» » Cultivăm unul dintre cei mai persistenți pomi fructiferi din grădină - prunul de cireș

Cultivăm unul dintre cei mai persistenți pomi fructiferi din grădină - prunul de cireș

prune de cireș în grădină la dachaPrunul de cireș pentru o grădină este un copac aproape de neînlocuit, mai ales dacă este situat pe banda de mijloc a țării, unde este destul de înghețat iarna, iar primăvara este adesea lungă și rece. Spre deosebire de caisele iubitoare de căldură, pruna de cireș tolerează temperaturile scăzute mult mai ușor și nu este afectată de înghețurile recurente. Acest lucru vă permite să recoltați în fiecare an, și, de asemenea, o recoltă foarte gustoasă. La urma urmei, soiurile cultivate ocolesc uneori pruna relativă ca mărime și gust, iar grija pentru prunul de cireș este minimă.

Fructele de prune de cireș nu se coacă toate dintr-o dată, ci în valuri, ceea ce le permite să fie procesate treptat, iar fructificarea apare deja la vârsta de 2-3 ani.

Aterizare

Pentru plantarea prunului de cireș, primăvara este cea mai potrivită. O răsadă tânără va avea timp să devină mai puternică până toamna și va îndura iarna mai ușor.

Pregătiți groapa de aterizare:

  • săpați o adâncitură de aproximativ 1 m cu lățimea de 50 cm;
  • se toarnă humus în așa fel încât cantitatea sa să fie egală cu jumătate din cantitatea de sol cu ​​care se va acoperi răsadul;
  • se adaugă borcane de doi litri de cenușă de lemn;
  • amesteca;
  • apa din abundenta.

Puneți răsadul în centrul găurii, răspândiți rădăcinile și acoperiți-l cu pământ.

Udarea

Dacă la aterizare prune de cires apă bine, nu necesită multă umiditate. În general, copacul este foarte rezistent la secetă și tolerează chiar veri secetoase fierbinți, fără pierderi. Cu toate acestea, în absența precipitațiilor, unele dintre fructe pot fi aruncate. În total, până la sfârșitul toamnei, va fi suficient să udăm pomul de trei ori (ținând cont de umiditatea naturală ca urmare a ploii).

Dacă ramurile sunt abundente cu fructe și nu este deloc ploaie, pentru a evita pierderea recoltei, prunul de vișine trebuie udat cel puțin o dată pe săptămână.

Dar când udarea este pur și simplu necesară, este chiar înainte de începutul primului îngheț. Acesta va permite copacului să supraviețuiască bine iernii..

Sistemul cu rădăcină de prune de cireș are proprietatea de a se vindeca de sine și chiar în caz de îngheț, crește rapid rădăcini noi, care este motivul rezistenței sale ridicate de iarnă.

Top dressing

Nu este necesară fertilizarea prunului de vișine tânăr plantat primăvara, deoarece a primit aportul necesar de nutrienți în timpul plantării. Dar odată cu debutul toamnei, hrănirea suplimentară va fi foarte utilă. Ea va permite copacului să se pregătească pentru perioada inactivă..

Pentru a face acest lucru, trebuie să adăugați la cercul periostal:

  • 0,5 găleți de humus;
  • 1 kg de cenușă de lemn.

Săpați cu grijă solul pentru a nu atinge rădăcinile. Este suficient să mergeți mai adânc cu 15 cm.

Caracteristicile hrănirii prunului de vișine pentru adulți

Regimul de hrănire pentru un copac adult care dă roade este ușor diferit. El va trebui să facă mai multe hrăniri intermediare în perioada de maturare a culturii. Când fructele încep să se toarne, trebuie să turnați infuzia de prune de cireșă din cenușă de lemn:

  1. Frasin în cantitate de 1 kg se toarnă o găleată de apă.
  2. Ziua de a insista.
  3. Se diluează cu 3 găleți de apă.

Tunderea

Prin natura sa, pruna de cireș are un tip de arbust și nu necesită o abordare specială a tăierii. Într-un copac tânăr, este suficient să îndepărtați ramurile uscate și cele care cresc adânc în coroană sau vertical.

La 5-6 ani de viață, coroana se îngroașă foarte mult și sunt deja necesare metode mai radicale. Pentru a-l lumina și a descărca copacul, trebuie să tăiați toate lăstarii slabi, slab dezvoltați, ruși.

Video despre creșterea prunului de vișine


Opinii: 149