» » Cinci tehnici ușoare de tăiere a verii

Cinci tehnici ușoare de tăiere a verii

Tăierea de vară a copacilor și tufișurilorMajoritatea grădinarilor mai în vârstă cred că pomii fructiferi trebuie tăiați doar la începutul primăverii sau toamnei. Cu toate acestea, o astfel de instalare este doar un obicei consacrat, deoarece în unele cazuri, tăierea de vară nu este numai permisă, ci chiar necesară și probabil mai utilă..

Tăierea de vară a tufișurilor și copacilor

Sarcini și tehnici de tăiere de vară

Scopul principal al tăierii de vară este formarea unei coroane și stimularea fructificării. Tăierea de vară este într-o oarecare măsură o continuare a tăierii de primăvară. De exemplu, dacă un copac este ușor înghețat în timpul iernii, atunci până la apariția frunzelor, este dificil să se determine limitele morții ramurilor și lăstarilor, de aceea este de preferat amânarea tăierii zonelor înghețate la începutul verii, când mugurii se deschid complet și apar frunzele..

În timpul tăierii de vară, se efectuează următoarele:
  • orbirea rinichilor;
  • îndepărtarea copiilor vitregi;
  • ciupirea blaturilor;
  • ruperea proceselor;
  • ramuri îndoite.

Aceste manipulări stimulează pomii fructiferi tineri să intre în fructificare mai devreme, iar plantele mature să producă mai multe fructe. În plus, până la sfârșitul sezonului, plantele vor avea un aspect îngrijit și bine îngrijit, vor putea suporta înghețul, iar ramurile lor nu se vor rupe în timpul iernii sub capace de zăpadă lipicioasă..

Înșelăciunea rudimentelor (ochilor)

Mugurii slab poziționați formează lăstari în creștere necorespunzătoare, de care mai devreme sau mai târziu va trebui să scape. Prin urmare, este mai bine să îndepărtați imediat un astfel de mugur, astfel încât planta să nu irosească alimente pe el și să tragă inutil, și să hrăniți doar acele ramuri și lăstari, a căror dezvoltare contribuie la o creștere a fructificării.

Despartim ochiiÎn fotografie: desprindem lăstarii tineri

Cu toate acestea, este posibil să identificăm și să distrugem astfel de muguri doar pe răsaduri tinere: este pur și simplu imposibil să detectăm toți mugurii nepotriviți pentru fructificarea pe un adult și pentru răspândirea coroanei..

Îndepărtarea copiilor vitregi

Această tehnică presupune ruperea lăstarilor inutili chiar de la începutul creșterii lor. Acest lucru se întâmplă cu copiii vitregi de pe plante vegetale - roșii și castraveți, de exemplu. Lăstarii inutili îngroșarea coroanei (încrucișarea sau creșterea în unghiul greșit), este mai ușor să se desprindă sau să fie tăiat la începutul formării lor.

Îndepărtarea mecanică a vârfurilor (prinderea)

Pentru a întârzia creșterea ramurilor copacilor timp de cel puțin trei săptămâni, vârfurile lor sunt scurtate cu 15 cm. Această metodă ajută la formarea coroanei de puieți tineri: creșterea unei ramuri scheletice cu creștere prea rapidă este suspendată temporar, astfel încât alte ramuri să poată ține pasul atât în ​​creștere, cât și în dezvoltare. După ce creșterea ramurii tăiate este restabilită, scurtați din nou vârful, dacă este necesar. Ciupitul se face cu foarfece, un cuțit ascuțit, foarfece de tăiere sau mâini.

Tăierea de varăÎn fotografie: tăierea de vară

Spargerea lăstarilor

Această procedură implică îndepărtarea în coroana arborelui încă a lăstarilor lignificați, care au atins o lungime de 10 cm. Dacă baza lăstarului este lignificată, este mai bine să o tăiați cu foarfecele de grădină pe un inel. Este necesar să se desprindă acele lăstari care nu sunt necesare pentru formarea ramurilor de cadru. Dacă rupeți lăstarii în timp util, atunci pagubele cauzate copacului se vor vindeca rapid și nu se va produce riscul de infecții la locul rănilor. Dar chiar dacă spargeți lăstarii din timp, rezultatul va fi în continuare mai bun decât dacă le tăiați.

De ce arde albi? Și este necesar?

În același timp, îndepărtați lăstarii care s-au format pe trunchiul de sub primul nivel al ramurilor scheletice. Dacă nu le îndepărtați vara, până la începutul toamnei formează literalmente o perie de ramuri puternice, dens de frunze.

Ramurile îndoite

Panta ramurilor unui copac este foarte importantă pentru fructificare: cu cât unghiul dintre ramură și conductor este mai ascuțit și între ramură și tragere, cu atât crește mai repede, dar cu cât formează mai puțini muguri de fructe. Este necesar să se străduiască să se asigure că se formează un unghi drept între ramurile scheletului și conductor.

Puteți respinge ramurile oricând, dar este mai rațional să faceți acest lucru în timpul lignificării lăstarilor tineri.

Ramurile sunt trase în direcția dorită, fixate și, dacă este necesar, se pune un contragreutate - sticle de apă. Când sucursala dobândește o poziție puternică, iar acest lucru durează până la șase luni, încărcătura și reținătorul sunt eliminate. Acum nu trebuie să vă faceți griji pentru direcția de creștere a ramurii și fructificarea acesteia.

Video


Opinii: 87