» » Caise de tăiere de primăvară

Caise de tăiere de primăvară

tăierea caisului primăvaraCaisele au nevoie de o "forfecare" obișnuită, poate mai mult decât toți pomii fructiferi. La urma urmei, ele dau anual mai multă creștere tânără. De exemplu, într-un pom, acest proces nu este atât de activ și ramurile tinere cresc de mai multe ori mai puțin. Dacă nu tăiați, nu tăiați coroana, în timp, ea va deveni îngroșată. Acest lucru va împiedica accesul liber al luminii și aerului și, în consecință, copacul va începe să apară. În plus, calitatea și cantitatea recoltării vor scădea semnificativ, fructele sunt zdrobite, se vor coaja mult timp și nu va fi foarte convenabil să le recoltezi..

Cum să tăiați caisele?

Continuați la tăiere necesar la începutul primăverii, înainte ca mugurii să înceapă să înflorească. Începutul lunii martie este momentul potrivit. Cu toate acestea, caisele nu se tem de tăiere și nu o tolerează bine nici vara..

Sarcina principală a grădinarului primăvara este subtierea și conturarea coroanei. De asemenea, copacii bătrâni întineresc în acest fel, stimulând apariția de lăstari noi și îndepărtând uscatul.

Pentru a face acest lucru, trebuie să tăiați caisele:

  • ramuri care cresc în interiorul coroanei;
  • ramurile care se intersectează între ele;
  • mici creșteri tinere pe un trunchi de copac;
  • topuri;
  • ramuri deteriorate, uscate și bolnave.

Ramurile trebuie îndepărtate aproape de trunchi, fără a lăsa cânepa.

Dacă ramurile inferioare ale copacului sunt prea aproape de sol și obstrucționează trecerea liberă sub ele, ele pot fi, de asemenea, tăiate.

Pentru întinerirea unui copac bătrân, ramurile vechi de fructe trebuie îndepărtate la fiecare 5 ani. Dar acest lucru trebuie făcut treptat, întinzând procesul timp de trei ani, deoarece cu tăierea simultană a tuturor ramurilor, caisul poate muri.

Tăierea de primăvară a caiselor tinere

Puieții tineri trebuie tăiați pentru prima dată la un an de la plantare. În primul an, nu este recomandat să faci acest lucru, astfel încât răsadul să crească un sistem rădăcină puternic. Mai mult, într-un an, coroana copacului pur și simplu nu are timp să depășească.

Anul următor, puteți începe deja să formați o coroană în formă de bilă, tăind noi ramuri care s-au format. După încă un an, lăstarii tineri trebuie tăiați uniform, astfel încât să nu se distingă de coroană și să primească aceeași hrănire. Dacă ramurile laterale sunt slabe, pot fi ciupite pentru a permite producerea fructelor. În viitor, pe caisele tinere, ar trebui să eliminați în mod regulat ramurile care cresc mai repede decât altele, precum și cu o locație incorectă.

Tunderea caisului primăvara - videoclip


Opinii: 159