» » Cum să alegeți cea mai bună automatizare a porților batante

Cum să alegeți cea mai bună automatizare a porților batante

automatizare porti batanteAutomatizarea corectă aleasă pentru porțile batante este cheia pentru utilizarea cu succes a sistemului și pentru a economisi timp și efort. În același timp, dacă acest sistem nu a fost ales în conformitate cu nevoile operaționale reale, există șanse de eșec rapid..

Este demn de remarcat faptul că repararea și reinstalarea automatizării pot fi costisitoare, iar cu alegerea potrivită, instalarea corespunzătoare și funcționarea atentă, instalația funcționează mult timp. Pentru a determina alegerea automatizării, ar trebui să știți ce tipuri este și ce fel de sarcină poate suporta fiecare dintre ele. În funcție de datele inițiale și de capacitățile financiare, ar trebui să selectați automatizarea.

Parametri de selecție în funcție de poartă

Pentru ca porțile batante automate să poată servi mai mult timp, este necesar să alegeți automatizarea în funcție de parametrii externi ai porții în sine. Pentru a face acest lucru, este necesar să se efectueze măsurători (sau în unele cazuri de calcul).

Parametrii necesari pentru alegerea automatizării sunt:

  1. Lățimea frunzei porții. Dacă sunt instalate porți standard, lățimea frunzelor este de obicei aceeași, cu toate acestea, dacă poarta a fost instalată independent sau manual, este foarte posibil ca aceste frunze să aibă lățimi diferite. Pentru dimensiuni cu lățimi diferite, unitatea trebuie selectată pentru fiecare separat, deoarece sarcina pe ele va fi, de asemenea, diferită.lățimea porții batante
  2. Înălțimea clapetei. Ușile standard convenționale au cel mai adesea o înălțime de 1,8 până la 2,5 m. porți până la 2,5 m înălțimeCu toate acestea, există excepții. Dacă înălțimea porții depășește 3,5 m, atunci va trebui să instalați două seturi de operatori pentru porți batante - unul în partea de sus a planșei și unul în partea de jos.poarta înaltă Dacă poarta este mai mică decât cea standard (până la 1,8 m), se poate instala un operator.
  3. Greutatea porții. De asemenea, trebuie menționat că capacitățile instalației (adică puterea acesteia) trebuie să depășească consumul efectiv cu cel puțin 30-40%. Acest lucru va permite sistemului să funcționeze mult mai mult și să depindă mai puțin de condițiile meteorologice. Greutatea porții este, poate, unul dintre parametrii principali atunci când alegeți automatizarea porților batante. Mai mult, atunci când alegeți puterea de acționare, trebuie să țineți cont nu numai de greutatea ușii, dar și de rezistența la vânt și la intemperii în timpul iernii..greutate poarta batanta

Dacă este posibil să efectuați o cântărire reală a porții (sau a fiecărei frunze separat), ar trebui să fie utilizată. Dacă acest lucru nu este posibil, trebuie să calculați greutatea aproximativă a porții. Trebuie menționat că majoritatea companiilor care se ocupă de instalarea automatizării oferă serviciile specialiștilor care calculează nu numai greutatea porții, ci și puterea de acționare necesară, ținând cont de condițiile meteorologice din fiecare regiune specifică..

Este necesar să faceți calcule pe cont propriu numai dacă va fi instalată automatizarea casnică, dar chiar și în acest caz, pentru a-și prelungi durata de viață, ar trebui, dacă este posibil, să invitați un instalator de porți batante care să calculeze sarcina reală pe unitate.

Porțile batante vor eșua rapid dacă nu curățați zăpada din fața lor în timpul iernii.

curățând zăpada în fața porțiiAutomatizarea porților batante nu este proiectată pentru a îndepărta automat zăpada în zona în care mașina intră pe teritoriu, prin urmare, chiar și cu căderi ușoare de zăpadă în fața porții, este necesar să îndepărtați în mod regulat zăpada. Mai mult, iarna, din cauza înghețului, vântului și a schimbărilor frecvente de temperatură, sarcina de antrenare crește, iar cu zăpadă necurată există o mare probabilitate de rupere a mecanismului la deschiderea sau închiderea porții..

Selecție în funcție de tipul de unitate

Unitățile pot fi diferite în funcție de tensiunea de funcționare a motoarelor. Ei pot fi:

  • 12 (sau 24) V CC;
  • AC 220V.

