» » Compatibilitatea și simbioza pomilor fructiferi

Compatibilitatea și simbioza pomilor fructiferi

grădină în țarăMulte livezi au diferite tipuri de pomi fructiferi. Plantarea de pomi fructiferi în apropiere, fără a ține cont de compatibilitatea lor unul cu celălalt, înseamnă de multe ori reducerea randamentului tuturor tipurilor de arbori.

Numărul de fructe scade din mai multe motive:

  1. Două tipuri de copaci folosesc aceiași compuși chimici pentru a forma fructe.
  2. Sistemul de rădăcini al pomilor fructiferi este situat în același plan unul cu celălalt.
  3. La plantarea copacilor, distanța necesară nu a fost respectată.

Luați în considerare principiile compatibilității arborelui.

Compatibilitate cu pere și măr

Mărul este un pom fructifer versatil. Toate celelalte plante cresc bine lângă ea, inclusiv nuca, care nu se „înțelege” cu nicio altă specie de copac. Fructificarea unui pom, la rândul său, este bine influențată de o pere. Sistemul său rădăcină eliberează substanțe chimice unice necesare formării merelor.

Cireșele și cireșele cresc bine lângă pere, iar parul în sine suferă de un astfel de cartier, deoarece rădăcinile acestor copaci sunt țesute în sistemul de rădăcină al perei și oprim pomul.

Dacă parul nu dă roade de mult timp și intenționați să-l dezrădăcinați, plantați puieți de vișini tineri în apropiere. Se vor dezvolta bine, iar sistemul de rădăcină al perei se va usca treptat. Un arbore cu un sistem rădăcină deprimat va fi mai ușor de eliminat. Dacă intenționați să măriți fructificarea unei pere, plantați un pom în apropiere.

Compatibilitate cu vișine și cireșe dulci

Creșterea cireșelor și a cireșelor dulci, precum și a prunelor, se va accelera semnificativ dacă acești copaci sunt plantați unul lângă altul. Aproape toate fructele de piatră prind rădăcini bine lângă struguri. Excepția este piersica. Sistemul său de rădăcină este complet cu sistemul de rădăcină de struguri, astfel încât rădăcinile se împletesc între ele.

Piersică crește bine lângă alți copaci de piatră, dar caisul nu tolerează un astfel de cartier. Acest pom fructifer este cel mai bine plantat lângă pom..

Distanța dintre copaci

Pentru ca pomii fructiferi să înceapă să fructeze mai devreme și să aducă recolte mari, respectați distanța dintre ei. Distanța este calculată după formula „Sa + SB = S”, unde „Sa” este înălțimea primului arbore, „SB” este înălțimea celui de-al doilea arbore, „S” este distanța dintre ele.

Nu plantați tufișuri de fructe de pădure sau legume lângă copaci, deoarece aceste culturi pot deveni răspândirea multor boli fungice și virale. Plante precum cartofii trag prea multe substanțe nutritive din sol.

https://youtube.com/embed/iaviGFepmIM


Opinii: 195