» » Întreținerea și utilizarea corectă a secatarilor

Întreținerea și utilizarea corectă a secatarilor

tăierea grădiniiLa tăierea pomilor fructiferi și tufișuri de boabe

grădinarii amatori folosesc un pruner. Acest instrument de grădină este utilizat și pentru altoirea butașilor pe stoc și pentru îndepărtarea ramurilor „de pe inel”. Foarfecele de tăiere cu un mâner extins pot fi folosite pentru a forma coroana copacilor maturi.

Pentru ca secretorii să poată servi mai mult timp, trebuie să fie folosiți corect și pentru a evita defecțiunile - să știe din ce piese constă instrumentul și să-l mențină corect.

Accesorii și foarfece de tăiere

Prunerul de grădină este format din două părți: lama de tăiere și partea de semilună. Spre deosebire de foarfece, prunerul are o singură lamă. Partea sa semilună nu este ascuțită și servește la fixarea ramurii.

Partea de tăiere a prunerului ar trebui să fie întotdeauna mai aproape de copac. Acest lucru vă va permite să eliminați ramurile "de pe inel", fără a lăsa "cioturi". Dacă aveți nevoie să plantați un tulpină pe stoc, atunci mai aproape de copac este să plasați partea în formă de secera. Acest lucru va face tăierea oblică și netedă..

Arcul de fixare trebuie strâns regulat cu o șurubelniță. Înainte de prelucrarea grădinii de toamnă, primăvara de tăiere este ungată. Lubrifiant de primăvară furnizat cu secante de marcă.

Există vânzători de grădină din plastic de primăvară. Aceste instrumente sunt potrivite numai pentru tăierea plantelor verzi din interior și a arbuștilor tineri. Astfel de foarfece de tăiere nu sunt potrivite pentru prelucrarea arborilor..

De asemenea, furnizate cu câteva foarfece de tăiere de marcă:

  • lame de rezervă;
  • whetstone sau șmirghel;
  • kit de arcuri de rezervă.

Lamele de pruner de grădină sunt ascuțite o dată pe an. După tunderea copacilor iar foarfecele de tăiere a arbuștilor trebuie depozitate în mod corespunzător.

Stocarea secatarilor

După utilizare, foarfecele de tăiere trebuie curățate de seva reziduală a copacului, astfel încât lamele să nu ruginească în timpul depozitării. Dacă instrumentul dvs. de grădină nu are un blocaj de siguranță încorporat, achiziționați unul detașabil pentru depozitare în siguranță..

Dacă părțile sculei sunt confecționate din metal moale, fără stropire cu titan, prunerul este depozitat într-un loc întunecat, cu umiditate scăzută. Aceeași regulă se aplică lamelor de rezervă și arcurilor.

Înainte de a începe tunderea, trebuie să pregătiți instrumentul pentru lucru: ascuțiți lama, strângeți și ungeți arcul sculei. Partea în formă de secera a secatarilor este „jupuită” cu șmirghel, îndepărtând toate neregulile.


Opinii: 78