» » Cum să alegeți și să instalați un lacăt pe o poartă cu propriile mâini

Cum să alegeți și să instalați un lacăt pe o poartă cu propriile mâini

Cum să alegeți o blocare a porțiiDacă familia locuiește în afara orașului sau într-o casă privată cu un complot, atunci, cel mai probabil, teritoriul va fi îngrădit. Aceasta este atât securitatea, cât și protecția împotriva ochilor indurerați. Cu toate acestea, chiar și cel mai de încredere gard nu își va îndeplini funcția dacă nu atârnați o blocare pe poarta prin care puteți intra pe site. Alegerea castelului trebuie să i se acorde o atenție specială.

Soiuri de construcții

Deși poarta arată ca o ușă obișnuită, este o structură în aer liber, iar funcționarea ei depinde în mare măsură de condițiile meteorologice. Acest lucru trebuie luat în considerare atunci când alegeți încuietori. Încuietori speciale pentru răchite se remarcă printr-o bandă îngustă, precum și o distanță mică de la centru la fâșie.

Înainte de a pune blocarea pe poartă, trebuie să selectați modelul acesteia. La urma urmei, există multe tipuri de produse, fiecare având propriile sale caracteristici. Soiurile cheie sunt:

 • structuri de rafturi;
 • balamale;
 • reliefate;
 • încuietori de mortiere;
 • magnetic și cod.

Cum să alegeți încuietori pentru gard și poartăTipurile de rafturi erau populare în urmă cu aproximativ 20 de ani, dar acum sunt rareori folosite pentru răchite. Șurubul blocării se deplasează de-a lungul unei traiectorii bazate pe balamalele de fixare sudate direct la poartă. Acestea pot fi folosite doar intern, deoarece nu sunt foarte de încredere, sunt ușor de piratat.

Următorul tip este unul cu balamale, mulți consideră că o astfel de blocare este cea mai de încredere și mai ușor de utilizat. Pentru instalare, trebuie să sudați balamalele la poartă în avans. Avantajele acestui produs includ:

 • pret acceptabil;
 • ușurință în utilizare;
 • fiabilitate.

Există însă și dezavantaje. Lacatul poate fi asigurat doar pe o parte. Prin urmare, dacă este instalat afară, acesta poate fi ușor hacked. Cel mai bine este să alegeți modele cu o formă simplificată și un element special asemănător cu un știft de blocare. Sunt confecționate din oțel întărit, rezistent la influențele externe, iar forma simplificată poate reduce riscul de efracție.

Instrucțiuni pas cu pas pentru crearea gabioanelor de tip „do-it-yourself”

Mecanisme aeriene și mortiere

Caracteristici de instalare a blocăriiCea mai bună opțiune este designul de tip aerian. O astfel de blocare deasupra capului cu mâner pe o răchită este bună, deoarece poate fi instalată pe ambele părți și este, de asemenea, foarte ușor de utilizat. Cel mai bine este să alegeți modele care pot fi deschise cu o cheie din interior. Când alegeți, trebuie să priviți constipația, care acționează ca un mecanism de reglare cheie pentru deschidere. Când schița este deschisă, va aluneca în afara părții corpului și, dacă se va închide, va aluneca în interior.

Calitatea și fiabilitatea produsului depinde de câte tije cilindrice sunt pe blocare. Unul dintre avantajele structurilor aeriene este durata aplicării lor..

Încuietori aeriene sunt cilindrice sau nivelate, care sunt instalate în moduri diferite. În primul caz, există un sistem de codare fiabil și o cupă blindată care protejează dispozitivul de rupere..

Blocarea porții montate la suprafață

Încuietorul de nivel are plăci cu figură. De asemenea, oferă o protecție fiabilă împotriva hackingului. Avantajele sale:

 • prezența plăcilor de blindaj;
 • putere mare;
 • compactitatea;
 • mecanisme complexe de pârghie.

Încuietorile cu mortiere seamănă cu cele anterioare, dar diferă prin faptul că sunt fixate pe răchită cu ajutorul unei plăci frontale. Puterea întregii structuri depinde de aceasta din urmă. Trebuie să țină ferm la suprafață, astfel încât blocajul să nu poată fi rupt. O astfel de blocare este cea mai potrivită pentru montarea pe porți ondulate. Durata de viață lungă este asigurată de impermeabilizarea produsului. În acest scop, castelul este acoperit cu tablă ondulată pe ambele părți..

Încuietori magnetice și electrice

Caracteristici de instalare a blocăriiBlocarea magnetică a ușii din răchită magnetică este foarte fiabilă și convenabilă, nu are părți mobile. Are o placă de ancorare, care este plasată pe poartă, și un magnet electric este instalat pe suprafața cutiei. Blocarea este deschisă cu o cheie magnetică specială, codul acesteia trebuie să se potrivească cu blocarea.

Garduri de răchită de la crengi de alun

O blocare combinată diferă de cea magnetică, prin faptul că nu aveți nevoie de o cheie pentru a o deschide, trebuie să introduceți o combinație pe blocare, iar din interior apăsați un buton sau o pârghie pentru a o deschide. Include un tablou de bord și un mecanism special.

Codul poate fi oricând schimbat dacă doriți, asigurând astfel fiabilitatea blocării. Printre dezavantajele produsului este faptul că funcționează doar pe electricitate. Puteți utiliza, de asemenea, un blocaj cu o baterie electrică, caz în care trebuie să controlați nivelul de încărcare. Bateria nu poate fi schimbată decât din interior, așa că în cazul unei descărcări va fi dificil să intrați în casă. Este posibil să piratezi dispozitivul folosind echipamente scumpe, care nu sunt accesibile pentru hoții de stradă..

