» » Tăierea perelor la începutul primăverii

Tăierea perelor la începutul primăverii

tăierea perePerele este un copac iubitor de lumină care nu tolerează îngroșarea coroanei. Prin urmare, pentru a crește randamentul, tăierea perelor se efectuează la începutul primăverii. Dar, spre deosebire de alți pomi fructiferi, parul este tăiat foarte superficial, deoarece după tăierea puternică, mugurii de foioase formează rapid lăstari tineri, iar coroana arborelui se îngroașește și mai mult.

Tăierea corectă a perei

Doar ramurile bolnave, înghețate sau uscate sunt îndepărtate complet, apoi cresc în interiorul coroanei.

Dacă în interiorul coroanei cresc o mulțime de ramuri, atunci unele dintre ele nu pot fi îndepărtate, ci tăiate la un mugure de foioase îndreptate departe de trunchi. Apoi, o astfel de ramură va da o tragere laterală, pe care se vor forma muguri de flori și, în timp, vor apărea fructe.

Perele, ca toți pomii fructiferi, crește cu ajutorul unor creșteri, așa-numitele „genunchi”. La o tragere de un an, se deschide un mugure vegetativ, ramura crește și, în același timp, devine mai subțire, în toamnă se pune un nou mugure frunze, iar lăstarul crește, subțindu-se și mai mult, în fiecare an ramura formează o nouă creștere. Distanța de la rinichi la rinichi este de obicei aceeași. Această distanță se numește „genunchi” sau increment. Cel mai soiuri de pere nu formează muguri de fructe pe creșteri anuale. Dar crescătorii au crescut astfel de soiuri, a căror creștere formează muguri de flori la vârsta de un an. Pentru ca ramurile încă slabe să nu se desprindă sub greutatea fructului, sarcina pe astfel de creșteri se reduce prin scurtarea lor cu o treime din lungimea genunchiului de un an. Astfel, mugurii de fructe rămași primesc mai mulți nutrienți, iar fructele cresc în dimensiune..

Mai bine să evitați ramurile furcate. Dacă o jumătate din ramura furcii crește în interiorul coroanei, atunci o astfel de parte este îndepărtată. De asemenea, lăstarii care cresc vertical în sus și formează un unghi acut cu ramura scheletului principal sunt îndepărtați pentru a evita ruperea în timpul fructificării..

Ca și în cazul tăierii oricărui alt pom fructifer, trebuie să aveți grijă să vă asigurați că rădăcina principală a rădăcinii este mai mare decât toate celelalte ramuri scheletice. Pentru ca perele să crească rapid, cea mai mare parte a substanțelor nutritive trebuie să meargă la tragerea principală. Pentru a forma un nou strat de ramuri scheletice, este necesar să se scurteze tragerea centrală cu o treime. Apoi va începe procesul de formare a noilor muguri laterali, iar vara viitoare acești muguri vor înflori și se va forma un nou strat de ramuri scheletice.


Opinii: 165