» » Garduri de răchită de la crengi de alun

Garduri de răchită de la crengi de alun

Cum să țeseți un gard de viță de vieAstăzi, opțiunile de țesut din viță de vie au rămas aceleași ca în acele zile în care gardul de răchită era principalul tip de gard. Au fost adăugate doar materiale moderne pentru execuția pânzelor, rafturilor și elementelor de fixare. Petele și lacurile îți permit să îți schimbi culoarea, să luminezi umbra și să protejezi vița de influențe dăunătoare. Acum wattle este folosit mai mult ca design decorativ pentru paturi de flori și grădinile din față..

Materiale și instrumente

Tesutul se realizeaza cel mai bine din crengute de salcie proaspat sau alune. Lăstarii tineri din aceste rase au o flexibilitate bună. și nu se rupe când este aplecat în jurul suportului. Bucățile uscate, ca trestiile, trebuie să fie înmuiate în apă caldă timp de câteva ore. După ce vor fi saturate cu apă, vor deveni elastice și potrivite pentru asamblarea unui gard de răchită cu propriile mâini, atunci când decorați un complot personal.

După înmuiere, întreaga scoarță este îndepărtată de tije; în stare umedă, este mai ușor să se decojesc. Bucățile rămase, atunci când sunt uscate, vor începe să se înfășoare la margini și în timp se vor atârna în zdrențe, ceea ce va afecta negativ aspectul pânzei. Culoarea viței de vie poate fi schimbată sau mai saturată cu pata de lemn, ulei de uscare, scheme de culoare, permanganat de potasiu și sulfat de cupru.

Acoperirea minuțioasă cu lac acrilic va asigura o protecție suplimentară împotriva umidității și aspectul de gri pe suprafața tijelor. Această procedură va prelungi durata de viață a gardului de răchită. Având o suprafață netedă și strălucitoare, un gard de răchită do-it-yourself va fi un punct culminant al designului.

În plus, are anumite avantaje:

  1. Costurile pot fi minime.
  2. Montaj clar și necomplicat.
  3. Durabilitate.
  4. Deșeurile provenite din tufișuri sau din struguri pot fi utilizate ca viță de vie.
Instrucțiuni pas cu pas pentru crearea gabioanelor de tip „do-it-yourself”

Pregătirea viței de vie pentru un gard de răchităTija din PVC are o gamă de culori destul de diversă. Materialul se apleacă bine și nu se teme de influențele agresive ale mediului. Nu se estompează în lumina directă a soarelui, nu se întunecă, nu se crăpa și durează mult mai mult decât vițele naturale. Dar chiar și cu utilizarea acesteia, trebuie să practicați înainte de a începe asamblarea structurii generale pe dimensiuni mici.. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de următoarele instrumente:

  1. Stâlpi de sprijin din lemn sau metal, când țesături pentru paturi de flori.
  2. Lampa de găurit sau baionetă.
  3. Cuțitul de tăiere și foarfecele de tăiere.
  4. Sârmă sau cuie mici de mobilier pentru asamblarea rigidizărilor.
  5. Awl și ciocan.
  6. Șuruburi și șurubelniță.

În funcție de mărime, ar trebui să luați în considerare organizarea fundației. Poate fi bandă cu proeminență parțială deasupra suprafeței pământului sau la un nivel, o grămadă separată sau deloc o soluție concretă.

Împletire și instalare orizontală

Gard de răchităCea mai ușoară opțiune pentru a începe este o împletitură obișnuită. Pentru a dobândi abilitățile de așezare și îndoire a viței de vie, puteți realiza un gard cu propriile mâini dintr-o viță de vie pentru un pat de flori. La dimensiuni mici, este mai ușor să instruiți și să perfecționați tehnica, apoi să treceți la produse mai mari.

Când țeseți pe orizontală, țesătura este realizată între două tije de sprijin și patru intermediare, mai subțiri. Capetele sunt tratate cu un compus protector, este posibil cu bitum fierbinte și condus în pământ. Vița de vie este așezată direct pe pământ vertical cu un „șarpe” în jurul rafturilor, ca în țesutul coșului. Rândurile ulterioare sunt efectuate într-o imagine în oglindă față de cea anterioară.

Cum să alegeți și să instalați un lacăt pe o poartă cu propriile mâini

Folosind un mărar, rândurile sunt compactate, lovind periodic pe vița de țesut. Legătura ramurilor între ele nu se face. Finalul este lăsat pe interior, iar viitoarea viță de vie se stabilește ca o continuare. După terminarea ansamblului, toate inutile sunt tăiate astfel încât produsul să nu înflorească.

Cum să țese un gard în țarăCu această țesătură, puteți realiza un gard continuu sau din panou din crenguțe cu propriile mâini. Dacă suporturile sunt instalate de-a lungul întregului perimetru și tije sunt țesute între ele, atunci veți obține un perete solid. Marginile viței de vie pot fi bătute cu unghii mici sau fixate cu sârmă subțire. Înălțimea este determinată individual.

În absența viței de vie, se pot folosi ramuri subțiri, așezându-le în buchețe întregi folosind aceeași tehnică. Dificultatea poate fi cauzată de faptul că o cantitate mare de material este pusă în același timp. Pentru a facilita procesul, ramurile sunt umezite, tăiate la aceeași lungime. Se pot lega la capete cu un fir subțire de cupru. Cu acest material, puteți face un gard scăzut pentru zonarea căilor.

Asamblarea panoului se realizează prin introducerea în sol a capetelor ascuțite ale suportului. Stâlpii panourilor adiacente pot fi legate între ele pentru o stabilitate suplimentară. De asemenea, pot fi folosiți în plus stâlpi metalici. Piatra zdrobită sau cărămida spartă este turnată în găurile pregătite și compactată. Un stâlp este instalat, verticala este verificată, betonată și scuturile sunt fixate. Suporturile pot fi decorate.

Executarea verticală a gardului

Tesatura gardÎn această versiune, vița de vie este așezată pe verticală, iar standurile orizontal. Pentru a face un gard dintr-un alun cu propriile mâini, tije transversale sunt bătute în cuie pe stâlpi de sprijin din lemn. Practic, numărul lor este luat de la 3 la 5 bucăți. Primul este așezat la o înălțime de 10 cm de la sol, iar restul - ținând cont de pasul ales.

Instrucțiuni pas cu pas pentru crearea gabioanelor de tip „do-it-yourself”

Vița este fixată vertical, pentru că acest capăt este prins de pământ cu o ușoară adâncire. Tija în sine este trecută cu un „șarpe” prin rafturile orizontale, iar capătul poate fi fixat pe ultima traversă. Restul de semifabricate sunt țesute într-o imagine în oglindă față de rândul anterior. Astfel, se obține o alternanță - capătul inferior al primei vițe de vie este situat pe o parte a gardului, iar sfârșitul celei de-a doua pe cealaltă.

Deoarece tijele au o grosime inegală pe întreaga lungime, țesutul lor este alternat în perechi. Mai întâi, două capete groase în partea de jos, apoi în partea de sus. Această metodă asigură densitatea de umplere uniformă a secțiunii de-a lungul întregului interval. Blaturile viței de vie sunt tăiate cu foarfece conform formei alese. Instalarea stâlpilor se realizează în același mod ca și în cazul țesăturii orizontale. Întreaga structură este acoperită cu vopsele și lacuri protectoare și decorative.


Opinii: 118