» » Inocularea prunului de cireș într-o împărțire: cum și de ce se face

Inocularea prunului de cireș într-o împărțire: cum și de ce se face

altoire de prune de vișineCunoscută pentru rezistența sa la boli, dăunători și condiții meteorologice, prunul de cireș este utilizat pe scară largă de grădinari pentru altoirea pe prune. Această metodă permite nu numai să economisiți spațiu și să crească două tipuri diferite de fructe pe același arbore, dar, de asemenea, să crească semnificativ randamentele, precum și să îmbunătățească caracteristicile generale..

Așadar, de multe ori, în loc de prunul cu fructe mari, promis de vânzător, crește un copac indisponibil cu fructe mici, care, în plus, poate afecta și. Pacat sa-l sapi si de ce? Dacă plantați prune de cireș pe ramurile sănătoase rămase de prune, anul viitor vă puteți bucura de fructe delicioase, iar după câteva sezoane va fi oferită o recoltă abundentă.

Pregătirea se face cel mai bine la începutul primăverii, înainte ca mugurii să înflorească pe copaci. Puteți planta mai multe soiuri de prune de cireș pe o prună simultan, ceea ce va crește randamentul.

Selectarea și pregătirea stocului

Alege tânăr pentru stoc prună la vârsta de 4-5 ani, cu o grosime a trunchiului de cel puțin 4 cm. Este demn de luat în considerare că, cu cât portalul este mai vechi, cu atât grefa va prinde rădăcină.

Găsiți pe copac o ramură sănătoasă, nedeteriorată și îndepărtați mai mult de jumătate din tânăra cu un pruner sau ferăstrău ascuțit. Curățați marginile tăiate cu un cuțit clerical. În mijlocul cânepei decupate, faceți o tăietură longitudinală adâncă (până la 5 cm). Stocul este gata.

Selecția și pregătirea scionului

Pe partea însorită din exteriorul coroanei prune de cires, selectați și tăiați un strat anual sănătos din stratul său mediu. El trebuie să fi maturizat deja lemnul.

Tăiați partea superioară și pregătiți o tulpină de 15 cm lungime.Tăiați partea inferioară a tulpinii pe ambele părți cu un cuțit pentru a face o pană.

Pentru tăiere, este mai bine să folosiți partea din mijloc a fotografierii.

Cum să plantați în mod corespunzător pruna de cireș în fanta?

Acum puteți începe direct cu vaccinarea:

  1. Introduceți bine panoul scion în fanta (tăietură longitudinală) de pe scurgere.
  2. Închideți marginile sitului de altoire cu lac de grădină.
  3. Înfășurați grefa strâns cu lac de grădină.
  4. Puneți o pungă de celofan pe tulpina grefată, scoțându-și capetele cu bandă electrică sub grefă. Acesta va proteja de soarele luminos și va păstra umezeala..

Pentru ca umiditatea să nu se evapore din tăieturile din vârful ciresului-prunului, trebuie acoperită și cu var.

Când ramura grefată prinde rădăcină, punga trebuie îndepărtată. Confirmarea că vaccinarea a avut succes vor fi mugurii care eclozează pe scion.

Video despre altoirea prunei de cireș pe prună


Opinii: 76