» » Cum să faci un gard de vânătoare în țară

Cum să faci un gard de vânătoare în țară

Un gard din lemn de răchită este o idee bună pentru casele de țară sau zona suburbana. O astfel de structură conferă autenticitate casei. Să ne uităm la modul de pregătire a materialului pentru gard viu și cum să-l asamblăm..

Scăzut, mediu sau mare?

De regulă, gardurile de răchită sunt împărțite în mai multe tipuri, în funcție de scop. design peisagistic gardurile sunt folosite ca element decorativ înălțime mică (până la 1 metru): înglobează căi pe intrigă și paturi de flori.

Puteți utiliza, de asemenea, un gard viu în locul unui gard obișnuit. Potrivit pentru: vezicula viburnului, tuia, gazon, cimişir, păducel, Forsythia, privet, tisă, Turnber barberry.

Pentru zonarea unui amplasament în zone mici, un gard este bine potrivit aproximativ un metru înălțime. Datorită unui astfel de gard, nu se va simți un spațiu închis în grădină și, în același timp, va sublinia limitele parcelei..

Garduri mari sunt utilizate pentru a închide perimetrul exterior al amplasamentului., inaltime de aproximativ doi metri. În funcție de materialul folosit, gardul poate dura un număr diferit de ani. Așadar, de exemplu, din cattailuri sau stuf, gardul tău va rezista nu mai mult de câțiva ani. Pentru a face să dureze mai mult, aproximativ 10 ani, folosiți salcie, alun sau viță de vie ca material pentru confecționare.

Important! Dacă doriți ca gardul să vă servească și mai mult, ar trebui să-l tratați cu un antiseptic.

Cum se face un gard viu decorativ

În continuare, vom arunca o privire mai atentă asupra ce material să alegeți pentru răchită și cum să-l asamblați singur.

Baza goală

Este mai bine să faceți recoltarea primăvara sau toamna. Dar dacă ai nevoie urgentă să faci un gard viu, atunci poți pregăti ramuri vara: lor trebuie să luați uniform și neted. Se recomandă utilizarea unui cuțit ascuțit pentru recoltarea viței de vie și tăierea viței de vie în mod oblic. După colectarea cantității necesare de material, ramurile sunt legate într-un buchet și uscate. Ramurile uscate pot fi păstrate mult timp.

Înainte de a construi gardul, ramurile sunt aburite. Această procedură le oferă flexibilitate, astfel încât gardul va fi mai ușor de țesut. scufunda capetele lor într-un recipient cu apă. Este mai bine să se înmoaie timp de două săptămâni. După aceea, este ușor să țeseți un gard viu..

Dacă ați planificat să faceți un gard viu din crengile proaspăt tăiate, atunci frunzele pot fi lăsate. pin ramuri. Preliminar scoarța este îndepărtată din ele, iar tăierea inferioară a ramurii este tratată cu gudron sau cu orice alt tip de antiseptic. Aceasta se face pentru a încetini procesul de putrefacție a suportului..

Selectarea ramurilor

Pentru a construi un gard de vânătoare, sunt necesare materiale naturale care nu necesită deplasări la feronerie. În plus, astfel de garduri sunt mult mai ieftine..

Pentru țesut folosiți viță de vie flexibilă, ramuri si tu și alte materiale. Ramurile de salcie sunt utilizate în special deseori, sunt foarte durabile și cresc peste tot, în plus, nu vă gândiți la tipul de salcie, deoarece toate tipurile acestui copac sunt potrivite pentru țesut.

Când tăiați salcie în zone joase, adesea inundate, selectați crengi drepte, rezistente, care nu sunt afectate boli. Recoltarea se face de obicei la începutul primăverii sau la sfârșitul toamnei.

Știați? Cea mai înaltă gardă din lume a fost construită în Republica Africa de Sud în anii 80 ai secolului XX: avea scopul de a proteja instalațiile de stocare a petrolului împotriva atacurilor de rachete teroriste și a ajuns la 290 de metri.
După tăiere, legați materialul în pachete mici, care sunt apoi trebuie uscate sub un baldachin pe rafturi. Un punct important în recoltarea materialului este alegerea corectă a lungimii viței de vie. Puteți utiliza o altă ramură ca un element de curte.

Într-un gard de răchită, nu mai puțin important este sistemul de suporturi, care sunt de obicei realizate din ramuri groase (copaci tineri) de cel puțin patru centimetri în diametru. Înălțimea acestor suporturi ar trebui să fie cu 50 de centimetri mai mare decât gardul, deoarece capetele suporturilor sunt introduse teren. Ramurile groase de pin sunt foarte potrivite pentru aceasta, care sunt ascuțite în partea de jos și conduse mai adânc în pământ..

