» » Ce soiuri de prune potrivite sunt cultivate în regiunea moscovei

Ce soiuri de prune potrivite sunt cultivate în regiunea moscovei

Prunul de cireș, pe care multe persoane îl consideră o prună, este asociat constant în conștiință cu sudul cald. Și am vrut ca pruna de cireș să fie originară din regiunea Moscovei și reprezentată de cele mai bune soiuri ale sale. Astfel de soiuri au fost crescute tocmai datorită prunului, cu care a fost încrucișată pruna de cireș. Acum prunul de vișine din suburbi este la fel de potrivit ca în subtropice.

Știați? Pe litoralul Crimeei, arheologii au găsit oase de prune de vișine din secolul Y î.Hr. nu-i așa.

Aurul sciților

Printre boabele de prune de vișine, soiul Zlato al sciților iese în evidență în galben strălucitor. Pe lângă strălucirea spectaculoasă, fructele mari, de maturitate timpurie, se disting printr-o dulceață și moale moale. În acest sens, sunt potrivite nu numai pentru servirea directă pe masă, ci și pentru conserve. Cultura are dimensiuni medii. Arborele, insensibil la schimbările de temperatură, se întinde până la 3 metri înălțime. Este încoronată cu o coroană de răspândire în formă de con, încadrată de verzi ușoare de frunze mici. Grădinarii recomandă reformarea prunei de cireș scitic în tufișuri. Florile albe nu se polenizează.

Știați? Culoarea albă a acestui soi de prune de cireș apare direct pe trunchiul copacului..

Cleopatra

Soiul a apărut în urmă cu 13 ani. Această prună de vișine rezistentă la iarnă uimește de frumusețea rafinată a fructelor foarte mari-negru purpuriu, ușor acoperite cu un strat subțire de ceară, lăsând vizibilă o cusătură laterală. Nucleul dulce este, de asemenea, impresionant, cu o structură care amintește de carne cartilaginoasă, osul în care este deja pe jumătate separat. Arborele este destul de înalt după standardele benzii de mijloc cu o coroană sferică. Varietatea crescătorilor s-a dovedit a fi auto-fertilă, dar cu duritate excelentă de iarnă și protecție naturală împotriva bolilor, inclusiv viralelor.

Cometa Kuban

Cometa Kuban cu prune cherry a servit drept bază pentru crearea multor alte soiuri. Numeroase studii asupra crescătorilor au dus la astfel de rezultate. Aceeași cometă hibridă Kuban, perfect adaptată la clima din apropierea Moscovei, la începutul fiecăruia (începând cu cel de-al treilea an) august aduce o recoltă abundentă de boabe de chihlimbar mare. Fibra fină a pulpei suculente împleteste ferm osul care nu se separă. Dulceața acră a fructelor nu este cloyingă. Arborele este scăzut, cu o coroană rotunjită, bine îngrijită și compactă.

Mara

Crescătorii din Belarus au inventat un soi Mara, deosebit de dulce, suculent, care dă 0,4 centenari din fiecare copac până la vârsta de 7 ani. Trunchiul înalt (până la 3 m) al acestei prune de cireș, atunci când este crescut, necesită grijă suplimentară pentru aspectul coroanei. Din iulie până aproape de octombrie, planta este decorată cu ciorchini de fructe galbene strălucitoare.. Mara este apreciată de grădinari pentru rezistența sa naturală efectivă la orice ciupercă, inclusiv cele care provoacă clotterosporia.

Nesmeyana

Nesmeyana este cunoscută încă de la mijlocul anilor 2000. Soiul s-a dovedit a fi înalt și puternic, cu o coroană largă. Boabele mari se joacă cu tonuri de roșu și violet, iar fibrele miezului roz țin cu greu sămânța. Fructul dulce are un gust acru plăcut, ceea ce poate i-a determinat pe vinificatori să-l folosească ca materie primă pentru a face o băutură cretă.. Printre avantajele cu o recoltă de mărime medie, se remarcă maturarea timpurie a fructelor de pădure, capacitatea lor de a tolera transportul pe termen lung (până la 4 zile). În plus față de vinul cu prune, multe preparate pentru iarnă sunt făcute din Nesmeyana..

Călător

Această prună de cireș, printre alte soiuri hibride, se remarcă prin auto-fertilitate parțială și randament bun, începând din al treilea sau al patrulea an (0,4 centenari în timpul sezonului). Mai mult, primele boabe coapte apar adesea la începutul lunii iulie. Trunchiul jos este înconjurat de o cupolă verde a coroanei, cu frunze ușor în jos pe partea din spate. Florile albe ies din muguri în perechi. În coaja densă de fructe de pădure, greu de îndepărtat din fructele mici, culoarea roșie predomină peste violet, iar sub ea se deschide carnea suculentă, cu un os bine atașat. Aroma plăcută de fructe se păstrează perfect în băuturi și în orice fel de mâncare pentru desert. Soiul tolerează cu ușurință frigul zonei climatice de mijloc și vremea relativ uscată aici..

