» » Două moduri de altoire a cireșelor pe cireșe

Două moduri de altoire a cireșelor pe cireșe

altoirea cireșelor pe cireșeMulți grădinari plantează cireșe pe un soi de arbori diferiți și nu iau în considerare altoirea butașilor pe alți copaci. Dar cireșele se înrădăcinează bine pe alți pomi fructiferi din piatră, în special pe cireși. Cireșele nu sunt altoite pe cirese din cauza faptului că le este frică de respingerea butașilor. Dar cireșele trebuie altoite diferit de alți pomi fructiferi. Există mai multe nuanțe de luat în considerare..

Principiile generale ale vaccinării

Pomi fructiferi re-inoculare peste vaccinarea principală. Dacă plantați un cultivar sub joncțiunea portaltoiului și a scionului, scionul va muri. În plus, grefa poate fi respinsă din cauza incompatibilității între soiul sălbatic și noul scion. Dacă o nouă tăiere este grefată pe un cultivar, probabilitatea de respingere va fi mai mică. Noua grefă trebuie să fie cu cel puțin 20 cm mai mare de joncțiunea portaltoiului și a scionului. Dacă altoiți o tulpină pe un copac bătrân, atunci altoiți pe un vârf.

Metoda de copulare îmbunătățită

Pentru a altoi cireșele pe cireșe, trebuie să selectați un lăutar tânăr și să îl tăiați cu 5-10 cm.

Este important ca stocul și scionul să fie umede, de aceea este necesar să udați constant tăierea în apă.

Pe mâner se face o tăietură oblică. Se taie trei diametre ale scionului. Este recomandabil să faceți o tăietură cu un cuțit ascuțit simultan. Apoi se face o „limbă” pe portaltoi, tăind prin cambiul arborelui cu aproximativ o treime din diametrul scionului. Aceeași limbă este făcută pe scion. Apoi tăierea și stocul sunt conectate și fixate cu bandă electrică. Tulpina trebuie tăiată în trei muguri, iar locul tăiat trebuie să fie acoperit cu apă de sodă.

Altoire de scoarță

Există o altă metodă de altoire, care se folosește numai dacă pomii fructiferi din piatră sunt altoiți pe cireșe. Această metodă este utilizată pentru întinerirea pomilor fructiferi. Graficul pentru scoarță constă în faptul că stocul este tăiat cu 2-5 cm cu o secantă, apoi se taie în trei diametre scion. Taietura se face aproape de coaja. Apoi, aceeași tăiere oblică se face pe mâner ca în metoda de copulare. Tăierea din portaltoi trebuie umezită, iar apoi scionul trebuie introdus în el. Îmbinarea stocului și a scionului este învelită cu bandă electrică. Se dovedește a fi o curvă artificială.

Avantajul acestei metode este că două soiuri de cireșe pot fi altoite pe un singur stoc. Trebuie doar să tăiați stocul din ambele părți. Tăierile sunt tăiate în trei muguri. Portaltoiul și butașii trebuie să fie acoperite cu pas de grădină pentru o supraviețuire mai bună. În acest caz, două butași altoite sunt fixate între ele cu bandă electrică și nu doar stocul și scionul.


Opinii: 111