» » Cunostinta cu pruna de cirese scitiana prin descriere si fotografie

Cunostinta cu pruna de cirese scitiana prin descriere si fotografie

fructe solare din soiul Zlato ScythianPrunul de cireș Zlato al sciților este un soi universal. Fructele au un gust bogat și o culoare strălucitoare neobișnuită. Sunt consumate în stare proaspătă și, de asemenea, folosite pentru conservare, făcând gemuri și deserturi. Plantarea răsadurilor și îngrijirea lor nu este dificilă pentru grădinarii cu experiență, dar există subtilități de conținut care vor ajuta la creșterea copacilor sănătoși și la o recoltă bună..

Caracteristici ale soiului

prune de cireș în timpul înfloririiÎnainte de a începe să crești o grădină, ar trebui să te familiarizezi cu descrierea soiului de prune de cireș Zlato din sciți. Înălțimea copacului este de 2,5 până la 3 m, dar ramurile sale sunt late și ocupă o cantitate mare de spațiu. Înflorire abundentă, flori de dimensiuni medii și albe. Soiul este considerat foarte timpuriu: prunul de vișine începe să dea roade în iunie.

soiuri de prune de vișine coapte din aurul scizicFructele de pădure sunt rotunjite oval, cântărind 35 g fiecare. Pielea este densă, ceea ce permite transportul culturii pe distanțe lungi și pe suprafața sa există o ușoară acoperire ceroasă. Pulpa este galbenă, suculentă. Cireș de prune Gust Scythian Aur este dulce și acru, mirosul este pronunțat fructat. La degustarea fructelor de pădure au primit punctajul maxim - 5 puncte. Piatra se desparte de boabă slab chiar și în fructele coapte.

Cum se alege materialul pentru plantare?

răsaduri pregătite pentru plantarePentru cultivarea prunului de cireș, sciții folosesc puieți de Zlato, care pot fi achiziționați în magazine sau ferme specializate. Pentru a crește un copac sănătos mare, trebuie să vă familiarizați cu regulile pentru alegerea materialului de plantare:

  1. Nu trebuie să fie vizibile fisuri sau zone uscate pe scoarță.
  2. Coroană fără crengi rupte sau moarte.
  3. Rădăcinile au cel puțin 10 cm lungime. Dacă sistemul rădăcină este deschis, nu ar trebui să existe rădăcini uscate individuale. Dacă este închisă, rădăcina trebuie să fie puternică.
  4. Atenție la solul în care sunt așezate răsadurile. Ar trebui să fie fără mucegai sau bulgări..

Este necesar să alegeți răsaduri numai în apropierea locului de plantare. Este puțin probabil ca materialul cultivat în regiuni cu climă diferită.

Reguli de plantare și îngrijire

plantând prune de cireș într-o gaură pregătităPlantarea prunului de cireș Zlato Scythians și îngrijirea grădinii nu este dificilă. Atunci când alegeți un site pentru răsaduri, merită să stați într-un loc bine luminat și fără vânt. Copacii cresc bine pe toate tipurile de sol, dar solul moale este considerat optim.

Pentru a planta un răsad, este nevoie de o groapă de 70 cm adâncime. Trebuie avut în vedere faptul că o plantă adultă are o coroană largă, prin urmare, găurile sunt săpate la o distanță considerabilă una de cealaltă (2,5 - 3 m). Pentru ca răsadul să prindă rădăcini, se adaugă în sol substanțe nutritive (compuși, fosfați și aditivi de potasiu) și regulatoare de aciditate (cretă sau cenușă).

Soiul este autofertil, de aceea este necesară polenizarea artificială pentru a obține o recoltă. Pentru a face acest lucru, puteți achiziționa amestecuri de grădină pentru polenizare sau să plantați un copac pe un teren cu alte soiuri. Cei mai comuni polenizatori ai prunei de cireș Zlato Scythians:

  • Soi Rubinovaya - rezistent la secetă-soiuri de prune de vișine
  • Cadoul pentru Sankt Petersburg este cunoscut pentru randamentul ridicat;
  • pruna de cireș Pavlovskaya galben poartă fructe mari suculente.

Copacii au nevoie de plus udare numai în condiții de secetă. Principalele proceduri sunt efectuate după înflorire, în timpul creșterii lăstarilor și în timpul maturarii fructelor (când încep să dobândească o culoare galbenă). O singură plantă adultă necesită până la 50-60 litri de apă la temperatura camerei.

Tăierea poate fi făcută toamna sau primăvara devreme, înainte de înmugurire. Aceasta necesită o pereche de tăietori, un pruner și o scară. Secțiunile trebuie tratate cu un lac de grădină pregătit în prealabil sau cu un lichid special.

Pruna de cireș în țară - video


Opinii: 182