» » Proza vieții: gard din lemn diy

Proza vieții: gard din lemn diy

Construcție durabilă și fiabilă gard la dacha - nu un capriciu, ci o necesitate, proza ​​aspră a vieții ... Până la urmă, există o mulțime de oameni care vor să recolteze acolo unde nu a fost plantată. Da, iar capra sau vaca altcuiva poate rătăci accidental într-o zonă deschisă ... nu va mânca, așa că va mușca. Un gard solid ridicat ne va proteja proprietatea de vătămări și furturi și psihologic vă simțiți siguranța atunci când teritoriul este îngrădit. Dar ce fel de gard este mai bine construit și cum să-l construiască? Să încercăm să ne dăm seama.

Gard din scânduri
Gard din scânduri

Care gard este mai bine construit?

Există multe moduri de a construi un gard cu propriile mâini și nu este necesar să vorbim despre abundența diferitelor materiale de construcție! Lemn (scânduri, garduri pichet), diverse plase metalice și foi, cărămizi - doar nenumărate. În vremurile post-perestroika, am văzut chiar și un gard format din ... schiuri obișnuite, pe care un locuitor de vara savuroasă le-a folosit în loc de scânduri (probabil, a lucrat cândva la un depozit de schi))

Puteți construi un gard cu propriile mâini dintr-o plasă cu lanț, dacă, desigur, nu sunteți îngrijorat de aspectele imodest ale altor persoane - la urma urmei, un astfel de gard nu se ascunde în niciun caz de trecători prin ceea ce se întâmplă la dacha. Și îl puteți construi din tabla ondulată acum populară (tablă metalică) sau foi de ciment de azbest de diferite configurații, dar numai prețul unui astfel de material de construcție „muște” puternic.

Puteți construi un gard cu propriile mâini dintr-o plasă
Puteți construi un gard cu propriile mâini dintr-o plasă

Unii oameni ridică un gard aproape etern în jurul bunurilor lor - piatră, dar se obișnuiește să se închidă căsuțele mari de țară cu piatră, iar pentru o căsuță obișnuită de vară, astfel de garduri sunt prea solide (așa cum mi se pare mie) și, în plus, sunt foarte scumpe.

Să ne bazăm pe cea mai simplă și elegantă soluție: construiți un gard din lemn solid cu propriile mâini. Nu este dificil de construit, costurile sunt minime, este simplu de operat, necesită un minim de costuri de reparație și renovare și pare foarte atractiv. Deci sa începem.

Gard din lemn masiv
Gard din lemn masiv

Pentru o astfel de muncă, probabil aveți nevoie de o șurubelniță. Îl poți alege pe piața noastră, care unește marile magazine online. Selecţie Burghie și șurubelnițe.


Construcție de gard din lemn

Vom construi un gard simplu cu propriile noastre mâini din plăci cu o secțiune de 150x25 mm, lungime de 2 m. Dar puteți alege orice lungime a plăcilor, în funcție de cât de mare este gardul pe care doriți să-l construiți. Vom muta de-a lungul fotografiilor prezentate, la care voi da o descriere scurtă, dar plină de capacitate.

Etapa 1

Pregătiți mai multe bucăți de lemn de 60 cm lungime, ascuțite fiecare. Apoi, ghidați de planul site-ului dvs., conduceți-i pe întregul perimetru al teritoriului la o distanță de 2 m unul de celălalt. Buclați cepele cu sfoară, trăgând-o strâns.

Marcarea teritoriului și conducerea pe pivnițe
Marcarea teritoriului și conducerea pe pivnițe

Etapa 2

Decideți înălțimea gardului. Nu trebuie să fie foarte mare, pentru a nu umbra plantațiile din apropiere și nu prea scăzut, pentru a nu reprezenta viața dvs. de suburbie pentru ca toți să se vadă)) De obicei, înălțimea gardurilor din lemn variază de la 1,5 la 2,5 m. Tăiat (sau comandați) plăci cu lungimea necesară, prelucrați-le pe o mașină de măcinat (puteți utiliza un burghiu electric convențional cu un atașament de rectificat). Și dacă doriți să faceți un profil semicircular sau triunghiular, tăiați plăcile fixându-le pe un banc de lucru. Puteți cumpăra, desigur, panouri gata făcute pentru construirea unui gard cu propriile mâini, dar costă o ordine de mărime mai mult decât o placă tăiată netratată.

Înălțimea gardului
Decideți înălțimea gardului

Etapa 3

Acum îndepărtați cârligele pe rând și în locul găurilor rămase, găuriți găuri adâncime de cel puțin 50 cm pentru suporturile de gard. În aceste scopuri, puteți utiliza un burghiu electric sau un burghiu manual..

Găuri de foraj
Găuri de foraj

Etapa 4

Acum trebuie să săpați în sol suporturile pregătite anterior. Poate fi grinzi cu o secțiune de 50x50 mm sau 75x75 mm. Instalați barele strict vertical (folosiți o linie de plumb), umpleți godeurile cu pământ și tamponați-l bine. Pentru rezistență, suporturile pot fi cimentate sau betonate. La urma urmei, ne dorim ca gardul nostru de lemn cu propriile noastre mâini să servească mult timp, ceea ce înseamnă că ar trebui să acordăm o atenție deosebită rezistenței suporturilor sale.

Săpăm în suporturi
Săpăm în suporturi 

Etapa 5

Deasupra fiecărei bare, ciocăniți într-un cui și trageți toate barele împreună cu o frânghie strânsă în jurul perimetrului. Acest lucru trebuie făcut pentru a alinia gardul în înălțime..

Săparea în stâlpi de gard
Aliniați gardul în înălțime

Etapa 6

Acum atașați venele pe grinzile cu șuruburi sau cuie - plăci cu o secțiune de 100x25 mm. Plasați venele la o distanță egală între ele și la 20-30 cm deasupra nivelului solului. Selectați cuie sau șuruburi pentru fixarea structurii de o asemenea dimensiune încât să străpungă venele și să iasă din partea din spate a cherestei cu 2-3 cm. Părțile protejate ale unghiilor (sau șuruburilor) trebuie să fie îndoite cu atenție și cu atenție.

Fixarea încrucișată a gardului
Fixarea încrucișată a gardului

Etapa 7

Cuie sau șurub pe plăci de gard pre-pregătite din lemn. Puteți face un gard „orb” prin cuierea plăcilor de la capăt la capăt, puteți lăsa o distanță mică între ele (de la 10 la 50 mm) sau puteți utiliza o șină subțire în loc de scânduri și să faceți o palisadă - orice doriți)

Colectăm gardul
Colectăm gardul

Etapa 8

Deci, gardul tău de lemn este gata! Acum rămâne să-l polilinizați bine, iar după uscarea completă a uleiului, vopsiți-l cu vopsea acrilică rezistentă la îngheț (de preferință în 2 straturi).

Pictura de gard
Pictura de gard

Așa că am terminat construcția unui gard din lemn cu propriile noastre mâini. Acum puteți „spăla mâinile”)) - relaxați-vă calm și odihniți-vă peste o ceașcă de ceai aromat aromat, bucurându-vă de fructele muncii dvs. și de protecția teritoriului.


Opinii: 118