» » Mere dulci - caracteristicile și avantajele soiurilor

Mere dulci - caracteristicile și avantajele soiurilor

Mărul este unul dintre primii pomi fructiferi cultivați de om. Merele sunt un fruct preferat al multor oameni și fiecare își alege propria soi. Unii iubesc merele cu amărăciune, pentru alții suculența este importantă, iar alții vor să se topească în gură. Dar pentru toată lumea, cea mai importantă calitate este dulceața fructelor..

Nu-mi plac merele, gustul lor nu este nimic special pentru mine, sunt tari și, de regulă, acri și fără gust, de aceea, eram absolut indiferent față de mărul de pe site-ul meu. La o inspecție mai atentă a sitului, s-a dovedit că proprietarul anterior a plantat 7 soiuri diferite de meri pe șantier.

Pe măsură ce s-au maturizat, am început să le încerc pe toate și apoi au început minunile. S-a dovedit că merele au gust: sunt dulci precum mierea, sunt cele suculente cu aromă de fructe de pădure, iar altele crocante cu amărăciune. Păcat că nu am gustat mere mai devreme, deoarece ceea ce am cumpărat mai devreme în magazin nu poate fi numit mere.

Acum chiar am o varietate preferată - umplutură albă, se maturizează foarte întâi, dă o recoltă excelentă, are o dulceață incomparabilă și o structură măr mărginită. Am plantat mai multe specii la mărul existent, alegând soiuri cu fructe dulci.

Articolul va descrie câteva tipuri de meri, ale căror fructe au un gust pronunțat dulce și aș dori să le recomand altor grădinari.

 1. Productivitate, altfel care este potențialul soiului și se va potrivi cu volumele sale
 2. Respectarea regiunii și a climatului trebuie luate în considerare, mai ales că soiurile sunt create pentru o anumită regiune, acestea sunt 2 caracteristici cele mai importante: rezistența la îngheț și rezistența la secetă.
 3. Mărimea fructului: mare sau mediu
 4. Aroma fructelor: dulce sau acru, structura cărnii și grosimea pielii sunt, de asemenea, importante
 5. Timp de maturare - soiuri timpurii, de vară, toamnă și iarnă, fiecare perioadă de maturare are propriile avantaje
 6. Dimensiunea unui copac matur, important pentru zonele mici
 7. Maturitate timpurie - perioada prin care pomul va da prima recoltă
 8. Rezistența la boli, în special toate tipurile de cicatrice

Link către videoclip:

Soiuri dulci de mere

Experții atribuie mere unor soiuri dulci, în care nivelul conținutului de zahăr nu este mai mic - 10-14%, iar aciditatea este de 0,5%. Dar pe lângă acest indicator există un indicator al coeficientului zahăr-acid. Pentru merele care sunt considerate desert, trebuie să fie de cel puțin 20-34 de ani.

Nectar

Medoc a fost crescut de crescătorii ruși relativ recent, aparține soiurilor coloane, nu crește mai mult de 2,5 metri, ceea ce facilitează foarte mult recoltarea. Avantajul speciei este considerat o rară maturitate timpurie, primele mere pot fi îndepărtate deja în al doilea an după plantarea plantei.

Merele sunt mari, cu o greutate de până la 0,25 kg, ușor, fildeș, cu o coajă subțire. Structura este dulce, cu nuanțe de miere, sfărâmată, se topește literalmente în gură.

Randamentul ajunge la 10-15 kg pe specimen pe sezon. Specia este rezistentă la îngheț, nu se îmbolnăvește. Folosit pentru cultivarea comercială.

Bomboane

Începutul fructificării este de 4-5 ani, mărul crește destul de repede, atingând o înălțime de 5 metri. Randamentul este regulat, până la 50 kg de fructe pot fi eliminate dintr-o plantă. Odată cu vârsta, randamentul crește, copacii de 8 ani produc până la 100 kg de mere.

Merele nu sunt numai frumoase, dar au gust de miere și caramel în același timp. Fructele sunt mici, ajungând la o greutate de 0,1 kg, structura este cremoasă, suculentă, de consistență moale. Coaja este puternică, culoarea este carmin-stacojiu, forma mărului este sferică.

Într-o vară ploioasă, poate fi afectată de cicatrice. Capacitate scăzută de stocare, nu este supusă depozitării pe termen lung.

Fuji

Fuji a fost crescut de crescătorii japonezi și este popular în absolut toate țările lumii. În China, care ocupă locul 1 în producția de mere, 80% din merele cultivate sunt Fuji. Fuji are 3 avantaje incontestabile: rezistență la îngheț, rezistență la căldură și gust super dulce de mere.

Mărul este înalt, atingând o înălțime de 7-9 metri. Fructificarea în volume inegale, după recoltele abundente anul următor se poate odihni. Merele sunt sferice, cântăresc până la 0,2 kg, de culoare rodie, cu părți elastice și piele netedă densă.

Gustul este de desert, zahăr, cu o aromă de mere strălucitoare, dar nu cloying, pulpa este moale. În primii 2 ani, gustul merelor nu corespunde caracteristicilor declarate, începe să se dezvăluie doar în al treilea an. Depozitare excelentă până la 4 luni, fără pierderea gustului.

Orlik

Orlik poate fi cultivat în orice parte a Rusiei, cu excepția Îndepărtatului Nord, de aceea este popular în rândul grădinarilor. Arborele este de dimensiuni medii, cu un randament bun, care crește de-a lungul anilor. Un copac care a ajuns la vârsta de 10-13 ani dă până la 120 kg pe sezon. Merele au o formă ovală oarecum, aplatizate, cântărind aproximativ 0,12 kg cu pete pe coajă.

