» » Instrucțiuni pas cu pas pentru formarea unei grenade de cameră

Instrucțiuni pas cu pas pentru formarea unei grenade de cameră

în formă de coroana de rodieAcum este posibil să întâlniți un rodie pe pervazul destul de des: un aspect decorativ frumos, cu o coroană luxuriantă de frunze mici verzi, înflorire superbă și chiar fructificare fac din această plantă o preferată printre culturile exotice de acasă. Un alt avantaj al rodiei este că se pretează foarte bine la formare și tolerează cu ușurință tăierea, datorită căreia tufelor i se poate oferi o formă compactă și frumoasă. Astăzi vă vom spune cum să o faceți corect și la ce ar trebui să acordați atenție. Deci, să începem.

Citiți și pe subiect: cum se curăță de rodie?

Etapa 1: formarea unei tulpini în formă de coadă de la răsaduri tinere

prima etapă de formarePentru început, selectăm trei dintre cele mai puternice și cele mai înalte tufe din răsadurile crescute și începem să țesem o coadă de porc chiar din ghiveci. O facem liber, fără a strânge strâns tulpinile. Nu este nevoie să îndepărtați frunzișul - va participa la nutriția plantei, în plus, va umple golurile din coada noastră de porumb liberă. Apropo, de asemenea, nu este necesar să fixați suplimentar coada de porc terminată, frunzele vor face față cu calm acestei sarcini și nu o vor lăsa să se destrame.

Scoatem restul de puieți din acest vas. Acestea pot fi date vecinilor sau crescute separat pentru copii noi..

Etapa a doua: curățăm tulpina de formațiuni laterale

a doua etapă de formareVa fi nevoie de aproximativ șase luni pentru ca ramurile să capete forma unui coada de porc și să aibă timp să devină bine lignificate. În acest timp, planta se maturizează și formează lăstari laterali. Întrucât vom forma rodie pe o tulpină în formă de coadă de porc, cu o coroană sferică în partea superioară a copacului, toate aceste ramuri trebuie îndepărtate în partea inferioară a tulpinii (unde se împletesc trunchiurile) și anume:

  • tăiat mai întâi foarfece de grădină ramurile cele mai joase, făcând o tăietură într-un inel, chiar la nivelul trunchiului (în felul acesta va depăși mai repede și va fi invizibil);
  • apoi, folosind o nouă lamă, tăiați locurile în care s-a transformat cânepa;
  • îndepărtați toate frunzele și resturile vechi din trunchiul curățat;
  • lasam ramuri scheletice in partea superioara pentru a forma coroana;
  • ungeți toate tăieturile cu pas de grădină.

Cum să tai un inel cu o pruner, pentru a nu lăsa cioturi? Pentru a face acest lucru, trebuie să tăiați pe partea stângă a rodiei, așezând prunerul cu o parte îngustă ascuțită către trunchi și întorcând oala în jurul acesteia.

Nu vă grăbiți să tăiați prea devreme ramurile laterale. Desigur, este mult mai convenabil să faceți acest lucru atunci când sunt încă mici și nu au depășit în sine ramurile, însă în aceste șase luni lăstarii hrănesc trunchiul principal. Fără ei, nu s-ar fi îngrășat atât de mult..

Etapa a treia: formarea coroanei

a treia etapă de formare a granatelorExistă două moduri de a forma o coroană de rodie:

  1. Mecanic. Îndoiți ramurile, le așezăm în poziția dorită și le fixăm cu șiruri. De asemenea, le puteți înfășura cu sârmă subțire.
  2. Natural. În timpul sezonului, răsadul în sine cultivă foarte activ lăstarii pe partea care se confruntă cu soarele. Pentru ca planta să formeze o coroană luxuriantă pe ambele părți, în sezonul următor (iarna) ghiveciul trebuie așezat astfel încât partea mai subțire a coroanei să fie la soare. Până la jumătatea verii, va deveni și luxuriantă și toată partea superioară a rodiei va ieși chiar afară.

În general, rodia se pretează foarte bine la tăiere și chiar de la o plantă puteți obține un copac compact. Așteptați până când trunchiul său este lemnos (aproximativ un an) și tăiați punctul de creștere. Va începe să se ramifică activ și să păstreze coroana chiar, o dată în sezon (dar nu mai des!) Întoarceți ghiveciul la flori. De asemenea, foarfecele de tăiere pot tăia conturul coroanei primăvara, oferindu-i forma dorită..


Opinii: 125