» » Alegerea tipului de geam pentru terasa și veranda unei case de țară sau cabană de vară

Alegerea tipului de geam pentru terasa și veranda unei case de țară sau cabană de vară

geamul verandei unei case de țarăCasele de țară și căsuțele de vară sunt adesea completate de terase și verande din zona locală. Glazurarea verandei îmbunătățește confortul, protejează de viciile vremii și dă un sentiment de unitate cu natura înconjurătoare.

Verandele și terasele îndeplinesc o funcție similară, dar au unele diferențe structurale. Terasa este o platformă cu o fundație independentă. Poate fi complet deschis sau vitrat. Veranda - întotdeauna adiacentă casei și are o fundație comună cu ea.

Tipuri de glazură

În funcție de funcțiile pe care ar trebui să le efectueze geamurile site-ului, este selectat tipul acestuia.

Rece și cald

geamuri reciToate tipurile de geamuri sunt împărțite în două grupe principale: rece și cald. Întrucât sistemul de geamuri la rece este de natură protector numai, nu este utilizat dacă este necesar pentru încălzirea încăperii. Această versiune a geamurilor de pe verandă și terasă protejează de praf și vânt și, de asemenea, nuanțe de razele soarelui în zilele toride.

O opțiune este de a utiliza geamuri individuale și rame de lemn. Durata de viață mai lungă și performanțele ridicate sunt furnizate de structurile culisante din aluminiu.

geamuri caldeVitrajul cald are funcții grozave. Creează nu numai un gard, dar are și proprietăți de economisire a căldurii, permițându-vă să creați un microclimat confortabil. Pentru ca camera să fie rezidențială, geamurile pentru veranda pentru dacha sunt selectate cu fiabilitate ridicată și proprietăți bune de izolare termică.

Un astfel de sistem trebuie montat de specialiști în conformitate cu toate cerințele necesare. În ceea ce privește performanțele și cerințele lor de instalare, acestea sunt structuri mai complexe care necesită o abordare profesională a instalării..

Puteți petrece timp pe veranda vitrată în orice vreme.

Parțial și solid

În funcție de cerințele impuse, geamul verandei și terasei se face complet sau parțial. Complet vă permite să creați o cameră închisă, cu geamuri reci sau calde. Parțial - o opțiune mai simplă, în care cerințele funcționale sunt mult mai mici.

Pentru încălzirea verandei, puteți utiliza nu numai sisteme standard, dar și organizați o podea caldă.

Vitraj fără rame

vitraj fără rameImpresia deplină a spațiului deschis este dată de vitrajul fără ramă al veranei. Această abordare a proiectării verandelor își începe istoria în anii șaptezeci. Acest tip de geam pare ușor și modern. La bază - suprafețe transparente din sticlă cu o rezistență mare până la 1 cm grosime.

Veranda de sticlă este creată pe principiul suprafețelor strâns distanțate cu garnituri la articulații. Acest lucru vă permite să obțineți etanșeitatea necesară și împiedică ploaia și praful să intre. Fixarea se realizează cu elemente de aluminiu din partea superioară și inferioară a deschiderii.

În ciuda ușurinței și fragilității externe, acest tip de vitraj este durabil. Vitrajul fără ramă al verandei și terasei este protejat de deschiderea accidentală. Dotate cu încuietori speciale, astfel de ferestre și uși sunt protejate împotriva furtului. Sticla specială utilizată în producție este sigură, deoarece este practic imposibil să o spargi..

Printre avantajele utilizării sticlei temperate:

 • lumină naturală bună;
 • protecție împotriva fragmentelor zburătoare la rupere - rămân în film;
 • igienă;
 • economisirea de spațiu liber;
 • nu este sensibil la coroziune.

Dintre dezavantajele acestei metode de vitraj, trebuie remarcate izolarea fonică și zgomotul scăzut. Îngrijirea acestor suprafețe are nevoie specială - nu puteți utiliza agenți de curățare agresivi, ziare, precum și haine de spălare dure.

Vitrajele fără ramă sunt populare nu numai în amenajarea verandelor, ci și în birouri și complexe comerciale și de divertisment.

Sistem de alunecare

sistem de geamuri glisanteFerestrele glisante pentru verandă sunt deosebit de relevante vara. Dacă este necesar, astfel de geamuri pot fi mutate, eliberând spațiu suplimentar. Prin principiul lor de funcționare, astfel de sisteme sunt similare cu organizarea de dulapuri glisante cu ghidaje.

Dezavantajele designului culisant includ lipsa de etanșeitate. În acest sens, sistemele de alunecare sunt solicitate numai cu geamuri la rece..

Avantajele ferestrelor glisante:

 • veranda vitrata este usor de curatat;
 • este asigurată o protecție suficientă împotriva vântului, prafului, ploii;
 • siguranță operațională - absența deschiderii spontane.

Sticla poate fi folosită nu numai transparentă, ci și înghețată, pătată sau cu un relief. În plus, poate fi nuanțat, imprimat foto sau desen.

Sistemele glisante în sine pot fi realizate din următoarele materiale:

 • aluminiu;
 • lemn;
 • PVC;
 • sticlă din policarbonat.

Sistemele culisante merg bine cu jaluzelele orizontale și jaluzelele.

portaluri

portaluriPentru verandele de dimensiuni mici, se poate organiza un sistem de portaluri culisante. Acestea sunt cu greutate grea și elemente structurale solide din lemn, PVC sau aluminiu. De obicei sunt controlate de la telecomandă..