Culoarea mărului este bogată, înverșunată, datorită căreia fructele au un aspect foarte atractiv. Pulpa este densă, suculentă, coaja este destul de dură.

Pentru a gusta, mărul se remarcă printre multe soiuri nu numai prin dulceața sa, ci și prin aroma sa pronunțată de mere..

Soiul este bine păstrat până la începutul primăverii, tolerează bine transportul, este cultivat la scară industrială.

mierea-ursului

Un copac mare, cu o înălțime de până la 7-8 metri, începe să dea roade în 3-4 ani și merge imediat la o recoltă abundentă de până la 40 kg pe arbore pe sezon. O caracteristică a mărului este că, timp de 10 ani, dă fructe excelente anual, poate produce până la 100-300 kg de mere dintr-un copac, dar mai târziu începe să dea o recoltă într-un an.

Merele nu se coacă în același timp și cresc de dimensiuni medii. Greutatea standard a fructelor este de 0,15 - 0,17 kg. Suprafața mărului este de o frumoasă culoare nisipoasă, care este acoperită cu dungi purpurii cu o picătură ușoară. Gust - zaharul cu miere, pulpa suculentă și crocantă, emană o aromă fructată.

Perioada de valabilitate este medie, nu mai mult de 2 luni, dar cu cât sunt mai maturizate, cu atât devin mai gustoase. Mărul are o particularitate: cu cât este mai la nord regiunea în care este plantată Medunitsa, cu atât merele sale devin mai dulci. Tolerează bine înghețurile prelungite, nu se îmbolnăvește.

Rozhdestvenskoe

Unul dintre soiurile dulci recunoscute, are și o bună conservare a fructelor. Arborele începe să dea roade de la vârsta de 3 ani, până la 100 kg de fructe pot fi recoltate dintr-un exemplar. Mărul - mărime medie, cu o greutate de până la 0,2 kg, sferic, cu întârziere în timpul recoltei - se prăbușește.

Pielea fructului este densă, lucioasă, de culoare verzuie, cu un fard de coral. Pulpa este densă, crocantă, de o nuanță albă de zăpadă. Gustul de desert, fără gust de acid malic.

Acesta „păstrează” înghețul și seceta bine. Este imun la toate tipurile de cicatrice. Potrivit pentru utilizare comercială datorită calității sale ridicate și a transportabilității excelente.

Fericire dulce

Sweet Bliss este o varietate de mere pentru desert, crescută relativ recent pentru regiunile cu ierni dure. Soiul este considerat de elită, are o mulțime de calități pozitive..

Copacii cresc destul de repede, dar încep să dea roade abia în al cincilea an de plantare. Merele au dimensiuni medii, ating o masă de maximum 0,1 kg, dar au un gust deosebit, gustul de miere fără cel mai mic indiciu de acid, are o aromă delicată de mere.

Culoarea fructului este ușor canară, cu dungi mari de rubin. Pulpa este granuloasă, suculentă, delicată, cu o cernătură ușoară. Folosit doar proaspăt.

Dulce belarus

Merele Belorusskoe dulce este una dintre cele mai bune soiuri create de crescătorii din Belarus, copacul practic nu are defecte. Începe să dea roade în 3 ani și dă până la 35 kg pe copac, crescând volumul în fiecare an.

Fructele sunt mari, cu o greutate de până la 0,2 kg, rotunde, nu întotdeauna la fel. Culoarea pielii este verzuie, când ajunge la maturitate, dobândește o nuanță suculentă de sfeclă. Pulpa este ușoară, moale, nu densă, are un conținut ridicat de zahăr. Mulți oameni găsesc gustul acestui măr prea dulce..

Specia tolerează perfect înghețurile, nu se îmbolnăvește, are rate mari de depozitare și transport, este utilizată pe scară largă în grădinile industriale.

Melba

Melba este cunoscută de grădinari suficient, soiul de mere este apreciat pentru randamentul său și gustul excelent al fructelor. Arborele este destul de înalt, crește până la 5 metri, începe să dea roade timp de 4 ani.

Fructele pot fi diferite, de la 0,1 până la 0,3 kg, când sunt coapte complet, se sfărâmă. Forma mărului este ușor aplatizată, culoarea cojii este de culoare galben-verzui, cu lovituri stacojii de fard. Gustul fructului este asemănător cu bomboanele, seamănă cu gustul dulciurilor atenuante, structura mărului este moale, crudă, coaja este subțire, netedă.

Specia are subspecii: Melba roșie și fiica Melba.

Gală

Gala, un soi din Noua Zeelandă, este bine meritată de grădinari. Începe să dea roade la 6-7 ani de la plantare și produce până la 90-100 kg per copac.

Fructele au un gust de desert cu o ușoară aromă de cafea. Mărimea mărului este mică, greutatea este de până la 0,15 kg, culoarea este carmină strălucitoare, cu o formă atractivă, vrei doar să alegi mărul din copac. Carnea este crocantă, suculentă, coaja este fermă, dar subțire.

Una dintre merele preferate ale americanilor.

Concluzii principale

 1. Pentru iubitorii de mere dulci, există multe soiuri care se potrivesc oricărei preferințe..
 2. Soiurile cu fructe dulci sunt adaptate la aproape orice condiții climatice.
 3. Toate soiurile au un randament ridicat și imunitate la boli.

Opinii: 92