» » Instrucțiuni pentru tăierea unui pom în toamnă pentru începători

Instrucțiuni pentru tăierea unui pom în toamnă pentru începători

Tunderea mărilor toamna pentru începătoriPentru a crește randamentul pomilor fructiferi, acestea necesită o îngrijire atentă și adecvată. Acesta asigură udarea, hrănirea, combaterea dăunătorilor și eliminarea ramurilor în exces. Acest lucru este necesar pentru a crește randamentul și a forma coroana. Tunderea mărul toamna

poate fi destul de dificil pentru începători.

Caracteristici de îndepărtare a coroanei

Ca și alți arbori, mărul necesită o formare corectă a coroanei. Acest lucru permite luminii și oxigenului să pătrundă proporțional cu sistemul de rădăcini și structurile fructifere ale pomului. În plus, trebuie să tăiați mărul pentru a asigura accesul liber la crengi pentru culesul fructelor coapte..

Este necesar să selectați o schemă pentru tăierea toamnei, în funcție de obiectivul urmărit de grădinar. Este important să avem în vedere atât vârsta arborelui, cât și densitatea acestuia.. Filiala oferă:

 • Tăierea copacilor corectcolectarea convenabilă de fructe coapte;
 • întărește ramurile tinere și creșterea lor corectă;
 • posibilitatea ca lumina soarelui să ajungă la sistemul de rădăcini și fructe coapte;
 • recuperarea completă a copacului;
 • pregătirea lemnului pentru vreme rece.

Dacă ramurile nu sunt tăiate mult timp, atunci pomul începe să-și piardă productivitatea. Calitatea fructelor se deteriorează. Ca urmare a formării coroanei, substanțele nutritive sunt redistribuite în întregul copac. Aceasta contribuie la creșterea randamentelor.

Valoarea vârstei

Formarea coroanei unui copac adult depinde în mod direct de tăierea corectă a unui tânăr. Acest lucru are un impact asupra randamentului suplimentar al grădinii. Forma coroanei poate diferi în structura sa. Depinde de natura circumciziei. Puteți da pomului următorul aspect:

 • mediu - standard;
 • Fusiform;
 • nivel combinat;
 • forma rară.
Cum să acoperi thuja pentru iarnă: metode de protecție și izolare cu material

Principiile de tăiere

Tehnica de tăiere include instrucțiuni specifice pentru începătorii să poată mărul toamna. Pentru a forma ramuri, veți avea nevoie de un set special de instrumente și de un amestec de garduri de grădină. Instrumentul trebuie să fie ascuțit. Pomii sunt tăiați folosind:

 • foarfece de grădină;
 • un cuțit pentru grădinărit;
 • ferăstrău de grădină.

Ascuțimea instrumentației asigură eliminarea membrelor sfâșiate, ceea ce are un efect dăunător asupra regenerării ramurilor.

Lacul de grădină poate fi achiziționat de la societățile horticole sau vă puteți confecționa singur. O vopsea pe bază de lac va ajuta la înlocuirea soluției. Alte amestecuri pot deteriora lemnul.

Un pic despre tehnica tăierii

Tehnica de tăiere cuprinde principiile modului de prunizare corectă a unui măr în toamnă. Recomandările grădinarului se bazează pe crearea unei structuri de inele. Principiile tăierii ramurilor pe pomii fructiferi sunt:

 1. Când să potă un pomTăiați tragerea în vârf, astfel încât să nu existe picioare de cioara.
 2. Îndepărtarea ramurilor inferioare la structurile furcii.
 3. Tăierea creșterii tinere din trunchi.
 4. Tăierea ramurilor de sus.
 5. Îndepărtarea de pe ramuri prea dense.
 6. Tăierea ramurilor încrucișate.
 7. Îndepărtarea lăstarilor laterali și de jos.
 8. Tăierea lăstarilor tineri din partea rădăcinii.

Când ramurile se abat de la trunchi cu 30 ° se consideră particularitatea afluxului lor. Datorită acestei creșteri, celulele se pot recupera rapid din deteriorare. Este mai bine să tăiați un pom cu o structură coloidală sau o coroană piramidală prin rotație circulară. Această abordare promovează vindecarea rapidă a copacului. Dacă nu țineți cont de regulile de formare a tăieturilor, atunci mărul poate fi atacat de dăunători.

Varietate de pere frumusețe Talgar: descriere și îngrijire

Tăierea ramurilor deasupra inundării este permisă dacă conductorul central este îndepărtat pentru procedura de altoire. Aceasta se realizează pentru a forma proporționalitatea tăierii.

Formarea pomilor tineri

Tăierea pomilor la o vârstă fragedă este mai responsabilă decât tăierea copacilor bătrâni. Principalul lucru este să respectați regulile privind modul de formare a unui măr în toamnă. Creșterea și randamentul său suplimentar depind de aceasta. Deci arborele va putea păstra frunzișul și va avea o coroană de răspândire și un rizom puternic.. La tăierea ramurilor, se aplică următoarele reguli:

 1. Îngrijirea pomilorRamurile competitive sunt eliminate. Tăierea se realizează fără vizibilitatea cânepei, astfel încât lăstarii noi să nu crească pe ea. Lungimea conductorului central nu trebuie să depășească 15 cm, iar la baza piramidală - 20 cm. Este mai bine să scurtați ramurile principale la timp.
 2. Pentru a obține o coroană a unei structuri piramidale, circumcizia se realizează după principiul părăsirii rinichilor externi, astfel încât forma să se răspândească, rinichiul este lăsat din interior.
 3. Pentru a forma o poziție orizontală, ramurile sunt întărite cu greutăți mici..
 4. Tăierea ramurilor se face după cum este necesar. Ramurile subțiri sunt cele mai bine legate de trunchi pentru a le lua în poziție verticală, în timp ce cele groase trebuie fixate pe baza trunchiului.
 5. Odată cu formarea normală a unui măr tânăr, înălțimea ramurilor inferioare nu se află la mai mult de 50 cm de margine. Creșterea lăstarilor din vârf este inacceptabilă, deoarece acest lucru va complica colectarea fructelor. Pentru a preveni această situație, răsadul este tăiat la o înălțime de 70-80 cm. În viitor, coroana se va forma în direcția corectă..
Cultivarea unui copac de întâlnire dintr-un os acasă

Între timp, nu este nevoie să știm despre asta. "

Reguli pentru tăierea pomilor fructiferiExcepțiile de la regulă sunt podurile de măr din soiuri precum Ligol, Cortland, Paulared și Rubin. Fructele de pe astfel de măr se formează de obicei pe creșterea anului precedent. Este mai bine să le tăiați la începutul verii prin eliminarea lăstarilor noi. După manipulările făcute, lăstarii cresc în cantitate dublă. În timpul verii, puteți observa muguri pregătiți pentru flori..

Gala, Golden și Delicious au, de asemenea, ștergeri speciale. Pentru a crește randamentele, se recomandă tăierea lăstarilor vechi de un an, în urma căruia merele se coacă mari și se dezvoltă pe ramuri mari.

Este important ca horticultorii să-și amintească faptul că producțiile mari necesită o abordare corectă tăierea copacilor toamna. În acest caz, pomul va da roade activ..


Opinii: 197