» » Obloane rulante cu acționare electrică: caracteristici de instalare

Obloane rulante cu acționare electrică: caracteristici de instalare

poarta rulantăObloane rulante - design compact, convenabil pentru instalare în garaje și în alte spații casnice și industriale. Citiți și despre auto-producerea porților glisante

.

Tipuri de montaj obturator rulant

Există 3 soiuri:

  • în afara când ghidurile sunt vizibile pentru utilizator;
  • instalație montată la suprafață din interior - toate structurile sunt amplasate la interior (instalație deasupra capului;
  • instalare încorporată (ghidurile sunt plasate pe un suport în deschidere).

Este important să se determine nivelul podelei zero înainte de instalare, ținând cont de acoperirea ulterioară (șapă de beton, țiglă, pavaj). Dacă faceți o notă pe stâlp, atunci instalatorii, atunci când asamblează poarta, vor pune distanțe sub structura viitoare și o vor regla în această poziție..

La obiectele în care este detectată o diferență de plan, care rămâne ca urmare a sudării, este necesar să scapi de ea. Plăcile pot fi sudate sau cusăturile sudate pot fi netezite polizor.

Pentru obloanele rulante cu o acțiune electrică, este necesar să se stabilească unde se va face priza electrică, deoarece va depinde de ce parte va fi acționată unitatea (se decide în prealabil la comanda).

Caracteristici de instalare

În prima etapă instalarea porților rulante echipamentul este verificat. Ar trebui să aveți: două ghidaje - la stânga și la dreapta, o pânză răsucită, o cutie cu capac, în interiorul unui ax cu acționare electrică. De asemenea, ar trebui să existe o cutie cu accesorii (șuruburi de blocare, ghidaje din plastic care împiedică pânza să se zgârie pe cutie, un întrerupător pentru control electric, dopuri).

Apoi, marcați linia orizontului folosind un nivel laser, lăsați urme pe rafturi.

Inelele șuruburilor amplasate pe arbore sunt distribuite uniform pe toată lungimea arborelui. Cu lipit de bară sunt atașate.

Dacă aveți un motor cu deschidere de urgență, veți vedea un conector și o tijă care se încadrează în conector. Dacă rotiți inelul cu mânerul din kit, atunci ridicarea are loc în modul manual.

În continuare, trebuie să marcați și să forați o gaură pentru butonul de deschidere de urgență. Tăiați mărgele de sudură.

Marcați punctele de fixare la 100 mm de marginea șinei, apoi în trepte de 500 mm. Realizați găuri pentru fixarea pe perete (diametrul „cinci”). Găuriți partea frontală 11 cu un burghiu pentru dop.

Pentru a împiedica ieșirea cauciucului de etanșare, rotiți profilul apăsând cauciucul în jurul marginii.

Montați ghidajele (de-a lungul lor pânza se va deplasa în cutie). Introduceți ghidurile în picioarele cutiei, la stânga și la dreapta. Ancoră.

După aceea, se lucrează cu cutia și cablarea electrică. Apoi aruncă pânza în ghidajele releului (trageți strâns în ghidajele spre mijloc). Au pus regel direct pe pânză (introduceți doar o parte), apoi le distribuie uniform pe pânză.

În această etapă, pânza poate fi coborâtă până la capăt. Fixați șuruburile blocajelor în inele și fixați-le cu două șuruburi autofiletante. Acest lucru ajută web să se înfășoare corect și să se rezolve bine..

Nu fixați cu șuruburi autofiletante la locul de instalare al motorului electric. Nu fixați ultimul inel cu șuruburi autofiletante, deoarece există un motor în interiorul arborelui, există riscul de deteriorare a acestuia.

Montare și setare comutator

Conectați firele la comutator. Reglați sistemul mobil: reglați poziția finală de deschidere și închidere cu ajutorul reglajelor de pe motorul releului. Un pin special este introdus în motor și rotește șurubul.

Motorul are 2 șuruburi de reglare pentru pozițiile finale superioare și inferioare. Este necesară realizarea închiderii contactului în sus și rotirea șurubului de reglare până la momentul funcționării. Pânza ar trebui să urce cât mai mult. Procedați la fel cu poziția finală inferioară.

Verificați controlul (se deschid și se închid de 3 ori).

Închideți cutia cu un capac, fixați-o cu șuruburi autofiletante. Dacă poarta este în exterior, puneți nituri. În cele din urmă, instalați niturile pe suporturi. La final există un mecanism pentru deblocarea de urgență a obloanelor.

rulou poartă nu păstrați bine căldura, de aceea nu este recomandat să le așezați în camere încălzite.


Opinii: 94