» » Uși interioare glisante: caracteristici de instalare și domeniu de aplicare

Uși interioare glisante: caracteristici de instalare și domeniu de aplicare

uși glisante interioareUșile interioare glisante, care au multe modele și pot fi folosite în orice spații, au devenit destul de populare în interiorul apartamentelor. Cu ajutorul lor, camerele de zi sunt împărțite în mai multe zone și îmbunătățesc designul unui apartament sau al unei case. Ușile glisante sunt deosebit de populare în apartamentele mici, combinând spațiul limitat (vezi. Instalarea de uși interioare

).

Uși interioare glisante: metode de instalare

instalarea ușilor glisanteUșile glisante interioare sunt împărțite în funcție de:

 • metoda de fabricație;
 • materialul folosit;
 • tencuiala decorativa.

Prin fabricație, produsele din panou și panou se disting. Sunt realizate într-o formă goală și cu geamuri. Materialul pentru producție este lemn solid, placi din fibra si PAL, placi din MDF. Ca decor, se folosește furnir care imită lemnul natural de diferite specii, laminarea și suprafața melamină.

O ușă glisantă este, în primul rând, un produs care combină elemente din lemn, metal și sticlă, cu fitinguri de înaltă calitate și un mecanism funcțional..

Metode de instalare

Instalarea ușilor interioare glisante se face în două moduri principale:

 • folosind două ghiduri-doi ghizi
 • folosind un ghid.un singur ghid

În primul caz, ușile se mișcă de-a lungul șinelor care sunt instalate pe podea și tavan. A doua opțiune implică instalarea unei șine deasupra ușii.

O opțiune mai ieftină și mai accesibilă este instalarea ușilor glisante pe două piste..

Ușile glisante interioare se mișcă folosind role care se deplasează de-a lungul ghidajelor. Este deosebit de important să păstrați suprafața podelei și grinda pe tavan orizontal, unde este instalat ghidul superior. În caz contrar, ușa de pe role se va mișca spontan. În unele cazuri, se folosesc cleme metalice, dar pot distruge aspectul general al produsului..

Utilizarea celei de-a doua opțiuni de instalare - de-a lungul a două ghiduri, are un aspect mai estetic. Nu există niciun obstacol din scândură pe podea. Când ușa este întoarsă înapoi, spațiile din încăperile adiacente se conectează fără probleme între ele.

Pânza în sine este mișcată de mișcarea rolelor care se deplasează de-a lungul unui ghid montat pe tavan. Numărul de role depinde de tipul de frunze de ușă.

Există, de asemenea, sisteme mai inovatoare de uși glisante. Acestea includ metoda de instalare a casetei. În acest caz, frunza ușii este ascunsă într-o nișă. Nu este dificil să instalați uși glisante cu propriile mâini folosind un sistem de casete, deși această opțiune este considerată cea mai scumpă.

Proiectarea ușilor glisante interioare asigură că sistemul de mișcare este complet încorporat în perete. Este necesar să dotați o nișă cu un cadru metalic încorporat. În acest scop, o secțiune a peretelui existent este distrusă și este realizată o cutie din gips-carton..

Lucrarea poate fi complicată dacă peretele în care este montată cutia cu unitatea de casetă este portant. Înainte de a face o ușă glisantă cu propriile mâini, trebuie să obțineți permisiunea pentru astfel de lucrări de reparații.

Instalarea ușilor în acest fel vă permite să așezați în mod convenabil mobilier sau electrocasnice și nu reduce suprafața camerei.

Tipuri de uși glisante și sfera lor de aplicare

tipuri de uși glisanteUnul dintre cele mai populare modele este sistemul de uși pentru compartimente glisante. Aceasta este cea mai sigură opțiune pentru familiile cu copii mici. Se deschid fără forță excesivă.

ușa compartimentuluiUșă glisantă are un sistem de alunecare silențioasă care nu creează sunete străine atunci când mutați panza. Designul are proprietăți izolatoare fonice. Este atașat de tavan și pereți folosind casete speciale. Sunt destul de scumpe, astfel încât un sistem de perete fals pentru uși glisante este mai popular..

Când utilizați un astfel de mecanism, ușa este așezată de-a lungul peretelui și se deplasează cu ghidaje instalate pe podea și pe tavan..

ușă compozită din sticlăFoaia ușii este realizată din profil de aluminiu și compozit din sticlă. A doua opțiune este mai unică. Fibra de sticlă este un material transparent din fibră de sticlă și este deosebit de rezistent. Nu putrezește și nu se teme de influența soluțiilor chimice utilizate pentru curățarea suprafeței.

