» » Cum să alegeți accesoriile potrivite pentru porțile glisante

Cum să alegeți accesoriile potrivite pentru porțile glisante

porți glisante automateComanda porților glisante cu instalarea lor într-o companie de construcții nu va fi ieftină. Este mult mai profitabil să realizați și să asamblați singuri structura și să cumpărați doar accesorii pentru porți glisante. Setul include părți și mecanisme care permit deschiderea și închiderea completă a frunzei porții până la oprire. Dacă doriți, porțile sunt completate cu o unitate electrică cu telecomandă. În acest caz, puteți controla mișcarea tabloului fără a părăsi mașina..

Tipuri de porti glisante

Când comandați un kit de poartă glisantă, trebuie să vă asigurați că acesta va funcționa pentru dvs. Din punct de vedere structural, porțile diferă în trei tipuri:

 1. Suspendate sunt un fascicul de șină amplasat în partea superioară a deschiderii. Foaia ușii este fixată pe rolele de pe șină și nu are suport în partea inferioară.porți culisante suspendate
 2. Șina se deplasează pe o rolă care este sudată la partea inferioară a benzii.porți glisante pentru șină
 3. Deplasați-vă de-a lungul ghidajelor pe role în afara deschiderii.porți culisante cantilever

Seturile de componente pentru ele diferă, de asemenea..

Lista și descrierea componentelor

Feroneria pentru porți glisante este similară pentru toți producătorii, poate diferi doar ca formă, dimensiune sau material. Să o luăm în considerare mai detaliat.

ipotecă poartă glisantăIpoteca este un sprijin pentru întreaga structură a porților glisante, de-a lungul acesteia frunza se mișcă. Pentru porțile în cantilever, este necesară o fundație în cadrul ipotecii, pentru alte tipuri nu este necesară. Ipoteca este o structură sudată din trei canale în formă de U, a cărei parte inferioară este îngropată în pământ și betonată.

ghidProfilul de susținere (grinda cu știft, ghidaj) este un canal din oțel puternic, cu marginile îndoite spre interior. Ghidul este sudat la partea inferioară a coasei. Ea se deplasează pe trăsuri cu role.

trăsură cu roleO căruță cu role (suport pentru role) este o platformă pe care sunt instalate 4 perechi de role. Pe ele fruntea ușii se mișcă. Ruloul se bazează pe un rulment cu bile, presat cu grăsime. Carucioarele cu role pot varia ca dimensiune și design. Pentru porți foarte ușoare, acestea sunt din plastic, dar de obicei din metal.

role de sprijinRolele de susținere pentru porți glisante se folosesc în tipuri de șină și de cantil și sunt 2 sau 4 role de plastic între care se mișcă frunza. Acest hardware păstrează fruntea ușii într-o poziție verticală, împiedicând-o să se degajeze în vânt.

captatoareCatcherurile sunt necesare pentru a fixa cerceva în poziție extremă. Capturile superioare țin marginea porții în partea superioară, cele inferioare sunt conectate la rolele molete la închidere.

role de zbuciumRuloul de rulare este montat la capătul ghidajului. Pare o cutie metalică cu o roată mică în interior. Când poarta este închisă, rola frânată este fixată de captatorul inferior.

suporturi pentru grinziDopurile de grindă de transport sunt instalate la capetele sale și împiedică pătrunderea diverselor resturi, zăpadă și umiditate Sunt confecționate din metal sau polistiren rezistent..

Panza este principalul detaliu din porți culisante fă-o singur. De regulă, lama este realizată din tablă profilată, din oțel zincat sau din tablă pe un cadru metalic sudat.

Mișcarea canelurii este controlată manual sau automat. Dacă poarta este grea, a doua opțiune este de preferat.

Unitate automată

unitate automatăMotorul electric este de obicei atașat de o ipotecă. Conduceți pentru porți culisante protejat în mod sigur de pătrunderea apei de o carcasă, care este echipată cu găuri de răcire în partea inferioară. Cel mai bine este să puneți cablul de alimentare sub pământ pentru a evita deteriorarea. Automatizarea unității asigură controlul porții folosind o telecomandă sau un buton de pe poartă.

