» » Caracteristici de plantare și îngrijire pentru prune galbene în căsuțele de vară

Caracteristici de plantare și îngrijire pentru prune galbene în căsuțele de vară

fructe de prune galbenePe loturile gospodărești ale rușilor, diverse soiuri de prune sunt cultivate peste tot. Cu toate acestea, în ciuda interesului constant pentru cultură, pruna galbenă nu este un oaspete atât de frecvent. Motivul este opinia că soiurile fructate de culoare galbenă sunt considerate mai corect prunul de cireș, iar fructele verzi de chihlimbar pot fi obținute doar în regiunile sudice. Nu este adevarat! Crescătorii folosesc cu adevărat pruna de cireș, prunul chinezesc și de casă. Luând doar ce-i mai bun de la strămoșii lor, noile soiuri obțin o duritate și o productivitate mai bune de iarnă, fructele devin mai dulci și mai mari.

Prunele de soiuri galbene sunt la fel de bune proaspete și conserve. Dulceata de desert, marmeladă și gem se prepară din prune aromate strălucitoare.

Astăzi, grădinarii au zeci de soiuri interesante la dispoziția lor pentru toate zonele țării. Multe dintre ele sunt rezultatul muncii entuziaștilor din Orientul Îndepărtat, Siberia și Urali. Există o prună galbenă pentru regiunea Moscovei și nord-vestul. Soiuri excelente de date diferite de maturare au fost crescute pentru mai multe regiuni sudice, din regiunea Pământului Negru Central până la Kuban și Crimeea.

Aniversare prune galbene Altai

gradul Altayskaya YubileynayaMulte soiuri de prune galbene sunt descendente din soiurile chineze, Manchu, Ussuri. Astfel de plante sunt rezistente, fără pretenții și de obicei roditoare. Nu face excepție soiul Altai Jubilee. Prunul, capabil să ierneze și să fructeze mult dincolo de Urale, este diferit:

 • maturare timpurie;
 • rapid, deja în 3-4 ani, intrarea în sezonul fructificării;
 • randament ridicat;
 • gust dulce și acru armonios;
 • aspect atractiv de fructe coapte.

Particularitatea soiului este mică, cu o greutate de 14 - 18 grame, fructe cu pulpă galbenă și aceeași piele subțire, acoperite cu un fard roșu-roz într-o vară caldă și însorită. O culoare de acoperire strălucitoare poate ocupa aproape întreaga suprafață a unei prune, făcându-vă să uitați că aveți o varietate de fructe galbene.

Soiul de prune galben timpuriu formează un copac de dimensiuni medii, cu o tulpină mică și o coroană moderat densă. Ca majoritatea prunelor de acest tip, Jubileul Altai este autofertil. Prin urmare, pentru un randament stabil, plantările au nevoie de plante polenizante..

Soi de prune Renclode Green

prune Renclode GreenFamilia de prune Renclode își trage istoria în soiurile antice din Spania și Franța. Green Renklode a venit și din sudul Europei pe teritoriul Rusiei, în secolul al XIX-lea, iar în vremea sovietică a fost răspândit la sud de Regiunea Centrală a Pământului Negru..

Soiul galben de prune se remarcă prin fructificarea timpurie și începe să formeze ovare până la vârsta de cinci ani. Și după 2–4 ani de la copac, puteți obține până la 40 kg de fructe verzui gălbui cu pulpă dulce densă. Deși, în aparență, prunele de renklode verzi sunt inferioare soiurilor moderne cu fructe mari, rumenești, ele sunt considerate încă o materie primă excelentă pentru dulceață, marmeladă sau gem..

Complet autofertil, fără prune galbene. Pentru a obține o recoltă excelentă de la o plantă verde, acest soi vechi va necesita polenizatori, printre care pot exista soiuri de Vengerka înflorate în același timp sau o altă prună galbenă veche - Egg.

Fermă colectivă Renklod galben de prune

prune galbene Ferma colectivă RenklodGustul excelent al Green Renklode a atras interesul lui I. V. Michurin. Pentru a obține o varietate fructată de culoare galbenă, cu o mai mare rezistență de iarnă, a traversat franceza termofilă cu cea rezistentă. În 1947 o nouă Renklode fermă colectivă a fost înscris în Registrul de stat și recomandat pentru cultivare în nord-vest, pe banda de mijloc și în regiunile pământului negru din țară.

La copacii de dimensiuni medii, cu o coroană rotunjită, prunele galbene cu o formă rotundă, care cântărește până la 25 de grame. Pulpa fructului, ca și pielea subțire, are o nuanță verzuie gălbui și un gust plăcut dulce și acru. Spre deosebire de pruna verde din soiul Michurin, acestea acumulează mai puțin zahăr, dar în același timp sunt mai suculente, iar recoltele lor sunt anuale..

