» » Porți glisante: tipuri și caracteristici ale desenelor lor

Porți glisante: tipuri și caracteristici ale desenelor lor

porți culisantePorțile glisante sunt un design destul de simplu, popular pentru instalarea în spații private de utilizare temporară și permanentă. Baza pentru astfel de porți este un fascicul (consolă) fixat pe suport la un moment dat.

Soiuri de uși în funcție de tipul de grinzi rabatabile

Există 3 tipuri:

  1. Porți echipate cu un fascicul inferior. Primul suport este așezat pe o parte a deschiderii, al doilea este amplasat în dreapta lățimii structurii. Fasciculul este așezat de jos deasupra lor (aici se va afla fruntea ușii). Lățimea sa va fi de la suportul din stânga la cel de-al doilea suport lateral dreapta (aproape dublul lățimii obiectivului). Avantajele unor astfel de porți sunt că rolele nu sunt vizibile, astfel încât designul are un aspect atractiv..
  2. O poartă cu grinda mijlocie. Suporturile și grinda sunt amplasate în mijlocul foii ușii. Structura se mișcă împreună la deschidere. Rolele sunt amplasate pe suporturi.
  3. Poartă culisantă cu fascicul superior. Suporturile sunt amplasate la înălțimea porții, rolele sunt și pe suporturi.

Ar trebui să aveți un loc unde să faceți rulaj (uitați-vă la lungimea fasciculului, nu la lățimea panzei) cu un fascicul inferior. Rolele sunt așezate pe suporturi de lângă gard, apoi grinda se poate mișca.

Caracteristicile structurilor cantilever

Distribuția inegală a greutății este o caracteristică caracteristică a acestor modele. Deci, dacă luați un exemplu ca o bară și o puneți pe o scară, imaginându-vă că este o bară, diferența de greutate va fi clar demonstrată.

Un fascicul standard distribuie sarcina pe 2 suporturi. Dar la poarta cantilever, un capăt al grinzii se dovedește a fi un baldachin. Drept urmare, se creează o sarcină pe suport care depășește greutatea consolei de mai multe ori.

Portile Cantilever

Mișcarea pânzei se realizează prin mișcarea suportului cu rolele pe grindă. Când instalați suporturi de lângă gard este săpată o groapă, unde vor interfera elemente încorporate (legarea de întărire), după care este turnată cu mortar de beton. În continuare, sunt așezate suporturile de grindă.

Pentru a reduce sarcina pe suport, în interiorul fasciculului se fac câteva role mici, de exemplu, 6-8 bucăți. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere faptul că acest lucru creează o încărcare pe acționarea electrică a porții pe timp de iarnă (alunecare slabă pe vreme rece). Un alt mod de a reduce sarcina este de a utiliza mai puține role, dar cu un diametru mai mare. De obicei, rolele sunt plasate în exterior.

Dacă site-ul este situat într-o regiune cu un climat rece, atunci este mai bine să preferați o poartă cu un fascicul mijlociu, deoarece conducerea nu intră în contact cu zăpada. Singurul negativ este că poarta nu este atât de atractivă, dar nu este necesar să curățați zăpada de grinda de jos.

Porți agățate

Aici suporturile sunt încărcate uniform.

Porțile glisante agățate sunt potrivite dacă ceva este instalat deasupra deschiderii, de exemplu, un baldachin.

Mecanismul funcționează astfel: fasciculul rămâne în același loc, iar pânza alunecă peste el. De regulă, este agățat pe 3 postări. Spațiul de deschidere este prevăzut pentru lățimea panoului.

Porți agățate pentru case private sau camere de utilitate de pe site, acestea sunt montate pe stâlpi sau podele, fără a aranja o fundație scumpă. Grinda de sus poate fi îndepărtată pentru a permite camioanelor.

Porți culisante pe șină

Instalarea DIY a porților glisante vă permite să economisiți bani, deoarece proiectarea este destul de simplă și nu necesită includerea unor mecanisme complexe. Aici poarta este deschisă și închisă de-a lungul unei șine paralele cu gardul. Șina este turnată cu beton după modelul unei fundații cu bandă. Această poartă este convenabilă pentru persoanele care trăiesc sezonier în țară (doar vara sau o parte a toamnei).

Dacă este necesar, puteți modifica cu ușurință designul: construiți o grindă cu volan, așezați pânza pe elementul de suspensie de sus.

Dacă decideți să faceți un răchită încorporat, atunci rețineți că este incomod pentru vârstnici și copii. Din acest motiv, este mai bine să faceți răchite separate..

Pentru a menține un aspect bun al structurii, poarta trebuie vopsită inițial bine. Acoperirea ar trebui să dureze 10 ani.

Dacă pe site-ul dvs. pot fi instalate doar porți batante, atunci vă poate fi convenabil să instalați porți cu frunze diferite..

Electrician

Pentru o deschidere în termen de 3 metri, este permisă utilizarea acționărilor pentru tavan-usi de garaj cu o șină de 3,25 m. Sursă de alimentare a motorului: 2 nuclee * 1mm2. Dacă din cameră există un buton de comandă - încă 2 fire * 1 mm2, interfonul audio necesită încă 2 fire * 1 mm2, o blocare electrică - 2 fire * 1 mm2, iluminat electric - încă 2 fire 1 mm2. Prin urmare, este recomandat să puneți un cablu cu 10 nuclee.


Opinii: 58