Pentru vitrarea veranței, se pot monta portaluri de tip combinat:

 • pliere glisantă;
 • ridicare și alunecare;
 • paralele-glisante;
 • alunecare pliere.

Tipuri de materiale

Atunci când alegeți geamurile pentru verandă, este necesar să asigurați o bună circulație a aerului, lumina solară și prezența plaselor de țânțari.

Structuri din aluminiu

geamuri profilate din aluminiuProfilul din aluminiu este ușor și relativ ieftin. Avantajele utilizării acestui material includ rezistența la rugină și procese de coroziune. Culoarea profilului poate fi selectată în funcție de cerințele de proiectare și de preferințele personale.

Sistemele bazate pe profile de aluminiu pot fi de două tipuri:

 • alunecare;
 • leagăn.

Stilul și modernitatea designului și capacitatea de a crea structuri complexe, fac posibilă realizarea de verandă și terase vitrate către casă, ca în fotografie, nu numai funcționale, ci și atractive. În plus, este creată posibilitatea implementării geamurilor panoramice..

Lucrarea folosește un profil îngust. Nu exercită o presiune semnificativă asupra fundației, are o transmisie bună a luminii și este combinată armonios cu orice tip de finisaj.

Siguranța mediului și incombustibilitatea permite utilizarea acestui material în imediata apropiere a carcasei.

Ferestre moi

geamuri moiPe baza unei folii de PVC rezistente și de înaltă calitate, sunt realizate ferestre moi pentru verandă. Această opțiune este potrivită dacă trebuie să lăsați spațiu liber și deschideri de ferestre. Pentru aceasta, filmul este rulat și fixat în partea superioară. Pentru a acoperi veranda de vânt și ploaie, pânza este rulată.

Designul cu folie din PVC este destul de etanș, ceea ce vă permite să folosiți veranda chiar și iarna, dacă instalați un încălzitor.

Conform caracteristicilor sale, filmul are o rezistență ridicată la uzură, ferestrele moi pot fi utilizate timp de cel puțin zece ani la orice temperatură a aerului și condiții meteorologice dificile. În ciuda acestui fapt, materialul necesită un tratament atent:

 • nu este indicat să pliați pânza la temperaturi sub 15 grade de îngheț;
 • trebuie să fie protejat împotriva tăierilor accidentale.

Particularitatea producției de pelicule din PVC impune o limitare a dimensiunii panoului. Dacă este nevoie de o lățime mai mare de 140 cm, cele două pânze sunt conectate între ele prin fuziune. Aceasta creează o cusătură vizibilă cu o lățime de 30 mm. Pentru fixare, filmul este lăsat aproximativ 50 mm în jurul perimetrului. Dacă o ușă este făcută în acest fel, atunci se introduce un fulger în mijloc.

Tipuri de elemente de fixare:

 • curele și paranteze din silicon;
 • paranteze pivotante (sunt utilizate cu o pânză lată, de până la 5 metri);
 • incuietori din alama sau alt metal (pentru latimi de pana la 2 metri).

În funcție de dacă se presupune că structura poate fi demontabilă, se pot instala elemente de fixare:

 • de-a lungul perimetrului pânzei;
 • numai pe trei laturi (laturi și jos), iar pe partea de sus a filmului din PVC este montat pe ochelari;
 • în cazurile în care codul de pe marginea inferioară nu este prevăzut pentru elemente de fixare, acesta este furnizat cu un agent de ponderare.

Materialul din PVC nu este foarte interesant pentru îngrijire, curățarea se poate face cu soluții săpun.

Geamuri din policarbonat

geamuri din policarbonatRezistența și estetica plasticului polimeric sunt utilizate în sistemele de geamuri pentru terase și verande. Este un material rezistent, care are o transmisie bună a luminii și este o barieră bună împotriva ploii și a vântului..

Ferestrele flexibile pentru verandă pot diferi prin culoare, grosime, transparență. Există două tipuri principale de materiale: fagure și monolit.

Proprietățile pozitive ale materialului includ următoarele:
• prietenie cu mediul;
• Siguranța privind incendiile;
• rezistența la impact;
• rezistența la rafale de vânt;
• protecția împotriva radiațiilor ultraviolete;
• plasticitate, permițând realizarea structurilor cu îndoire
• alegerea nuanțelor este posibilă;
• toleranță bună la schimbările de temperatură;
• ușurință.

Profiluri din PVC

profiluri pvcAlegerea în favoarea acestui tip se face în cazurile în care veranda pentru casă cu ferestre din plastic trebuie să fie caldă, cu posibilitatea utilizării pe timp de iarnă. Există o opțiune suplimentară pentru selectarea culorii profilului.

Un astfel de sistem este realizat în funcție de măsurători individuale..

recomandări

loc confortabil de odihnăAtunci când alegeți vitraj, este necesar să se țină seama de aspecte atât de importante:

 1. Se străduiește să se asigure că lumina naturală a camerei este suficientă.
 2. Trebuie prevăzut un sistem de ventilație.
 3. Glazurarea trebuie selectată ținând cont de măsurătorile măsurate cu atenție.
 4. Este recomandabil să așezați terase pe partea de nord sau de est a casei.
 5. Vederea de pe terasă sau verandă ar trebui să fie plăcută pentru ochi.

Înainte de a lua o decizie finală privind proiectarea verandei și tipul de geam, ar trebui analizate toate opțiunile posibile și cele mai potrivite.

Posibile opțiuni de vitrare pentru verandă - video


Opinii: 82