În apropierea gardului pe care îl poți face mixborder, combinarea diferitelor plante, de exemplu: rododendroni, phloxes, demachiant, Delphinium, asters, lalele, Astilbe, bujori. Din flori anuale vor arăta frumos dalii, gălbenele, petunie, begonie, Verbena.

Procesul de țesut

Procesul de țesut nu este atât de dificil - tijele, pregătite în avans, au nevoie țese între mai multe suporturi. Vița cea mai joasă trebuie să fie fixată prin lipirea capătului în pământ timp de 15 centimetri sau prin înșurubarea cu sârmă pe suport. Mai mult, restul ramurilor trebuie doar legat de un suport sau cadru folosind un fir.

Ramura pentru gard va avea un capăt gros și subțire, cel care a fost mai aproape de partea de sus.Punerea corectă a ramurii este necesară de la capătul gros, capătul subțire este împletit în jurul suportului dintre ramurile așezate mai devreme.

După fiecare 4 vițe așezate, este necesar să le bateți cu un ciocan pentru a strânge țesutul. Dacă folosiți trestii pentru țesut sau papură, împletim buchete de 5-6 tulpini cu sârmă, paniculele plantelor trebuie tăiate în avans.

Important! Tăieturile și marginile gardului de răchită trebuie lăsate pe interior. Dacă doriți ca vata să dureze mult timp, acoperiți-l cu lac..

Instalarea gardului

Capetele care vor fi săpate în pământ trebuie întărite prin tratarea suporturilor cu impregnare, tragere sau rășină. Cel mai potrivit pentru suporturi larice. Datorită faptului că nu putrezește nici în apă, toată Veneția este construită pe ea..

Dacă intenționați să puneți un gard înălțime la un metru, îngropați suporturile la 30 de centimetri adâncime în pământ, pentru un gard mai mare, veți avea nevoie de mai multă adâncime. Dacă utilizați garduri mici în amenajarea teritoriului, trebuie să le adânciți suporturile cu cel puțin 20 de centimetri.

Ar trebui să alegeți distanța potrivită între suporturi, care va depinde de grosimea tijelor. Dacă ramurile din gardul wattle sunt groase, distanța dintre suporturi trebuie să fie lăsată cel puțin 50 de centimetri.

Este recomandabil să mențineți aceeași distanță între suporturi pe întregul gard de vânătoare, setați doar suporturile la o distanță de 20 de centimetri unul de celălalt de-a lungul marginilor gardului. Sigilarea în jurul marginilor va asigura vița de vie în timpul țeserii ulterioare.

Știați? În vechime, palisada de răchită era ridicată ca o fortificație temporară în jurul cetăților și castelelor în construcție până la construirea zidurilor de piatră.

Avantaje și dezavantaje

Există diferite tipuri de garduri vii decorative. Toate tipurile și formele au propriile dezavantaje și avantaje..

Avantajele gardurilor de răchită:

  1. Design frumos și original. Un astfel de gard în jurul casei sau parcelei creează un aspect original și frumos..
  2. Datorită caracteristicilor de asamblare și instalare, puteți echipa un gard de orice formă, de exemplu, curbat.
  3. La construirea unui gard, se folosesc materiale ecologice, deoarece vița de vie și alte ramuri sunt exclusiv materiale naturale.
  4. Un mare plus este ușurința de țesut și instalare. Un astfel de gard viu poate fi tratat singur, fără asistență..
  5. O astfel de acoperire este bugetară. Pentru a-l construi, nu este necesar să cumpărați materiale de construcție, deoarece trebuie să folosiți o viță de vie sau alte ramuri pe care să le puteți pregăti.

Dezavantaje:

  1. Un astfel de gard este decorativ, nu capital și nu se poate proteja împotriva pătrunderii infractorilor..
  2. Acest gard nu este potrivit pentru parcele cu case de înaltă tehnologie sau alte proiecte noi. Sunt concepute doar pentru stilul rustic.
  3. Un astfel de gard viu este periculos de incendiu..
  4. O astfel de construcție este de scurtă durată - durata de funcționare este maximă de 7 ani.
  5. Acest gard este greu de reparat. Dacă o zonă mică sau o ramură este deteriorată, va fi necesar să demontați întregul gard în locația dorită.

Cu puțin efort, puteți construi rapid și ușor un gard care va adăuga un sentiment natural site-ului dvs. și va crea o atmosferă primitoare. Un astfel de gard de site nu este doar ușor de instalat, dar și ieftin..


Opinii: 168