» » Tăierea copacilor, modelarea coroanei copacilor

Tăierea copacilor, modelarea coroanei copacilor

tăierea măruluiPentru a obține producții mari, pomii fructiferi sunt îngrijiți pe tot parcursul sezonului: solul cercului trunchiului este dezgropat și plictisit pentru a elimina buruienile, pomii sunt fertilizați și udati din abundență, tratați cu preparate insecticide pentru dăunători și fungicide pentru boli. Dar, în ciuda tuturor eforturilor, mărul nu dă roade din belșug..

Unul dintre motivele fructificării deficitare a unui măr poate fi adâncirea gulerului rădăcinii. Nu trebuie îngropat în sol, altfel dezvoltarea arborelui se va încetini, iar mărul nu va mai da roade..

Gulerul rădăcinii ar trebui să fie la nivelul solului, iar grefa trebuie să fie puțin mai mare.

Una dintre cele mai importante etape îngrijirea pomului - tunderea toamnei și formarea coroanei. Dacă coroana copacului nu este formată, atunci va fi prea groasă. Ramurile nu vor primi suficientă lumină și nutrienți. Acest lucru va afecta formarea mugurilor de flori. Prin urmare, în fiecare toamnă este necesar să tai mărul..

Tăierea corectă a mărului

Nu trebuie să existe o supraaglomerație pe portaltoi, prin urmare, toate lăstarii care se extind din trunchiul de sub grefă trebuie îndepărtați. Dacă pomul este înrădăcinat, atunci nu trebuie făcut acest lucru.

În primul rând, sunt îndepărtate, uscate, bolnave, înghețate, precum și ramurile direcționate în interiorul coroanei. Crescând vertical în sus - prinde sau prune, deoarece nu se formează muguri de fructe pe astfel de ramuri. Este necesar să găsiți un mugure îndreptat departe de trunchi, să numărați încă doi muguri de acesta și să tăiați ramura rămasă cu un pruner. Mugurele lateral va răsări anul viitor.

Dacă ramura mărului se diverge în două, atunci lăstarul direcționat în interiorul coroanei este înlăturat sau se formează un lăstar de fructe de 4-5 cm lungime, tăindu-l aproape până la bază. Dacă trunchiul unui copac se împarte în două, atunci sub greutatea fructului, acesta se poate rupe. Prin urmare, în acest caz, trebuie să tăiați jumătate din trunchi, apoi cel rămas se va îndrepta și va crește ca un măr obișnuit, sau fixați cele două trunchiuri cu un fir gros sau un cârlig metalic, fixându-l la baza primului nivel de ramuri scheletice, astfel încât unghiul dintre trunchiuri să nu devină mai mare ca creșterea mărului.

Pentru fructificarea normală a unui pom, copacul trebuie să aibă o tragere centrală puternică, prin urmare, ramurile scheletice îngroșate și lăstarii care sunt mai mari decât cea centrală sunt scurtate.

Mai puține substanțe nutritive sunt furnizate ramurilor inferioare ale mărului, așa că este mai bine să nu slăbiți primul nivel al ramurilor scheletice prin tăiere. La primul nivel, sunt scoase doar coroane direcționate spre interior, ramuri bolnave sau înghețate.


Opinii: 119