Prună galbenă Miere albă

albă de pruneCrescătorii de Donetsk au crescut o prună galbenă de miere. În condiții rusești, acest soi termofil poate fi cultivat fără restricții în Regiunea Centrală a Pământului Negru și mai la sud, cu toate acestea, cu o pregătire corespunzătoare pentru iarnă, pomii se simt bine în regiunea Moscova, prunul galben crește și în regiunea Kaliningrad și în alte zone ale zonei de mijloc..

Fructele ovale cu o piele subțire, aparent transparentă și care cântăresc până la 50 de grame se disting printr-un gust luminos de miere. Pulpa de prune cu o groapă ușor de detașat are o culoare verzuie sau galbenă. Pielea galbenă la soare devine de culoare portocaliu chihlimbar, grosolan.

Pruna galbenă de miere este rezistentă la multe boli ale culturii, tolerează perioadele uscate fără pierderi, iar fructele scoase la timp pot fi transportate și păstrate.

Prun soi galben Hopty

soi de prune HoptyGrădinarii Urali, Siberia și Orientul Îndepărtat sunt familiarizați cu prunul galben Hopty, obținut în prima jumătate a secolului trecut. Primele ovare pe copacii înalți răspândiți din această specie apar în al patrulea an de viață. Recoltarea are loc la sfârșitul verii și în primele săptămâni ale lunii septembrie. Soiul prezintă rezistență și rezistență excelentă pentru iarnă..

Prunele galbene de soare din acest soi au:

 • mărime mică;
 • greutate până la 15 grame;
 • pulpă suculentă cu aromă ușoară;
 • gust dulce și acru armonios;
 • pielea amară;
 • un os mare care poate fi ușor separat de pulpă;
 • formă rotunjită cu o cusătură inconfundabilă.

Atunci când plantați și îngrijiți prunul galben din acest soi, este important să luați în considerare înălțimea plantelor mature, precum și nevoia de polenizatori..

Pielea delicată este deteriorată în timpul transportului și depozitării îndelungate. Fructele sunt consumate proaspete și, de asemenea, folosite ca materii prime pentru dulcețuri și conserve. ÎN compot coaja de prune păstrează un gust amar.

Prun galben târziu Auriu mare

prun Auriu marePentru grădinari din regiunea Volga de Jos și alte regiuni sudice, varietatea de prune galbene Zolotistaya mare este potrivită. Un soi cu fructe mari, rezistent la secetă, care începe să formeze un ovar începând cu vârsta de 4 ani, aduce 25-30 kg per copac. Greutatea prunelor de culoare galben deschis, cu un gust dulce excelent, ajunge la 40 de grame. Pielea, acoperită cu o înflorire ceroasă vizibilă, formează un fard frumos în timpul săptămânilor însorite.

O caracteristică distinctivă a acestei varietăți de prune galbene este capacitatea de a coace fructele și de a-l menține la rece timp de 30-45 de zile.

Soi de prune Creștere rapidă

soi de prune SkoroplodnayaCa urmare a încrucișării soiurilor de prune americane și Ussuri, a apărut o prună galbenă de fructificare timpurie, cu fructe de desert cu o greutate de până la 20 de grame. Prune de chihlimbar cu un delicat fard roșu superficial:

 • pulpă de topire densă;
 • gust plăcut dulce și acru.

O prună galbenă timpurie este pregătită pentru recoltare în prima jumătate a lunii august. Din păcate, fructificarea este neregulată și nu prea abundentă. Dar acest lucru este compensat de duritatea excelentă de iarnă și de rezistența la boli și la mulți dăunători.

Testament de galben soi de prune

Testament de prune galbenePe baza soiului de frumusețe manchuriană pentru regiunea Volga-Vyatka, s-a obținut un Zavet cu rezistență la iarnă cu arbori de talie medie și fructe galbene aproape rotunjite, în greutate de la 25 la 30 de grame.

Prunele cu pulpă galbenă, dulce și acră se coacă la sfârșitul lunii august și la începutul lunii septembrie. Datorită aromei ușoare și a gustului excelent, soiul a primit note mari de la degustători și este recunoscut ca fiind universal. Fructele coapte pot fi transportate, din ele se prepară gemuri excelente și compoturi.

Avantajele soiului includ rezistența ridicată la iarnă și durabilitatea. Cu plantarea și îngrijirea corespunzătoare a prunii galbene, cu tăierea întinerită în timp util, pomii dau roade timp de 4 până la 30 de ani.

Video despre pruna galbenă Mara

https://youtube.com/embed/xxmCbsGOPcE


Opinii: 119