» » Îngrijirea copacilor primăvara

Îngrijirea copacilor primăvara

Îngrijirea copacilor primăvaraPentru a deveni proprietarul unei grădini mari și frumoase, proprietarul unei parcele personale trebuie să aibă grijă corespunzătoare și în timp util de pomii fructiferi. Lucrările de întreținere a grădinii de primăvară merită o atenție specială. Cum să vă pregătiți copacii pentru începutul sezonului de creștere și vor fi discutate în articolul nostru..

Lucrări de grădină de primăvară

Tăierea copacilor

Primăvara este cea mai importantă perioadă din viața arborilor de grădină. În acest moment, aceștia au nevoie de atenția și îngrijirea dvs. cel mai mult, și trebuie să începeți să îi îngrijiți prin tăiere.. Ceea ce este important să fiți atenți la efectuarea acestei proceduri? Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să eliminați lăstarii, ramurile sau secțiunile lor deteriorate de îngheț. De asemenea, se recomandă eliberarea culturilor de fructe de lăstarii deteriorați, bolnavi, uscați sau în creștere adânc în coroană..

Tăierea copacilorFoto: tăierea pomilor de primăvară

Primăvara timpurie este momentul ideal pentru tăiere: frigul sever s-a retras deja, dar fluxul de seva din plante nu a început încă, iar copacii nu sunt amenințați cu seva. Temperatura la care se poate efectua procedura nu trebuie să fie mai mică de -8 ºC, prin urmare, înainte de a continua cu tunderea, trebuie să așteptați până când vremea caldă.

Puteți întâmpina următoarea problemă: temperatura zilei va fi adecvată, iar noaptea va scădea sub nivelul acceptabil și acest lucru va continua până când rinichii vor începe să se umfle. În acest caz, este mai bine să amânați tăierea pentru vară sau chiar toamna, dar nu puteți tăia ramuri în perioada de curgere a puștii..

Tratarea pomilor fructiferi de daune

Grija pentru pomii fructiferi în prima lună de primăvară nu înseamnă numai eliberarea lor de crengile inutile, ci și de toate cele inutile. Scapă de izolare și face o inspecție amănunțită a plantelor. Dacă pe timpul iernii au apărut leziuni - găuri de îngheț pe trunchi sau ramuri scheletice, deteriorarea mecanică, deteriorarea rozătoarelor sau a altor dăunători, tratamentul trebuie început imediat. Dacă deteriorarea este superficială, puteți proceda astfel:

  • curățați bine zona rănită a copacului (este recomandat să faceți acest lucru cu un cuțit de lemn);
  • dezinfectați rana cu sulfat de cupru și tratați cu lac de grădină.
Vindecarea copacilor de pagubele din timpul ierniiÎn fotografie: Tratamentul copacilor după iarnă

Îngrijirea pomilor la sfârșitul primăverii

La sfârșitul primăverii, când temperatura exterioară este constant peste indicatorii pozitivi, grădina începe să se trezească. În acest moment, va trebui să efectuați mai multe proceduri importante care să îmbunătățească semnificativ starea arborilor de grădină și să îi ajute să iasă efectiv din hibernare..

Cum se spală copacii în primăvară - Ghidul complet

Spălarea trunchiurilor de copac: această procedură este necesară pentru a proteja scoarța copacilor de efectele nocive ale soarelui direct. În plus, spălarea albă este un mijloc de încredere de a scăpa de insectele care s-au irosit în crăpăturile scoarței..

Spălarea copacilorÎn fotografie: spălarea primăvară a copacilor

Îmbracarea superioară a copacilor cu îngrășăminte care ajută la demararea proceselor de vegetație.

Hrănirea pomilorÎn fotografie: îmbrăcarea de sus a copacilor

Pulverizarea, care trebuie făcută de două ori primăvara: înainte și după înflorire. Tratamentul cu o soluție de 7% de uree va ajuta la protejarea grădinii de boli și dăunători și va servi, de asemenea, ca fertilizare cu azot în timp util.

Stropirea copacilorÎn fotografie: pulverizarea copacilor

Acestea sunt principalele activități de grădinărit care trebuie realizate primăvara. Pentru a asimila mai bine materialul, urmăriți următorul videoclip:

Video


Opinii: 84