» » Mărul din constelația columnară va da o recoltă bună, în ciuda diminutivității sale

Mărul din constelația columnară va da o recoltă bună, în ciuda diminutivității sale

Spune-mi, cum iernează mărul constelația columnară? Avem un teren mic, dar acest lucru nu ne împiedică să vrem să avem propria grădină. Primii copaci au fost prunii, acum am reușit să obțin câteva meri. Locuim pe banda de mijloc, nu prea adânc, dar iernile sunt uneori înghețate. Constelația le va rezista? Și aș dori, de asemenea, să știu care este randamentul soiului?

mărul constelația columnarăProprietarii de parcele modeste sunt sincer recunoscători crescătorilor care au creat soiuri compacte de pomi fructiferi. Dintre ele, pomul de constelație columnară este deosebit de popular. Nu necesită mult spațiu, rar se îmbolnăvește, iernează bine și produce fructe gustoase. Merele roșii, deși nu sunt mari, dar cu o amabilitate plăcută, sunt păstrate mult timp și tolerează bine transportul. Ce este atât de special despre acest măr și cât de capricios este să crești?

Caracteristici varietale

floare de mereLa fel ca toate soiurile columnare, mărul Constellation vă va încânta cu dimensiunile sale „convenabile”. Datorită structurii caracteristice a unor astfel de culturi, copacul aproape că nu formează ramuri laterale și crește sub forma unei coloane zvelte. Ramificarea se produce în primii trei ani de viață și chiar apoi în cantități mici. Începând cu vârsta de 4 ani, noi lăstari laterali încetează să mai apară, cu condiția ca mugurele apical să fie viu. Pentru a păstra o astfel de structură, este extrem de important să nu permiteți deteriorarea acesteia..

Soiul este autofertil și nu are nevoie de polenizare suplimentară. Cu toate acestea, pomii care cresc în apropiere, înfloresc în același timp, vor crește randamentele..

Fructele sunt legate pe inelele trunchiului central și pe ramurile laterale scurte. Soiul se coace târziu, mere roșii închise, cu pulpă suculentă dulce și acră. De la un copac adult, puteți lua până la 13 kg de cultură, care este bine păstrată până la primăvară.

Pro și contra de la Constelația Apple

fructPrintre avantajele soiului, pe lângă forma sa compactă, merită menționat:

  1. Rezistență ridicată la îngheț, care vă permite să cultivați mărul pe banda centrală și nordică. Arborele se răstoarnă fără a se deteriora la 40 ° îngheț.
  2. Rezistent la majoritatea boli, specific culturii, în special scab.
  3. Caracteristici de bun gust.
  4. Perioada lungă de păstrare și transportabilitate ridicată a fructelor.

Constelația are doar două dezavantaje: răsadurile sunt destul de scumpe, iar durata de viață a copacilor este în medie de 10 ani.

Pom de mărime constelații columnare - subtilitățile de cultivare

mărul tânărEste mai bine să plantezi un copac într-o zonă bine luminată, nu-i place umbra. Având în vedere că sistemul de rădăcină al pomilor coloranți este superficial, au nevoie de udări mai frecvente. În plus, în luna august ar trebui să fie reziliat. Apoi, mărul va avea timp să se pregătească pentru iarnă și să stabilească mugurii de fructe..

Top dressing-ul, precum și reglarea sarcinii, vor ajuta la menținerea randamentelor la un nivel ridicat. Pentru a face acest lucru, în anul plantării pe răsad, ar trebui să îndepărtați complet întregul ovar. În al doilea an de viață, este indicat să lăsați doar câteva fructe în fiecare buchet..

Nuanțele formării de meri coloranți -


Opinii: 94