» » Instrucțiuni pas cu pas pentru crearea gabioanelor de tip „do-it-yourself”

Instrucțiuni pas cu pas pentru crearea gabioanelor de tip „do-it-yourself”

Instrucțiuni pas cu pas pentru crearea gabioanelor de tip „do-it-yourself”Confortul și frumusețea pentru o persoană sunt o componentă importantă a vieții sale. Proprietarii de zone suburbane și gospodării încearcă să-și transforme bunurile în opere de artă. Proiectarea peisajului ajută bine în acest sens. Una dintre cele mai populare forme de astfel de artă este utilizarea gabioanelor. Există, de asemenea, cei care sunt gata să ducă la bun sfârșit proiectul, dar pentru aceasta vor avea nevoie de instrucțiuni pas cu pas pentru crearea gabioanelor cu propriile mâini.

Ce este gabion

Mulți oameni aud acest cuvânt pentru prima dată - gabion. Cuvântul în sine este preluat din franceză și înseamnă „celulă mare”. Se dovedește că gabionul este un tip de design de peisaj care utilizează structuri de zăbrele. Aceste cuști metalice sunt umplute cu diverse materiale:

 • Cum să faci gabioane cu propriile mâiniPiatră. Cel mai popular material. Folosesc pietre de diferite culori, greutăți și dimensiuni.
 • Pietriş. Folosit de asemenea foarte des.
 • Lemn. Nu este folosit foarte des, ci și aplicat. Cel mai adesea, se utilizează runde de diferite dimensiuni sau jurnaluri.
 • Alte materiale. Nu există nicio limită la imaginația umană, așa că mulți folosesc ceea ce vine la mână sau trebuie reciclat. Acestea pot fi conserve de bere, sticle de plastic etc..

În ceea ce privește forma și designul, gabioanele sunt împărțite în trei grupe principale:

 1. Caseta formă. Folosit pentru proiectarea zidurilor, clădirilor stradale.
 2. Apartament. Sunt utilizate în principal pentru a forma suprafața parcelei personale, malurile rezervoarelor, pentru a crea paturi florale decorative.
 3. Oval. Se mai numesc și cilindrici, iar aceasta este cea mai frecventă formă din această categorie. Deși, dacă se dorește, ochiurilor metalice pot fi date forme incredibil de complexe.

Un număr tot mai mare de proprietari se îndreaptă către gabioane în amenajarea teritoriului. Cu propriile mâini, se străduiesc să facă mediul mai frumos și mai de încredere. Unul dintre avantajele utilizării gabioanelor este natura lor fundamentală, rezistența și durabilitatea lor..

Pregătirea construcției

Înainte de a începe să creeze o structură gabion cu propriile sale mâini, orice maestru face o schiță a creației viitoare și se gândește bine la costurile viitoare și la capacitățile sale. Pentru a nu trebui să refacă ceva mai târziu, este important să vă pregătiți temeinic pentru muncă. De ce ai nevoie:

 1. Ce este gabionProiect. Aceștia calculează mărimea și evaluează aspectul locurilor care urmează să fie rafinate. Ei desenează o schiță sau, folosind programe de calculator, realizează un proiect natural al modificărilor viitoare. Pregătiți desene ale structurilor cu dimensiuni exacte.
 2. Calcule. Se calculează capacitatea cubică a rețelelor umplute, se calculează cantitatea necesară de materiale necesare. Adăugați la ele aproximativ cincisprezece procente pentru situații de urgență.
 3. Materiale. Acestea sunt achiziționate în avans în cantitatea necesară. Le aleg pe cele care vor dura mult timp. Pentru a face acest lucru, țineți cont de mediul în care va fi amplasată structura..
 4. Instrumente. Pregătiți toate uneltele necesare lucrărilor de pământ. Pentru a lucra cu o plasă metalică, veți avea nevoie de clești, un ciocan, tăietori de sârmă, o bara de pry, o linie de plumb și o bandă. Când lucrați cu fire sau tije groase, acestea sunt adesea sigilate cu o sudură, astfel încât poate fi nevoie de o mașină de sudare.

După ce au efectuat cu atenție lucrările pregătitoare, meșteri experimentați verifică din nou tot ceea ce este necesar pentru finalizarea cu succes a proiectului..

Procesul principal

Cei cărora li se permite oportunități financiare preferă să comande designul haciendei lor către specialiști. Dar multe persoane vor să încerce să facă gabioane cu propriile mâini. Puteți obține o clasă de master de la specialiști reali în această afacere sau să încercați să vă folosiți propriile abilități în arta de proiectare a profesiilor conexe.

Garduri de răchită de la crengi de alun

Procesul în sine este relativ simplu. Oricine decide să implementeze independent proiectul poate face față cu crearea gabioanelor cu propriile mâini.

Instrucțiuni pas cu pas pentru crearea unui gabion dintr-o plasă:

 1. Realizarea gabioanelor cu propriile mâiniPregătiți site-ul unde va fi instalată structura. Curățați-l de iarbă și pietre, la nivel.
 2. Săpați găurile pentru suporturi și instalați-le. De obicei, aceștia sunt stâlpi metalici care se toarnă cu beton.
 3. Formați secțiuni ale structurii din jurul stâlpilor de sprijin. În același timp, se ia în considerare fiabilitatea viitoarei structuri și se verifică utilitatea atașării acesteia la suporturi..
 4. Capetele ochiurilor tăiate sunt tratate cu o soluție specială anticorozivă.
 5. Instalați legăturile de sârmă între marginile opuse ale rețelei și colțurile structurii.
 6. Umpleți interiorul ochiului cu materialul pregătit.
 7. Acoperiți partea superioară cu o plasă și fixați-o bine.
 8. Acestea verifică fiabilitatea tuturor elementelor de fixare ale produsului. Îndreptați părțile defecte, dacă există.

A face gabioane este o afacere foarte interesantă. O dacha sau o casă privată echipată cu ele poate deveni o decorare sau atracție la scară locală.

Unele proiecte datorită tehnologiilor moderne sunt cunoscute cu mult dincolo de granițele patriei lor..


Opinii: 108