» » Cum să transformi o zonă mlăștinoasă într-o oază înfloritoare

Cum să transformi o zonă mlăștinoasă într-o oază înfloritoare

zona mlastinoasaO zonă situată într-o mlaștină necesită îngrijire specială și mai multă atenție decât o zonă plană obișnuită. Dar dacă vă gândiți corect la locația zonelor și alegeți plantele potrivite pentru plantare, atunci puteți face un design unic pe site-ul dvs..

Este important să ne gândim la un sistem de drenaj într-o zonă mlăștinoasă, altfel nu o singură plantă nu va lua rădăcină. Ca drenaj se poate folosi lut expandat de grădină sau pietricele mici. În zone mari, canalele de drenare sunt săpate sau sunt construite așa-numitele pâraie uscate.

Plante pentru o zonă mlăștinoasă

Nu toate plantele sunt potrivite pentru plantare în zonele mlăștinoase. Prin urmare, proiectarea sa trebuie gândită luând în considerare excluderea din ecosistem a unui lot de pomi fructiferi, cum ar fi o pere, măr, prună sau piersică. Rădăcinile acestor copaci intră adânc în sol. Astfel de plante nu le place apa stagnantă..

Dar pomii fructiferi pot fi înlocuiți cu pin, molid sau cedru. Dacă pe site-ul dvs. nu există suficient spațiu, atunci trebuie să plantați soiuri de pin pitic. Pentru loturile de dimensiuni medii, soiurile de cedru pitice sunt perfecte. În astfel de zone, puteți planta molid obișnuit sau molid albastru. Folosind verticalele copacilor de conifere, site-ul poate fi împărțit vizual în zone funcționale.

Dacă doriți să recoltați într-o zonă umedă, plantați tufe de fructe.

Într-o zonă mlăștinoasă, în prezența drenajului, coacăzele roșii și negre, coacăzele, șoldurile de trandafiri, caprifoiul comestibil, vișinul de păsări și alte tufe de boabe rezistente la rece se rădăcină bine.

Pentru a cultiva zmeură sau căpșuni într-o astfel de zonă, va trebui să pregătiți locul de plantare într-un mod special. Această metodă consumă puțin timp, dar paturile frumoase vor oferi site-ului tău un aspect îngrijit și vor deveni un element suplimentar de design..

Amenajarea paturilor

Pentru a echipa un pat de flori sau un pat de grădină într-o zonă mlăștinoasă, trebuie să săpați o „bordură” de-a lungul graniței sale. Mai departe, solul din patul din grădină este nivelat cu o greblă, iar apoi „marginea” este dezlipită cu partea lor inversă. Acest lucru trebuie făcut astfel încât să nu existe stagnare de apă în grădină sau în patul de flori. În plus, după ce ai slăbit solul cu un greblat, îl vei aera..

Într-o zonă mlăștinoasă, iarba de gazon nu trebuie lăsată să crească peste 5 cm. Patul de grădină sau patul de flori trebuie să fie la 10 cm deasupra nivelului gazonului cosit pentru ca plantele să arate plăcut estetic..


Opinii: 79