» » Reguli pentru plantarea și cultivarea coloanei cu prune de vișine

Reguli pentru plantarea și cultivarea coloanei cu prune de vișine

Pruna de cireș este originară din Caucaz și Asia Centrală, este strămoșul prunului comun. Pruna de cireș a devenit recent răspândită. Este folosit pentru a face sosul popular tkemali și prăjituri subțiri uscate, care sunt adăugate la diverse feluri de mâncare din bucătăria caucaziană. În acest articol vă voi spune cum să plantați și să cultivați prune de vișine coloane pe site-ul dvs..

Perioada de maturare a fructelor este medie. Boabele sunt mari, ovale, de un roșu închis, cu o acoperire de ceară, care cântărește aproximativ 40 g. Pielea boabelor este suficient de puternică, nu se crăpa în timpul transportului. Pulpa moderat densă, suculentă și aromată are un gust plăcut, dulce și acru.

Prunul de vișine coloană necesită soiuri polenizate care cresc în apropiere. Arborele începe să se recolteze în al treilea an după plantare..

Pruna de cireș poate rezista la înghețuri până la -29 grade, are imunitate ridicată împotriva bolilor și dăunătorilor.

Beneficiile prunului de cireș

Fructele de prune de vișine coloniale conțin multe vitamine și oligoelemente valoroase. Este mai bine să îl consumi proaspăt, dar poți face diverse preparate pentru iarnă - gem, compot, suc, gem, gem. Puteți congela și usca fructe de prune de vișine. În Caucaz, în special în Georgia, sosul acru tkemali se prepară din prune de vișine, se fac și prăjituri subțiri uscate, care sunt adăugate ca condiment la diverse feluri de mâncare..

Sucul obținut din pruna de cireș are un efect vindecător asupra organismului pentru următoarele boli:

 • Anemie și anemie.
 • Scăderea secreției gastrice.
 • avitaminoza.
 • Diabet.
 • obezitatea.

Alegerea unui loc de aterizare

Planta, de natură sudică, preferă zonele însorite, protejate de vânturile reci și de curenți, zone. Cele mai bune locuri pentru plantarea unei prune de cireș coloane vor fi părțile de sud și sud-vest ale grădinii de lângă clădiri și garduri..

Pruna de cireș nu are cerințe speciale pentru sol, dar este de dorit ca acesta să fie fertil, moderat umed și bine drenat.

Pregătirea pentru aterizare

În regiunile nordice, prunul de cireș este plantat primăvara, după sfârșitul înghețului, iar în regiunile sudice - toamna, înainte de debutul primului îngheț.

Situl trebuie curățat de buruieni și săpat cu adaos de materie organică și minerale. Se recomandă marcarea în prealabil a teritoriului, ținând cont că distanța dintre copaci ar trebui să fie de cel puțin 1,5 m.

Puieții sunt aleși de copiii de un an, de preferință cu rădăcini închise. Asigurați-vă că verificați semnele de boală. Fotografiile trebuie să fie pline de viață și flexibilitate.

Aterizare

 1. Gropile care măsoară 60 * 60 * 60 cm sunt săpate cu câteva zile înainte de plantare. Un strat de drenaj este așezat pe fundul gropii.
 2. Solul săpat din groapă este amestecat cu îngrășăminte. O groapă necesită: humus (5 kg), superfosfat (40 g), sare de potasiu (60 g).
 3. Amestecul de sol rezultat este turnat înapoi în groapa 2/3 din înălțime sub formă de con. O cârligă este condusă în mijlocul gropii pentru a sprijini răsadul.
 4. Rădăcinile răsadului, dacă sunt deschise, sunt pre-scufundate într-o soluție a unui stimulator de creștere pentru o mai bună supraviețuire.
 5. Puneți răsadul în mijlocul găurii pe o movilă și îndreptați ușor rădăcinile. Dacă sistemul de rădăcini este închis, atunci un arbore este plantat într-o groapă prin transbordare.
 6. Completează amestecul rămas de sol, tamponează-l ușor, asigurându-te că gulerul rădăcinii răsadului rămâne plin cu pământul.
 7. Udă răsadul cu apă călduță, 10 litri este suficient pentru un copac. Asigurați-vă că mulgeți zona de rădăcină cu un strat de 5 cm. Legați răsadul de suport.

Îngrijire

Prunul de vișine coloană în îngrijire nu este capricios, chiar și un grădinar începător poate face față cultivării sale. Dar regulile elementare ale tehnologiei agricole vor trebui respectate, iar apoi pomul vă va aduce o recoltă din abundență și de înaltă calitate a fructelor sănătoase și gustoase..

Udarea

Prunul de vișine coloană trebuie udat de două ori pe an - în timpul înfloririi și după recoltare. În restul timpului, ea are suficientă umiditate din cauza ploilor. Udarea se efectuează cu apă călduță, așezată, la o rată de 10 litri pe arbore.

De asemenea, este necesar să îndepărtați buruienile în timp util, să slăbiți zona de rădăcină după udare și ploaie și să o mulgați pentru o retenție mai lungă de umiditate.

Top dressing

Pomii de cireș coloniformi trebuie fertilizați cu materie organică o dată la 2 ani, după topirea zăpezii, la o rată de 10 kg de humus pentru fiecare copac.

Înainte de apariția florilor, adăugați 100 g de azotat de amoniu pentru a crește randamentul. Vara, trebuie să adăugați 150 g de superfosfat și 50 g de potasiu sub un copac.

Tunderea

În primăvară, efectuează tăieri sanitare, îndepărtând din copac toate ramurile deteriorate și înghețate. Tăierea ușoară se efectuează o dată la 3-4 ani pentru a nu reduce randamentul.

Boli și dăunători

Pruna de cireș este foarte rezistentă la boli. Iată însă niște dăunători pe care îi pot vizita, de exemplu, afidele de prune de cireș, rola de frunze de trandafir, acarianul de fructe brune, molia de prune și pseudo-scala de salcâm. Pentru prevenire, este necesar să pulverizați cu insecticide o dată pe sezon la începutul primăverii.

Iernat

Pruna de vișine coloană tolerează bine iarna la rece. Dar copacii tineri din regiunile nordice trebuie acoperiti pentru iarna. Zona rădăcină este mulată. Răsadurile sunt învelite într-un material special. Primăvara, adăpostul este îndepărtat.

Avantajele și dezavantajele coloanei cu prune de vișine

Pruna de cireșe coloană are următoarele avantaje incontestabile:

 • Fructificare stabilă și randament ridicat.
 • Aspect decorativ al pomului în timpul înfloririi și fructificării.
 • Dimensiunea compactă a copacului economisește spațiu în grădină.
 • Fructificarea începe deja în cel de-al treilea sezon după plantare..
 • Fructele au gust și prezentare excelentă..
 • Fructele tolerează perfect transportul.
 • Îngrijire fără pretenții.
 • Imunitate crescută la boli.
 • Rezistență crescută la îngheț și secetă.

Singurul dezavantaj al acestui soi este nevoia de polenizatori..

Rezultat

Pentru cultivarea cu succes pe un teren de prune de cireș, este necesar să se respecte regulile de bază ale plantării și îngrijirii:

 1. Alege răsaduri sănătoase.
 2. Găsiți un loc potrivit în grădină.
 3. Terenul conform recomandărilor.
 4. Apă, hrănește și prune copacul în timp util.
 5. Îndepărtați buruienile, slăbiți și mulgeți zona de rădăcină a copacului.
 6. Efectuați pulverizarea insecticidelor preventive primăvara.
 7. Adăpostește copaci tineri pentru iarnă.

Opinii: 184