard de pichet dacă îl așezați într-un unghi, cu toate acestea, acest lucru afectează costul. Se mărește atunci când scândurile sunt aranjate într-un model „herringbone” sau eșalonat. Prețul va fi mai mare atunci când folosiți o fundație de bandă.

Gardul, numit „ranch”, este împrumutat din Vestul Sălbatic. Diferă prin faptul că este format din grinzi largi sau scânduri, care sunt fixate orizontal pe stâlpi de lemn de înălțime mică. Dezavantajul său este protecția slabă împotriva pătrunderii oaspeților nedorite. Acesta îndeplinește doar o funcție decorativă și protectoare. Costul este comparabil cu un gard de pichet.

Fanii stilului Provence vor fi interesați de un gard de răchită, pentru care se folosește o viță de vie cu ramuri de copaci bine îndoite: salcie, alun. Arată destul de original și durabil. Tehnica de țesut este simplă, stăpânită în câteva ore.

Puteți crea un răchit precum coșurile de răchită, artizanat. Pentru a face acest lucru, conectați tijele orizontale și verticale într-un model de tablă de control. Cu ajutorul acestui gard decorativ, ei împart teritoriul între paturile de flori și grădina din față. Dezavantajul este o durată scurtă de viață. Va trebui să țesem unul nou la fiecare 5 ani..

Există, de asemenea, o opțiune pentru cel mai ieftin gard pentru o reședință de vară - de la un bord neîncadrat. Este șlefuit, lustruit, lăcuit sau vopsit. Există, de asemenea, cea mai scumpă opțiune - din blockhouse. Atrage cu soliditatea unui cadru din lemn.

Dacă analizăm durabilitatea structurilor din lemn, atunci când sunt prelucrate într-o autoclavă, durata de utilizare este prelungită la 30 de ani. Dacă acoperiți doar cu echipament de protecție, atunci gardul nu va dura cel mult 15 ani.

Instrucțiuni de construcție

Pentru construcția unui gard din lemn, este necesar să se calculeze corect cantitatea de cherestea. Veți avea nevoie de scânduri, cherestea, stâlpi de susținere, știfturi, sfoară, nisip, ciment, elemente de fixare. Din unelte - un ferăstrău, un nivel de clădire, o lopată sau un burghiu, un ciocan, o șurubelniță.

Înainte de lucru, toate piesele din lemn sunt tratate cu agenți anti-putrezire..

În primul rând, acestea sunt determinate cu limitele parcelei. Pegele sunt conduse de-a lungul perimetrului la o distanță de 2 m unul de celălalt și firul este tras. În locurile în care vor fi instalate stâlpi de susținere, găurile sunt găurite cu un pas de 2 metri și o adâncime de 0,7-1,0 metri. Suporturile sunt introduse în ele, se verifică verticalitatea folosind un nivel de clădire. Pentru a menține stâlpii strânși, gropile sunt betonate.

Cuiele sunt ciocanite pe stâlpi de sus și este tras un cordon pentru a nivela gardul. De jos și de sus, plăcile transversale cu o secțiune de 10 x 2,5 cm sau o bară cu o secțiune de 50 x 50 mm sunt fixate cu cuie sau șuruburi, distanța de la nivelul solului este de 20-30 cm.

Plăcile sunt atașate la baza finisată sau sunt bătute cu capăt la capăt sau cu un interval de 1,5-2 cm. Puteți utiliza o șină subțire cu o secțiune de 2 x 3 cm construind o palisadă. Rămâne să pictezi în culoarea selectată.

Garduri metalice

Metalul a costat întotdeauna mai mult decât lemnul. Dar există opțiuni pentru bariere care sunt comparabile ca preț cu omologii din lemn și pot fi bine instalate în țară:

 1. 1. Cârlig de lanț de plasă.
 2. 2. Plasa ondulată.
 3. 3. Euroshtaketnik.
 4. 4. Decking.
 5. 5. Plasa sudată 3D.

rabita

Acesta este cel mai ieftin mod de a închide un site. Materialul de pe piață este disponibil în diferite dimensiuni:

 • lungime de la 10 la 18 m;
 • inaltime de la 1 la 3 m;
 • celule 20 x 20 - 100 x 100 mm.

Firul este protejat împotriva coroziunii prin polimer sau acoperire zincată. În timpul instalării, plasă este rulată și atașată de suporturi preinstalate, care sunt utilizate ca țevi de metal sau azbest, stâlpi de lemn. Durata de viață a lanțului de legătură este de 30 de ani. Nu umbra plantele și protejează de vizitatorii neinvitați.

Metoda de construcție este simplă. În primul rând, ele marchează teritoriul. În locurile desemnate, găurile sunt săpate sub suporturi. Stâlpii se introduc în ei. Pentru a le menține ferm în loc, adâncimile sunt cimentate. În continuare, începutul ochiului de plasă este atașat la primul suport, apoi ruloul nu se dezleagă, se trage și se înșurubează la restul.

Plasă din oțel ondulat

Se realizează prin metoda țesăturii perpendiculare din fire de oțel îndoite. Se folosește pentru cernerea ecranelor și pietrișului. Dar, de asemenea, puteți construi un gard din ea. Avantajul față de legătura lanțului în rigiditate mai mare.

Plasa este realizată în secțiuni plate cu dimensiuni de 1,75 x 4,5 m. Este fixată pe suporturi. Rezultatul este un gard robust, de încredere. Este adevărat, prețul lui este ridicat.