Cu toate acestea, în primul rând, diferența de acționări este determinată de principiul funcționării lor. Unitățile de poartă basculantă pot fi:

  • pârghie-maneta de antrenare
  • liniar-actuator liniar
  • Subteran.condus subteran

Conducerea subterană este o noutate în industria porților batante. A apărut pe piață relativ recent, dar a câștigat deja popularitate, deoarece practic nu are dezavantaje și are o serie de avantaje pe care unitățile liniare și de tip levier nu le au. Astfel, întregul mecanism al acționării subterane este complet ascuns în subteran, ceea ce înseamnă că este invizibil pentru ochii indurerați, ceea ce nu se poate spune despre alte unități. Acest detaliu este adesea principalul factor decisiv în alegerea unui operator pentru moșii mari sau cabane, unde, în primul rând, se acordă atenție frumuseții și aspectului porții..

dispozitiv de acționare subteran într-o cutie de protecțieÎn plus, întreaga structură de control este ascunsă într-o cutie de protecție și se află în pământ la un nivel cu calea ferată. Acest aranjament al automatizării îl protejează de efectele multor factori externi, cum ar fi înghețul, ploaia, zăpada și nu afectează în niciun fel funcționarea acesteia. În plus, funcționalitatea standard a acționării subterane permite deschiderea benzii de 110 °, iar în unele mecanisme subterane chiar și 360 °.

O astfel de unitate funcționează foarte liniștit și fără probleme, iar acest lucru îl face complet invizibil..

Automatizarea liniară pentru porțile batante este în prezent cea mai populară. Acest echipament vă permite să instalați mecanismul atât în ​​partea de sus a coasei, cât și în partea de jos, și în mijloc.dispozitiv de automatizare liniară a servomotorului

Unul dintre avantajele principale ale acestui sistem este costul scăzut, precum și faptul că poate fi instalat pe posturi înguste, ceea ce nu se poate spune despre unitățile de tip levier. Unitatea liniară se caracterizează și prin faptul că la începutul și la sfârșitul deschiderii, cursa raftului încetinește, iar acest lucru vă permite să mențineți mecanismul în stare de funcționare cât mai mult timp posibil.

instalarea automatizării liniare a actuatoarelorPrincipalele dezavantaje ale acestui echipament includ faptul că porțile se deschid doar la 90 °. Dacă se deschid spre exterior, acest lucru restrânge semnificativ zona de ieșire a mașinii până la partea carosabilă..

instalarea automatizării unității de comandăPorțile batante cu o acționare electrică cu pârghie au o durată de viață mai lungă decât cele cu o tracțiune liniară. În plus, aceste porți se deschid cu 120 ° spre interior sau spre exterior. În plus, această unitate poate funcționa și pe baterie, nu doar pe electricitate..

Unitatea de legătură poate fi montată numai pe coloane largi. Acesta este principalul dezavantaj al acestui tip de automatizare..

Cu toate acestea, designul său este foarte simplu, îl puteți instala singur, fără a vă conecta la un specialist..

autoinstalarea automatizării unității de comandăDupă cum puteți vedea din informațiile descrise în acest articol, cumpărați automatizare pentru porti batante nu este dificil, deoarece există numeroase modele și producători pe piața modernă care diferă în funcționalitate și preț. Atunci când alegeți acest tip de automatizare, unul trebuie ghidat nu numai de preferințele personale, ci și de parametrii fizici ai porții deschise. Dimensiunile (lățimea și înălțimea) și greutatea frunzelor sunt parametrii principali atunci când alegeți o automatizare pentru porțile batante.

În plus, trebuie menționat că unele tipuri de automatizări pot fi montate doar pe coloane largi, cu posturi înguste pentru fixarea geamurilor, va trebui să alegeți un alt tip de instalație. În plus, prețul va juca un rol semnificativ în alegerea instalației. Conducerea subterană este cea mai funcțională și mai durabilă, dar este și foarte scumpă, așa că nu toată lumea își poate permite..

Prin urmare, atunci când alegeți automatizarea, ar trebui să măsurați mai întâi poarta, apoi să alegeți un dispozitiv în funcție de capacitățile și puterea acestuia, precum și să vă ghidați după propriile preferințe și categoria de preț..

Instalarea automatizării porților batante - video


Opinii: 190