» » Modalități de a decora o grădină pe o pantă

Modalități de a decora o grădină pe o pantă

decorarea unei grădini pe o colinăGrădina de pe deal este foarte decorativă. Într-o astfel de grădină, terasele și alunecările alpine arată favorabil. Cu toate acestea, mulți grădinari încearcă să niveleze panta și să facă nivelul parcelei. Aceasta este cea mai mare greșeală, deoarece principalul decor al grădinii este panta..

Întregul design peisagistic parcela pe o pantă este construită pe trăsăturile reliefului. Puteți decora o grădină situată pe un deal folosind trei tehnici de proiectare:

  • zonarea;
  • terasarea;
  • mascând zone individuale ale grădinii.

Toate aceste tehnici vă vor permite să cheltuiți rațional spațiul în grădină, ceea ce va face posibilă plantarea de pomi mai ornamentali și fructiferi. Să analizăm mai detaliat posibilitățile de utilizare a acestor tehnici de proiectare.

Zonarea grădinii

Zonele sunt necesare pe orice site, dar într-o grădină pe o pantă, acestea arată cel mai benefic. Avantajul zonării unei grădini deluroase este că nu este necesar să folosiți un număr mare de materiale pentru a evidenția zone individuale.

Datorită denivelării terenului, toate zonele de pe versant au fost deja identificate prin natură. Grădinarul poate folosi neregulile grădinii numai în scopuri proprii. Ar trebui să te străduiești să nivelezi vizual suprafața în înălțime.

Plantează pomi fructiferi înalți în goluri, arbuști înalți deasupra și plante subdimensionate în punctele cele mai înalte ale grădinii.

În acest fel nu veți umbri plantele din grădina dvs. Plantele în cascadă sunt o modalitate excelentă de a lumina o grădină umbră.

Terasa grădinii

Nu este necesară utilizarea unei zone limitate pentru a amenaja zone de relaxare în grădină. Parcela pe o pantă vă permite să dotați un număr mare de terase în grădină.

Terasele sunt o modalitate bună de a crește artificial dimensiunea site-ului. Pe terase, puteți aranja nu numai zone de recreere, ci și iazuri sau obiecte de peisaj, de exemplu, paturi de flori sau paturi de flori.

Terasa poate fi completă sau parțială. Terasa completă este folosită în grădini cu o pantă mai mare de 45 °. Terasa de pe un astfel de site este o zonă plată situată deasupra „falezei”. Această terasă vă permite să împărțiți grădina în niveluri.

Terasa parțială vă permite să selectați zone separate în grădină. Când folosiți această tehnologie, este necesar să mențineți panta site-ului. Grădina parțial terasată poate fi decorată cu paturi de flori înalte.

Mascarea zonelor individuale ale site-ului

În zonele joase ale grădinii, puteți localiza o zonă cu clădiri de fermă. Este special ascuns în spatele copacilor și arbuștilor înalți, astfel încât să nu strice aspectul general al grădinii..

Modalități de a decora o grădină pe o pantă - video


Opinii: 155