» » Cum să alegeți o poartă automată pentru o reședință de vară

Cum să alegeți o poartă automată pentru o reședință de vară

Casa mea este castelul meu! Această expresie minunată poate fi ușor transformată în „Dacha mea este fortăreața mea”. Și, după cum știți, orice cetate are nevoie de un solid gard si puternic poartă, care sunt considerate pe bună dreptate „fața” site-ului. Cineva folosește deschiderea tradițională, manuală, iar cineva introduce activ automatizarea în viața suburbană.

Porți automate
Porți automate

Datorită faptului că numărul acestora din urmă crește, acest material va fi dedicat porților automate. Vom lua în considerare principiul muncii lor, tipurile, pro și contra evidente și vom afla, de asemenea, pe ce buget să conteze atunci când începeți o epopee „automată”.

Cum funcționează porțile automate

Există astăzi o mare varietate de sisteme automate oferite de diverse companii. Dar principiul funcționării este similar pentru toate porțile:
 1. Un semnal de la dispozitivul de control este trimis către o placă de control specială;
 2. Acest semnal conduce mecanismul de acționare;
 3. Mecanismul de acționare oferă un semnal echipamentului care deschide frunzele porții.
 
Mecanism automat de poartă
Mecanism automat de poartă

De obicei, sistemul automat de poartă include:

 • telecomandă (pentru semnalizare);
 • receptor radio antena (pentru recepția semnalului);
 • echipamente care transmit impulsuri;
 • Bloc de control. 

În plus, puteți adăuga la sistem:
 • senzori responsabili pentru starea curentă a porții;
 • mecanisme de blocare și fotocelule (opriți mișcarea dacă cineva nu a avut timp să treacă într-o perioadă determinată de timp);
 • lămpile de semnal (relevante pentru străzile înguste, avertizează cu deschiderea porților) etc..

Un pic despre unități 

Există 3 tipuri de mecanisme care încep procesul de deschidere a porților automate: liniar, pârghie și subteran. Fără a vă plonja în jungla mecanicii, vom afla care este fiecare tip și care este mai bine să alegeți pentru o poartă de țară.

1. Unitate liniară arată ca un caz alungit. Este simplu și fiabil chiar și cu o utilizare activă.

Unitate liniară. Fotografie de pe site-ul svoivorota.ru
Unitate liniară. Fotografie de pe site-ul svoivorota.ru

În interiorul mecanismului există o roată cu vierme („Angrenaj mecanic, efectuată prin angajarea unui vierme și a unei roți de vierme asociate” (Wikipedia). În spatele carcasei există o cutie de viteze. ).
Carcasa servomotorului liniar este realizată din metal acoperit cu pulbere. Potrivit pentru uși de orice greutate și design. Instalat pe un stâlp al unuia dintre grinzile lagărului la înălțimea mijlocului pânzei.

2. În caz maneta de antrenare există o cutie de viteze și două pârghii mobile. Angrenajul este montat pe stâlp și maneta asemănătoare cu cotul este pe canelă.

Manetă de acționare
Manetă de acționare

Cel mai adesea, porțile cu o astfel de unitate se deschid spre interior..

3. Și în final, al treilea tip de unitate - Subteran. Cutia de viteze este ascunsă într-o cutie metalică, care este betonată lângă stâlp, numai maneta este vizibilă din exterior. 

Conducere subterana Fotografie de pe site-ul bikoms.ru
Conducere subterana Fotografie de pe site-ul bikoms.ru

Care să alegi este o întrebare individuală. Decizia sa depinde de mulți factori. De exemplu, dacă distanța de la stâlp până la punctul de atașare a plaselor este mai mare de 8 cm, actuatorul liniar nu va funcționa, pur și simplu nu va ajunge. În orice caz, trebuie să alegeți pe baza faptului că proiectarea porții nu trebuie să interfereze cu trecerea mașinii. La urma urmei, porțile automate sunt cel mai adesea instalate fie în interior garaj, fie la intrarea în șantier.