Cadou la Sankt Petersburg

Soiul de cireș prezentat la Sankt Petersburg a stăpânit minunat în regiunea Moscovei. Arborele are ramuri joase ale coroanei în combinație cu o parte scurtă standard și un trunchi redus. Numeroase alb apar în ultimele zile ale lunii aprilie. Dar recolta care depășește toate celelalte soiuri (0,6 centenari pe copac) începe să fie recoltată la sfârșitul lunii iulie - începutul lunii august. Mai mult, plantele altoite sunt considerate arbori adulți care dau o astfel de abundență de fructe deja în al treilea an după această procedură.. Boabele recoltate tolerează cu ușurință o călătorie lungă. În portocala ovoidală cu fructe galbene, oasele ovale s-au dezvoltat până la fibrele pulpei, iar pulpa în sine stropită cu suc are un gust deosebit de dulce-acru.

Important! În perioada de maturare, trebuie să vă grăbiți, deoarece fructele cad literalmente din crengi.

Din timp

Boabele de Skoroplodnaya, roșii cu un amestec de portocale, au ajuns în regiunea Moscova din China. Arborele aduce prima recoltă cel mai des în al doilea an. Ascunsă în pulpa de boabe aromate, îngălbenite, ovala unui os de dimensiuni medii este ușor separată de pulpă. Boabele hibride din soiul fructat timpuriu obținut prin încrucișare s-a dovedit a fi liderul printre prunele de cireș în ceea ce privește vitamina C. Recoltarea târziu a verii este precedată de înflorirea exuberantă de mai pe fundalul unei coroane largi formate de întunericul frunzișului. Creșterea mică nu împiedică vișinul din acest soi să facă față perfect oricărei boli, precum și gerurilor și vânturilor nu numai din regiunea Moscovei, ci și din nordul Rusiei.

Important! Dacă aveți mai multe soiuri hibride pe site, atunci nu vor fi probleme cu polenizarea încrucișată..

Rubin

Această prună de cireș și-a primit numele spectaculos pentru roșeața întunecată și rubin a fructelor mari în creștere (o boabă poate cântări mai mult de 30 de grame) fructe. Pe gust, pulpa fibroasă portocalie suculentă combină cu succes dulceața și amărăciunea. Nu poți rupe doar un os. Randamentele bune fluctuează cu schimbări meteorologice semnificative, însă planta în sine tolerează aproape perfect seceta și înghețul. Un copac auto-fertil de înaltă dimensiune se distinge prin splendoarea sa și o ovală largă de densitate medie a coroanei. Ciresul cu prune Rubinul este un ficat lung. Soiul a fost obținut de crescătorii din Crimeea în 1969.

Timiryazevskaya

Soiul a apărut la Academia Agricolă din Moscova. K. A. Timiryazeva. Predecesorul său direct este cunoscuta varietate de cometă Kuban cu prune de cireș expusă polenizatorului. În pruna de cireș Timiryazevskaya, descrierea prezintă caracteristici precum stabilitatea (copacul aduce în mod clar 0,3 centenari de fructe de pădure în fiecare an), stabilitate (nu se teme de boli fungice), nepretenție (nu va fi dificil să aveți grijă), versatilitate (chiar gem, chiar gem, chiar se poate face marmelada, ca să nu mai vorbim de consumul proaspăt).

Arborele în sine poate atinge trei metri înălțime, are frunze subțiri și are o coroană clasică sub formă de con. Planta este auto-fertilă. Boabele de visiniu cu pielea subțire arată ca niște testicule mici. În interiorul lor se află pulpa fibroasă, din care piatra cade ușor în urmă.

Începând cu cultivarea prunului de cireș în zona climatică din Moscova, acordați atenție faptului că nu poate fi plantată în locuri unde este puțin soare. Când plantați, nu va fi de prisos să folosiți stimulente de creștere. Grăbiți-vă să finalizați lucrările de plantare imediat după topirea zăpezii. Atunci când calculați distanța dintre viitori arbori (de la 3 la 6 m), luați în considerare răspândirea coroanelor lor.

Solul cu prune de cireș va rezista oricărui, dar dăunătorii (ambele tipuri de pește de aur, molie de prune, scorbut de mere) vor trebui să fie combătute pe măsură ce cresc în scop preventiv. Punerea în aplicare a unor reguli simple, în special pentru cei care au deja o anumită experiență în grădinari, va aduce atât bucuria muncii de cabană de vară, cât și plăcerea unei recolte dulci.


Opinii: 169