» » Amenajarea unui teren mic

Amenajarea unui teren mic

înregistrarea unei zone miciNu toți proprietarii au parcele cu o suprafață mare. Adesea, rezidenții de vară sunt limitați în spațiu la 6 acri și doriți cu adevărat să vă încadrați cât mai mult acolo, începând de la clădiri și terminând cu o grădină. Cum să planificați în mod corespunzător proiectarea peisajului unei zone mici, astfel încât să existe loc pe ea nu numai pentru paturi, ci și pentru copacii de grădină? Ce trebuie luat în considerare pentru a face să arate frumos?

Există un număr mare de opțiuni de îmbunătățire, dar toate sunt unite prin accentul principal - pentru a face site-ul vizual mai spațios.

Avantajele și dezavantajele zonelor mici

Proprietățile din țările mici au atât pro și contra. Avantajele unui spațiu mic includ:

 • costuri financiare reduse pentru crearea unei grădini;
 • site-ul este ușor de îngrijit și întreținut, nu necesită mult timp:
 • vizual, astfel de zone arată mai confortabile, deoarece sunt mai ușor de organizat;
 • atunci când creați compoziții de grădină, este mai ușor să le mențineți în același stil.

Dezavantajele sunt că:

 • un astfel de site este pe deplin vizibil;
 • este dificil să așezi clădiri suplimentare pe ea;
 • distanța de la pereții casei la gard și la clădirile învecinate este foarte mică;
 • nu există posibilitatea unei singurătăți și tăceri complete.

Secretele amenajării unei grădini frumoase într-un spațiu limitat

Când se dezvoltă design peisagistic pentru o zonă mică, experții recomandă respectarea anumitor reguli:

 1. Se dizolvă limitele grădinii site-ului (gard). Este necesar să vă asigurați că gardul nu este vizibil imediat și complet. Este mai bine să-l ascundeți sub plantele verzi de alpinism. În mod alternativ, arborii pot fi plantați lângă gard în sine, arborii de dimensiuni medii pot fi plantați la mijloc, iar în față, compoziția poate fi completată cu specii de plante cu creștere redusă. Principalul lucru este că plantările au o formă și culoare variate și nu se îmbină într-o linie solidă..
 2. Găsiți priveliștea asupra grădinii. Pentru a crește vizual spațiul, semănați zona de vedere a grădinii cu iarbă de gazon.
 3. „Sparge” forma corectă a site-ului. Acest lucru este deosebit de important în zonele înguste și lungi. În acest caz, căile de grădină și paturile de flori sunt cel mai bine așezate în diagonală, sub formă de forme geometrice (rombo, triunghi, cerc) sau care le fac înfășurate.
 4. Scoateți colțurile. Pentru a elibera partea centrală a site-ului, trebuie să utilizați spațiul de colț și să plasați obiecte utile pe el (gazebos, locuri de joacă, bazin).
 5. Creați alinare. Pentru a crește vizual dimensiunea, împărțirea site-ului în zone cu mai multe niveluri folosind paturi înalte, diapozitive alpine sau partiții va ajuta.
 6. Folosiți un efect „oglindă”. Repetați pe site elemente care există în afara acestuia. Această tehnică de proiectare a peisajului va ajuta la împingerea limitelor virtuale. Puteți instala, de asemenea, oglinzi reale sau construi un iaz pentru a reflecta natura înconjurătoare..
 7. Combinați și combinați clădirile într-un singur complex de clădiri.
 8. Folosiți linii verticale sub formă de ghivece înalte, garduri vii, paravanuri.
 9. Când creați compoziții de grădină, luați în considerare schema generală de culori. Nuanțele reci îmbunătățesc spațiul, în timp ce nuanțele calde îi dau o senzație confortabilă.
 10. Folosiți plante potrivite și nu supraîncărcați site-ul cu arbori prea mari sau copaci înalți.
 11. Combinați materialele și utilizați diferite texturi.

Proiectare de mici parcele - video


Opinii: 83