Tipuri de proiecte automate ale porților 

Porti batante

Acest tip de poartă automată este cel mai popular în rândul locuitorilor de vară. Porțile cu balamale pot fi instalate nu numai la intrarea în teritoriu, ci și în garaj. Aceasta este cea mai ușoară opțiune. Poarta este formată din două frunze care se pot deschide spre interior sau spre exterior.

Porti batante. Fotografie de pe site-ul koffkindom.ru
Porti batante. Fotografie de pe site-ul koffkindom.ru

Dispozitivele cu balamale se deschid în liniște și se deschid fără probleme, apoi se mișcă geamurile. Pentru fabricarea lor sunt utilizate diferite materiale: căptușeală, profil din aluminiu, fisa profesionala, grătare din metal forjat, plase, panouri din oțel. Toate materialele sunt diferite de punctele de vedere estetice și funcționale, dar toate rezistă la influența razelor ultraviolete, murdăriei, prafului, umidității, vântului etc. În orice caz, este mai bine să le acoperi cu un compus protector special..

Portile batante au o serie de avantaje incontestabile:

 • ușurință de instalare;
 • o gamă uriașă de modele de modele diferite;
 • fiabilitate structurală;
 • durată de viață lungă;
 • preț accesibil în comparație cu alte tipuri de viraje automate (prețul pornește de la 35.000 de ruble pentru porțile de dimensiuni mici și ajunge la 60.000 de ruble).

Există, de asemenea, dezavantaje:
 • automatizare costisitoare (fiecare frunză are propriul său drive);
 • nu este potrivit pentru zonele situate prea aproape de drum (pot apărea situații de urgență la deschiderea porții, uneori lămpile nu ajută);

Portile de ridicare 

Potrivit pentru zonele în care contează fiecare metru de spațiu liber. Acestea sunt instalate activ de locuitorii de vară în garaje. Porțile aeriene au mai multe subspecii: porți rulante, secționale și batante. Acestea diferă în modul în care canela se mișcă la deschidere / închidere, în funcționalitate și proprietăți estetice..
 

1. Obloane rulante - cel mai compact tip de porți de ridicare. După principiul funcționării, seamănă cu jaluzele obișnuite..

Porți rulante
Porți rulante

În interiorul cutiei există un ax pe care se înfășoară o foaie flexibilă din lamele de oțel sau aluminiu umplute cu spumă poliuretanică și fixată cu balamale. Pânza poate fi realizată în funcție de dimensiunea și forma deschiderii, fie că este un arc, dreptunghi sau pătrat. Obloanele rulante pot fi convenționale și de mare viteză - la alegerea utilizatorului.

Avantajele obloanelor rulante includ:

 • posibilitatea înlocuirii lamelelor care au eșuat sau și-au pierdut aspectul prezentabil;
 • dimensiuni compacte;
 • durabilitate.

De asemenea, au dezavantaje:
 • lacune;
 • probabilitatea unor mecanisme de gheață pe timp de iarnă.

Prețul porților de ridicare rulate este de la 8000 de ruble. pe mp.

2. Modele de ridicare și rotire de asemenea, au o singură cană dintr-o bucată. Numai sub forma ridicată, nu se vântă nicăieri, ci este amplasat pe orizontală, paralel cu podeaua. Ideal pentru garaj.

Portile de ridicare si rotire. Fotografie de pe site-ul rmzp.ru
Portile de ridicare si rotire. Fotografie de pe site-ul rmzp.ru

Unul trebuie doar să țină cont de faptul că undeva 1/3 din foaie va rămâne din exterior. Pentru a face acest lucru, trebuie să calculați cu atenție spațiul. Pânza este realizată din panouri sandwich sau foi profilate. Sasiu ridicat este susținut în mod fiabil de mecanisme puternice de arc.

Acum despre meritele modelului. Printre ele se numără:

 • zgomot în timpul funcționării;
 • fiabilitate și rezistență la efracție;
 • fixare adecvată la cadru (și, ca urmare, etanșeitatea structurii). 

Locuitorii de vară care au reușit să folosească astfel de porți insistă că, cu toate caracteristicile pozitive și au o serie de dezavantaje:
 • complexitatea mecanismului și instalarea acestuia;
 • dificultăți cu autoinstalarea (este mai ușor să contactați specialiști);
 • arcuri de scurtă durată care necesită înlocuire;
 • preț mare.