Euroshtaketnik

Un gard din pichet din lemn este foarte popular, ceea ce i-a determinat pe producătorii de produse metalice ștanțate să creeze un gard euro. Prefixul „euro” înseamnă o calitate înaltă. Rezultatul este o rezistență frumoasă, rezistentă și incomparabilă cu materialul lemnos.

Euro shtaketnik nu necesită întreținere specială, nuanțare, protecție la coroziune. Este acoperit cu un film polimeric care își păstrează structura și culoarea timp de 25-30 de ani.

Carton ondulat

Este lider printre materialele pentru construcția barierelor. Motivul este ușurința instalării, prețul accesibil și durata de viață lungă. În plus, producătorii oferă o gamă largă de culori și texturi pentru foile profilate..

Experții recomandă luarea în considerare a următoarelor puncte la cumpărarea și instalarea foilor profilate:

 • Foile profilate sunt achiziționate mai bine cu o grosime de 0,5 mm decât 0,4 mm. Costul său nu este mult mai mare, dar este rezistent la deteriorarea mecanică, astfel încât nu își va pierde aspectul frumos în timp.
 • Pasul dintre suporturi nu trebuie să depășească 2,5 m, opțiunea ideală este de 1,5 m. Cu o distanță mai mare sub influența vântului, foile se vor îndoi și își vor pierde aspectul estetic.
 • Stâlpii trebuie să fie betonați și săpați la o adâncime mai mare de 1,5 metri.
 • Țevile pentru suporturi trebuie să aibă un diametru de 6-8 cm, o grosime de cel puțin 2 mm.
 • Foile profilate sunt alese în care se aplică pe ambele părți o acoperire polimerică, deoarece materialul galvanizat fără vopsea de protecție va deveni pătat în câțiva ani și își va pierde strălucirea. Procesele corozive pot începe.

Procedura pentru ridicarea unui gard cu propriile mâini constă în următorii pași:

 1. 1. De-a lungul perimetrului sitului, puțurile sunt găurite cu o adâncime de 1,0-1,2 m. În fiecare gaură se toarnă piatră zdrobită sau pietriș.
 2. 2. Stâlpii sau conductele metalice sunt instalate în găuri, controlând verticalitatea folosind un nivel.
 3. 3. Suporturile sunt consolidate cu mortar de ciment sau beton.
 4. 4. La aceeași distanță față de stâlpi prin sudare, atașați traversele transversale de la un profil metalic.
 5. 5. Înșurubați structura rezultată cu șuruburi autofiletante sau foi de profil sudate.

Puteți face o parte din gard din cărămidă, acest lucru îi va oferi un aspect mai frumos.

Plasă plată sudată 3D

Recent, plasa de sârmă din oțel 3D a devenit populară printre rezidenții de vară ca material de gard. Este un excelent analog al lanțului de lanț, ceea ce mulți nu le place din cauza aspectului de nerespectat..

Adăugarea la numele 3D are o explicație de două ori. Aceasta înseamnă în primul rând că plasa nu este plată. Pentru fabricarea sa, s-a folosit sârmă de oțel îndoit cu diametrul de 3,5 la 5 mm. Al doilea motiv este planul de marketing pentru a atrage cumpărători dornici de cele mai noi tehnologii. Acestea produc o plasă sudată 3D în secțiuni, a căror lungime este de 1,5-3 m, înălțimea este de 0,33-3,33 m. Ar trebui să contați pe faptul că va trebui să plătiți suplimentar pentru instalarea la cheie.

Structuri de împrejmuire din alte materiale

Atunci când alegeți un material ieftin pentru garduri, ar trebui să acordați atenție plasticului. Are un aspect estetic și o durată de viață lungă. Când este așezat într-un cadru de profil din oțel, acesta va servi ca gard solid. Există două opțiuni de instalare în secțiuni realizate din profile metalice și pe purlini de oțel (bușteni). Prima metodă este mai scumpă, dar vă permite să obțineți un design mai fiabil..

O ardezie ondulată sau plată de azbest-ciment este potrivită pentru un gard din țară. Al doilea este mai durabil, deoarece are mai multă grosime. Ardezie plată mare - 1,5 x 3 m, deci este fixată mai repede decât ondulată, care are o dimensiune mai mică - 1,75 x 1,0 m. Fișele sunt instalate pe buștenii metalici, care sunt fixate pe stâlpi de oțel.

Gardurile de ardezie sunt rezistente, rezistente la căldură și îngheț și nu se tem de coroziune. Durata de viață este mai lungă decât cea a unei structuri din lemn. Un dezavantaj semnificativ este fragilitatea materialului. Al doilea dezavantaj este un aspect gri, inestetic. Poate fi ușor fixat prin colorare cu o vopsea specială..

Garduri mai bune din plăci de beton și cărămizi. Dar pentru o reședință de vară, aceasta este o opțiune scumpă, este mai potrivită pentru gardul unei căsuțe de țară.

Un element important al gardului este poarta. Trebuie să vă gândiți unde să le instalați, care vor fi: leagăn, pliere, alunecare și altele. Versiunea clasică este potrivită pentru orice gard. Se sudează un dreptunghi pentru poarta de la un profil de metal, care ar trebui să fie puțin mai mic decât nișa din gard pentru ei. Structura este de obicei învelită cu același material din care este realizat gardul. Pentru a da o reședință de vară, uneori este suficient să pui o poartă.


Opinii: 152