Întrerupătoare de limitareÎntrerupătoarele de limitare (întrerupătoarele de limitare) opresc motorul atunci când fruntea ușii ajunge la poziția finală.

unitate de protecțieUnitatea de protecție și control este de obicei amplasată în panoul electric cu o protecție adecvată împotriva pătrunderii apei.

Există mai mulți factori de luat în considerare atunci când alegeți o automatizare:

 • masa părții în mișcare a porții;
 • contragreutate lungime și greutate;
 • calitatea armăturilor și instalarea lor;
 • intensitatea de utilizare.

Încuietori pentru porți culisante

blocare poartă culisantăLacăt va fi necesară dacă proiectarea porții glisante va fi utilizată fără automatizare. Încuietori cu cârlig sunt potrivite pentru acest tip de poartă. Acestea pot fi de următoarele tipuri:

 • cele mecanice sunt deschise cu o cheie pe ambele părți;
 • electromecanic poate fi deschis atât cu o cheie, cât și de la distanță, de la un interfon sau de la telecomandă;
 • nu au taste de cod, este suficient să apăsați combinația de numere pe care le stabilește proprietarul;
 • cheile cilindrilor sunt deschise cu chei plate, care sunt extrem de dificil de contrafacut.

O constipație casnică sudată la poartă este considerată suficient de fiabilă.

Ansamblu kituri feroviare

set complet pentru porți glisanteToate componentele de mai sus pot fi achiziționate separat, dar este mai ușor să cumpărați un kit gata pregătit. În acest caz, veți primi toate părțile necesare simultan:

 • ghiduri cantilever;
 • captatoare;
 • vagoane cu role;
 • role moletate;
 • role de sprijin;
 • dopuri.

Înainte de a cumpăra, trebuie să verificați parametrii porții dvs. cu cei indicați pe pachet. Lungimea porții și greutatea acesteia trebuie să se potrivească.

Firmele care produc kituri gata pentru porți glisante

Alutech - un grup de companii este liderul pieței în sisteme de obloane cu rulouri și uși secționale din Europa de Est. Prezența propriilor noastre instalații de producție și echipamente de înaltă tehnologie ne permite să producem o gamă largă de produse de calitate.

DoorHan - compania este prezentată ca liderul pieței rusești cu 8 fabrici din Rusia. Cunoscut pentru propriile sale proiecte de poartă.

Welser Profile, acest grup cel mai mare de companii are facilități în Europa și America de Nord. Cea mai veche producție din această nișă a fost fondată în secolul al XVII-lea sub forma unei forțe de familie. În prezent, suprafața sa totală de producție depășește jumătate de milion de metri pătrați..

Roltek este un producător autohton, mândru pe bună dreptate de faptul că întregul ciclu de producție are loc în Rusia. Este specializat în porți suspendate și culisante.

Compania produce mai multe seturi de accesorii pentru porți glisante, proiectate pentru raze de lungimi și greutăți diferite de la 350 kg la 2 tone:

 • Roltek Micro - setul este proiectat pentru porți ușoare compacte care nu depășesc 4 m și cântăresc până la 350 kg;
 • Roltek Eco este ales pentru instalarea unei cani de 7 m lungime și cu o greutate de până la 500 kg;
 • Roltek Euro este utilizat în categoria celor mai grele. Este potrivit pentru porți lungi de 6 până la 9 m și cântărește peste 500 kg;
 • Roltek Max este proiectat pentru structuri foarte mari instalate în instalațiile de producție. Cu ajutorul lor, blochează deschideri de până la 18 m lungime. Grinzile armate suportă o greutate totală de până la 2 tone.

Accesoriile sunt furnizate cu instrucțiuni detaliate care vă vor permite să instalați porți culisante fără ajutorul specialiștilor. Ulterior, acest lucru vă va ajuta să găsiți cu ușurință defalcarea și să o remediați..

Accesorii poarta glisanta Roltek - video

Cum să alegi accesorii pentru porți glisante - video


Opinii: 91