3. Uși secționale Este un "hibrid" de porți basculante și rulante, încorporând multe dintre avantajele lor. Pânza de model secțional este realizată din panouri sandwich. Se mișcă în sus când este deschis și este fixat la tavan. Din nou, o opțiune decentă pentru un garaj.

Porți secționale. Fotografie de pe site vorotass.ru
Porți secționale. Fotografie de pe site vorotass.ru

Principalele puncte pozitive:

 • compactitate (potrivită chiar și pentru un garaj mic);
 • mișcare silențioasă (datorită prezenței garniturilor de cauciuc în jurul perimetrului ușii);
 • izolare fonică bună și termică;
 • design modern.

Dezavantaj, cel care atrage cea mai mare atenție este prețul. Pentru o poartă de calitate decentă de la un producător popular, va trebui să plătiți până la 58.000 de ruble. (cost fără instalare și sisteme suplimentare).

Porți culisante

Ideea unei porți culisante nu este deloc nouă. Au deja mulți, mulți ani. Porțile glisante pot fi găsite vizitând teritoriul unei vechi fabrici, construite în vremea sovietică sau a unui depozit.

Ideea unei porți culisante nu este nouă
Ideea unei porți culisante nu este nouă

Momentul de funcționare putea fi auzit fără să ascultăm în mod special: pasajul se deschise cu un creak și se prăbușea și se închidea cu același sunet.

Producătorii de porți glisante automate moderne au împrumutat ideea, au completat-o ​​și au îmbunătățit-o. Iată ce s-a întâmplat: 

Porți culisante
Porți culisante

 1. Pe zona betonată, este instalată o șină pe care pânza va „merge”. Ca un primitiv, dar un exemplu ilustrativ, voi cita un garderobă. Ușa din ea se mișcă la fel. 
 2. Pânza este învelită cu orice îți dorește inima: de la siding la elemente falsificate. 
 3. În poziție deschisă, fanta este pe partea deschiderii. Prin urmare, asigurați-vă că luați în considerare peisaj Site-ul tău. Fanta trebuie să se miște liber, fără a se sprijini pe nimic sau a deteriora pereții clădirilor sau plantelor din apropiere. 
 4. Când se primește semnalul corespunzător, cana se mișcă și se întoarce la locul său - asta este, poarta este ferm închisă.

"Pluse" de modele de recul:
 • fiabilitate;
 • multe soluții de design interesante pentru fiecare gust;
 • economisire de spațiu.

Prețul variază între 60.000 și 89.000 de ruble. 

Ce să caute atunci când alegi 

După cum am văzut deja, fiecare proiect are o serie de avantaje și dezavantaje. Pentru a face alegerea corectă, trebuie să comparați o serie de criterii. Atunci poarta va sluji cu credință mulți ani..

Înainte de a comanda o poartă, efectuați toate măsurătorile necesare:

 1. Lățimea pentru un autoturism este calculată pe baza lungimii mașinii, plus jumătate de metru pe fiecare parte.
 2. Dacă construcția activă este în desfășurare (sau planificată) pe șantier, implicând sosirea echipamentelor de construcții și a camioanelor, atunci este mai bine să creșteți deschiderea la 4 metri. 

La compararea mai multor opțiuni fiți atenți la următoarele nuanțe:
 • Unde vrei să pui poarta (la intrare sau în garaj)?
 • Cât de convenabil va funcționa acest model pe site-ul dvs.?
 • Cât de puternic este mecanismul?
 • Cât de ușor este de întreținut?
 • Este posibil să montați singur poarta?

Important: Luați în considerare dacă strada dvs. este largă sau nu. Una largă vă va permite să instalați porți batante, iar cu una îngustă, este mai bine să faceți porți glisante (dacă spațiul intern al site-ului permite). Dacă porțile batante sunt instalate pe o stradă îngustă, atunci va trebui să vă protejați și vecini și să obțineți lămpi semnal..

Există studenți în șapte zile care își pot împărtăși opinia cu privire la utilizarea porților automate?


Opinii: 139