» » Tăierea copacilor tineri (înainte de fructificare) - video

Tăierea copacilor tineri (înainte de fructificare) - video

cum să potă copaci tineri pentru o bună creștere videoTăierea este una dintre cele mai importante modalități de menținere și îmbunătățire a calității pomilor fructiferi. Tăierea se face primăvara, vara și toamna pentru a forma corect coroana, pentru a stimula creșterea și fructificarea copacilor, pentru a elimina ramurile inutile, rupte și bolnave.

Tăierea și modelarea sistematică a copacilor tineri permite creșterea copacilor de mărimea potrivită cu un trunchi puternic, un schelet corect și fructe sănătoase.

Creșterea anuală slabă a copacului necesită mai multe tăieri și uneori tăierea uneia sau a mai multor ramuri mari din coroană. După tăiere, rănile sunt tratate cu lac de grădină conform regulilor pentru o vindecare mai rapidă și o mai bună regenerare a lemnului.

Videoclipul prezentat vă spune cum să pruneți copacii tineri corect la începutul primăverii înainte de fructificare și de ce trebuie făcut acest lucru. În videoclip, un grădinar cu experiență demonstrează în mod clar tehnica tăierii post-plantă, care vă permite să îmbunătățiți nutriția pomului și să corectați în timp util structura acestuia..

S-a dovedit științific că tăierea regulată competentă a pomilor fructiferi crește semnificativ randamentul, întinerește și vindecă planta în sine și contribuie, de asemenea, la cea mai bună creștere și dezvoltare.

Lucrările de primăvară la tăierea copacilor din grădină se fac cel mai bine după sfârșitul înghețului și înainte de înflorire - în martie sau aprilie.

Cum să potă copacii tineri (video)


Opinii: 81