Există, de asemenea, variante de încuietori electrice în care codarea este îndepărtată cu ajutorul unui semnal electric. În principiu, seamănă cu alarmele auto. Dar, de asemenea, trebuie să știți că va fi dificil să instalați un astfel de dispozitiv cu propriile mâini..

Fabricare de bricolaj

Atunci când instalați un gard cu o ușă bazată pe un profil metalic și o răchită, este necesar să se asigure blocarea lor fiabilă. Puteți face o încuietoare pe poartă cu propriile mâini, dar trebuie să fie fixată în siguranță și să nu cântărească ușile.

Încuietori pentru răchite

Cea mai obișnuită opțiune de casă este zăvorul clasic. Poate fi făcut ca un zăvor metalic, așezat într-o poziție orizontală și blocat doar din interior.

Pentru a face un zăvor, trebuie să luați:

 • conducta metalica;
 • Pin în formă de L;
 • buloane;
 • cuie;
 • cablu.

Care castel este mai bunMai întâi trebuie să faceți note pe frunzele ușii. Apoi, în aceste locuri va fi instalat un zăvor. Apoi, o parte dintr-o țeavă metalică cu o lungime de aproximativ 0,5 m trebuie să fie îngropată în pământ în apropierea punctului dat și un știft introdus în acesta. O sfoară este trasă prin orificiul din partea coborâtă a structurii, capătul acesteia putând fi amplasat într-un loc convenabil.

Garduri de răchită de la crengi de alun

Pentru a realiza un șurub cu propriile mâini, trebuie să sudați suporturi metalice la baza porții. O restricție este sudată pe șurub, astfel încât șurubul să nu cadă. Lungimea unui astfel de șurub trebuie să corespundă frunzei de poartă.

Reguli de instalare a produsului

Este necesar nu numai să alegeți corect, ci și să puneți încuietorul corect pe poartă. Totul depinde de ce tip aparține. Experții observă că cele mai simple din punct de vedere al instalării sunt structurile mortiere și aeriene.

Dacă vorbim despre o blocare aeriană, atunci algoritmul de acțiuni ar trebui să fie următorul:

 • selectați o zonă de pe suprafața frunzei ușii, atașați-o o încuietoare și marcați locurile pentru fixarea acesteia și linia cheii;
 • locurile marcate sunt găurite în diametru, care corespunde ca mărime cu șuruburile și șuruburile;
 • se fixează, se fixează ultimele mânere.

Încuietoare porțiPentru a instala un blocaj mortic, va trebui să sudați o cutie de oțel de 3 mm grosime pentru ea. Verificați golurile dintre pereții cutiei și carcasa de blocare. La sfârșitul ușii, trebuie să găuriți o gaură pentru mecanismele de fixare care sunt afișate în spatele cutiei. Apoi se fac caneluri cu cheie. Contrapartida constipației este plasată în canelură pentru intrarea șurubului.

Există, de asemenea, particularități de instalare a unei încuietori pe o răchită de tip magnetic. Asemenea modele tolerează bine fluctuațiile de temperatură și fenomenele naturale..

În momentul de față, încuietorile electromagnetice sunt cele mai solicitate și pot fi mortice sau aeriene în proiectare. Acestea au forma unui bloc de oțel inoxidabil care protejează miezul și pinii de influențele exterioare.

Mulți oameni recomandă utilizarea vrăjitorilor de instalare. Instalarea corectă poate fi asigurată prin tăiere perfect dreaptă în structură. Dar dacă o persoană dorește să instaleze blocarea pe cont propriu, atunci trebuie să faceți următoarele:

 • mai întâi, marcajele se fac pe suprafața răchitei;
 • se realizează gauri pe rama ușii pentru șuruburi autofiletante;
 • dispozitivul electromagnetic este atașat pe pânză cu șuruburi autofiletante;
 • marcele sunt plasate pe structura atașată pentru atacant;
 • cititorul stă direct pe răchită, apoi se trage un fir prin corpul îndepărtat al benzii;
 • este instalat un controler de acces pentru chei (card magnetic);
 • din interior, pe placă este așezat butonul de acces pentru răchită;
 • atunci structura este conectată la putere.

Un astfel de dispozitiv este foarte sofisticat, dar oferă securitate maximă pentru locuință. Unele tipuri de încuietori pot fi echipate suplimentar cu o secțiune pentru recunoașterea unei chei magnetice. Înainte de a continua instalarea blocării selectate pe poartă, trebuie să studiați caracteristicile și regulile de instalare ale acesteia.

Alegerea de lacăte pentru porți

Instalarea de lacăte pe poartăPentru a alege o blocare de poartă bazată pe placă ondulată, trebuie să vă concentrați asupra designului și a caracteristicilor sale. Dacă vorbim despre porți glisante, atunci instalarea blocajului în acest caz nu diferă de instalarea încuietorilor pe porți.

Instrucțiuni pas cu pas pentru crearea gabioanelor de tip „do-it-yourself”

Dacă porțile sunt porți batante, atunci fiecare frunză este echipată cu zăbrele cu zăvor. Dacă blocarea este cu balamale, atunci în centrul obloanelor vertical, trebuie să sudați ochii. În ele se introduc brațele pliante. Încuietorile aeriene sunt fixate cu hardware. Deoarece încuietorile stradale vor trebui schimbate în timp, nu este recomandat să le sudăm pe pânză.

O blocare bună și fiabilă pentru o poartă sau poartă este o garanție a siguranței celor care locuiesc în afara zonei împrejmuite. Experții nu recomandă foarte mult să economisiți pe aceste dispozitive, deoarece acestea sunt mai simple și mai ieftine, cu atât va fi mai ușor pentru cei care nu au inteligență să intre pe teritoriul proprietății private.


Opinii: 182