» » Țesând garduri de salcie

Țesând garduri de salcie

țesând garduri de salcieSalcie este un material excelent pentru crearea gardurilor vii. Pentru a-l decora, puteți folosi copaci înalți, care vor acționa ca coloane. Pentru ca un gard viu să arate frumos, trebuie să alegeți tehnica potrivită de țesut.

Există trei tipuri garduri vii din salcie. Toate sunt potrivite pentru loturi de diferite dimensiuni. Conform tehnicii de țesere, gardurile vii sunt împărțite:

  • pentru țesut, constând dintr-o tijă (1X1);
  • țesut cu două linii de ghidare (2X2);
  • modele de țesut (3X3).

Țesutul cu modele este considerat cel mai frumos. Această tehnică este folosită numai dacă fiecare element constă din trei crenguțe de salcie. În acest caz, costul gardului crește, așa că este mai bine să echipezi un gard viu cu modele în zone dintr-o zonă mică..

Ce tijă să alegi

Pentru gardurile de țesut, sunt potrivite crenguțele de salcie cu o grosime minimă de 3 mm. De asemenea, este necesar să selectați tije de aceeași lungime, cel puțin 3,2 m, pentru a face o gard viu înălțime de 1,8 m.

Crengile de salcie în creștere potrivite pentru țesut garduri vii nu vor funcționa pe cont propriu. O singură plantă produce foarte puține crenguțe de 3,2 m lungime. Curele scurte pot fi utilizate pentru țesutul mobilierului și coșurilor, dar nu vor funcționa pentru țesuturile gardurilor vii..

Țeserea a 1 m de gard viu, folosind tiparele durează de la 30 la 45 de tije. Pentru a crește materialul necesar amenajării unui gard viu, trebuie să plantați o suprafață mare de salcie.

Pentru gardurile de țesut, sunt potrivite crenguțele de salcie americane. Această plantă formează crenguțe puternice înalte, care cresc până la 4 m.

Cum să se înrădăcine crenguțe

Pentru ca gardul liber să prindă rădăcină și să înflorească, este necesar să se înrădăcească corect tijele. Pentru aceasta, înainte de plantare în pământ deschis, se realizează „revitalizarea tijelor”. Acestea sunt plasate în apă la temperatura camerei până la 48 de ore..

Procesul de „revitalizare” va porni fluxul de seva din interiorul crenguței, ceea ce va facilita țesutul gardului deschis. În plus, „revitalizarea” va grăbi procesul de formare a rădăcinilor.

Este nedorit să supraexpunem tijele în apă. Dacă crenguța se rădăcină în apă, atunci când se transplantează în pământ deschis, există un risc ridicat de deteriorare a sistemului său rădăcină. Rădăcinile sparte nu vor prinde rădăcină.

Starea ideală a tijelor de gard viu este apariția de puncte albe pe scoarță. Rădăcini de salcie se vor forma din ele..

Tijele sunt plantate în brazdă la o adâncime mai mare de jumătate din tijă. Adâncimea minimă este de 40 cm. În acest caz, sistemul rădăcină al gardului va fi puternic, ceea ce vă va permite să udați mai rar, spre deosebire de alte plante din zona dvs. Salcia va primi toată umezeala necesară în timpul ploii. Salcie nu este solicitantă pentru compoziția solului, astfel încât crenguțele pot crește fără îngrășăminte.

După plantarea crengilor în pământ deschis, acoperiți-le cu trei straturi de mulci. În acest caz, veți crea un microclimat bun pentru înrădăcinarea lor..

Primul strat de mulci este realizat din iarba tăiată. Grosimea stratului - 2-3 cm Al doilea strat de mulci este solul. Grosimea stratului de sol este de 5 cm. Atunci solul este acoperit cu un alt strat de iarbă de 2-3 cm.

Îngrijire de acoperire

După ce primele frunze au apărut pe gard viu, este necesar să se prune.

Tăierea după primul mugure de frunze este necesară. Dacă nu tăiați gardul în primul an, atunci va începe ramificarea gardului.

După prima tăiere, mulch-ul de sub gard viu trebuie înlocuit. Pentru mulci noi, puteți utiliza aceeași „plăcintă cu puf” ca la crengutele înrădăcinate și puteți mulge gardul cu rumeguș.


Opinii: 71