Adesea ușile glisante furniruite sunt folosite în interiorul casei. Sunt realizate din profile de aluminiu. În aparență, ușile seamănă cu un produs din lemn natural, dar mult mai ieftin.

Este considerată o opțiune bugetară pentru a instala o ușă glisantă pentru acordeon în casă. În trecutul recent, acestea au fost confecționate din plastic ieftin și au fost instalate în loc de uși în magazii și alte încăperi de utilități..

Ușile moderne pentru acordeon sunt din metal, sticlă și lemn. Sunt utilizate cu succes în proiectarea apartamentelor moderne. Cu ajutorul unor astfel de uși glisante, spațiul apartamentelor cu o cameră de dimensiuni mici este zonat.

Când sunt instalate uși glisante

uși glisante la interior în interiorUneori, pentru a decora interiorul casei, este obligatorie utilizarea ușilor interioare glisante. Acest lucru se aplică acestor cazuri:

 1. Nevoia de a închide o deschidere mare. Se întâmplă că o ușă standard cu două foițe nu poate face față acestei sarcini și, în plus, ocupă mult spațiu..
 2. Cu o lipsă catastrofală de spațiu în apartament. Acest lucru confirmă principalul avantaj al ușilor glisante - eliberarea de spațiu. Proiectarea unor camere nu prevede deloc uși batante tradiționale..
 3. Zonarea spațiilor. Ușile glisante sunt utile în special atunci când combinați livingul și bucătăria. Când luați masa cu oaspeții, se creează efectul de a fi într-o bucătărie spațioasă mare. Ușile glisante pot fi de asemenea utilizate atunci când combinați un coridor și un dressing..
 4. Corecția spațiului în cameră. Cu ajutorul ușilor glisante, puteți regla deschiderea ușilor și ferestrelor din loggia. Dacă este instalat sub forma unui arc, deschiderea devine mai largă și mai mare, ceea ce îmbunătățește designul general al unui apartament sau al unei case. Corectați spațiul camerei și înălțimea, prin montarea ghidajului superior în nișa tavanului.
 5. În prezența mobilierului dimensional în casă. Ușa glisantă interioară vă permite să aranjați mobilierul aproape de ușă.

O ușă interioară glisantă este de asemenea folosită în cazul înlocuirii partiției interioare. Acesta din urmă este limitat în alegerea aspectului și a materialului din care este confecționat. Apoi, cum o ușă glisantă poate completa orice interior.

Proiecte pentru uși glisante

ușă glisantăFiecare tip de construcție de uși glisante rezolvă sarcini funcționale separate în amenajarea spațiului unei case sau apartamente. În funcție de sarcini, astfel de opțiuni pentru proiectarea lor se disting:

 1. Alunecare paralelă. Foaia ușii se mișcă de-a lungul ghidului superior de-a lungul peretelui. Are un alt nume - uși de hambar.ușă glisantă paralelă
 2. Cascadă. Pânzele existente (două, trei sau mai multe) se mișcă între ele, ascunzându-se una după alta, sub forma unei „stive”.ușa cascadei
 3. Armonic. Pânza nu numai că se mișcă în lateral, ci și se pliază.ușă de acordeon
 4. Ușă glisantă. Foaia ușii, realizată din orice material, se deplasează de-a lungul a două ghidaje - deasupra și de dedesubt.ușa compartimentului
 5. Casetă. Structura ușii glisante este ascunsă într-o nișă din interiorul peretelui.ușa casetei

Instalând ușile interioare glisante cu propriile mâini, videoclipul este postat mai jos, pe lângă avantaje, are și unele dezavantaje.

Mecanismele cu role produc zgomot la deschidere. Este aproape imposibil să mutați o astfel de ușă în tăcere. Acest lucru este mai incomod dimineața. În timpul funcționării pe termen lung, sunetele la deschidere sunt amplificate doar.

În timp, componentele se uzează - role și trăsuri. Acestea trebuie schimbate mai des decât, de exemplu, balamale și încuietori pentru o ușă batantă.

Instalarea culiselor usi interioare, ținând cont de prețul de instalare, costul componentelor și foaia de ușă în sine, acesta va costa mai mult decât ușile standard. Ușile glisante au o izolare fonică și mai mică, deoarece există un decalaj între frunză și perete, care nu poate fi îndepărtat.

Ce uși să acorde preferință - leagăn sau alunecare depinde de preferințele individuale ale proprietarului casei. Cu toate acestea, o ușă interioară glisantă rezolvă problema economisirii spațiului liber în camerele de dimensiuni mici..

Instalarea ușilor glisante în pereți subțiri - video


Opinii: 152