» » Fotografie cu o descriere a soarelui de prune de vișine solare mara

Fotografie cu o descriere a soarelui de prune de vișine solare mara

soiuri de prune de vișine MaraPrunul de cireș din soiul Mara este o boabă versatilă care poate fi consumată în stare proaspătă, făcută în gemuri, compoturi, conservate și adăugată și la produse coapte. Pentru cei care doresc să o cultive în grădina lor, sunt oferite instrucțiuni pentru îngrijirea unei astfel de plante, precum prunul de cireș Mara, o descriere a soiului, fotografii cu copaci și fructe. Această prună de vișine este considerată o specie universală de maturare târzie, tolerează bine înghețul și are o rezistență ridicată la bolile fito-majore.

Cireșul de prune Mara (prun rusesc) a fost obținut prin încrucișarea prunului de cireș și a prunului chinezesc. Hibridizarea a fost realizată prin polenizare. Toți astfel de hibrizi au primit numele de prună rusă, deoarece lucrările de reproducere au fost efectuate în Rusia.

Descrierea soiului

flori de prune de cireșCopacii sunt înalți și cresc mai repede în primii ani de viață. Coroana este largă și răspândită, de formă ovală sau rotundă. La plantarea răsadurilor, trebuie avut în vedere faptul că ramurile vor crește și vor ocupa spațiul cu un diametru de 2,5-3 m.

perioada de maturare a soiului de prune de vișine MaraFructele sunt mici, fiecare boabe cântărește până la 25 g, dar datorită cantității mari, prunul de cireș aduce o recoltă abundentă. De la un copac adult pot fi recoltate până la 40 kg de fructe. Atât pielea, cât și carnea sunt galbene bogate. Pielea este densă și protejează în mod fiabil fructele de deteriorare. Degustatorii au evaluat calitățile gustului soiului de cireș Mara cu 4,2 puncte pe o scară de cinci puncte, ceea ce este un rezultat bun. Boabele au gustul ca prunul de vișin clasic, dar au o aromă slabă de struguri. Singurul dezavantaj este că piatra este greu de separat de pulpă, dar multe soiuri de prune de cireș au această problemă..

Norme de plantare a copacilor

plantarea unei răsaduri de prune de cireșÎnainte de a cumpăra răsaduri și de a le planta în pământ, trebuie să vă familiarizați cu regulile de bază pentru îngrijirea prunului de cireș Mara, o descriere a soiului și o fotografie a culturii. Atunci când alegeți cel mai bun loc pentru plantare, trebuie să aveți în vedere faptul că prunul de cireș crește bine și dă fructe doar în zonele însorite. Cu o iluminare insuficientă, fructele își pierd dulceața, iar randamentul este redus semnificativ. Copacii sunt rezistenți la îngheț, dar merită să alegeți locuri calme în grădina din apropierea casei sau în exterior.

Pentru ca răsadurile să se înrădăcineze mai bine, solul este fertilizat cu aditivi de compost, potasiu sau fosfați.

Prună de cireș nu tolerează udarea abundentă, prin urmare, trebuie evitată stagnarea umidității în sol. Dacă plantați răsaduri pe un deal mic, puteți evita această problemă. Cele mai confortabile tipuri de sol sunt loamy sau nisipoase, dar varietatea nu este deosebit de plină de sol. Prima cultură poate fi obținută la 2-3 ani de la plantarea răsadurilor.

Reguli de îngrijire a grădinii

puieți de soi de prune de cireș MaraPlantarea prunului de vișine Îngrijirea Mara și a copacilor nu sunt dificile, deoarece planta este nepretențioasă față de condițiile climatice. Udarea este moderată, plantele au nevoie de umiditate suplimentară doar în perioada de secetă. Procedurile anuale includ tăierea coroanei, este mai bine să o efectuezi primăvara, înainte de apariția mugurilor. Toate ramurile sunt îndepărtate, cu excepția lăstarilor puternici tineri.

Soiul Vilba ca polenizatorSoiul de prune cireș Mara este autofertil, adică are nevoie de polenizare încrucișată cu alte soiuri. Cei mai comuni polenizatori pentru prunul de cireș Mara sunt:

  • soi de prune de vișine Vitba;
  • reprezentanți ai unui soi obișnuit de creștere sălbatică.

Dacă nu este posibil să plantați în plus copaci pentru polenizare, puteți achiziționa un amestec pentru polenizarea artificială în magazine speciale..

Video despre soiul de prune de cireș Mara

https://youtube.com/embed/xxmCbsGOPcE


Opinii: 189