» » Care este particularitatea prunului rusesc sau a prunei hibride

Care este particularitatea prunului rusesc sau a prunei hibride

fructe de prune hibrid de pruneÎn ciuda varietății de soiuri de pomi fructiferi, crescătorii lucrează în permanență la îmbunătățirea acestora. Unul dintre aceste rezultate este hibrid prune de cires

, care a fost obținut prin încrucișarea celor mai bune soiuri de prune de cireș cu unele tipuri de prune, în special cu chinezii și Ussuriyskaya. Este atât de diferit de soiurile părinte, încât oamenii de știință moderni desprind hibridul într-o specie separată, numită cu mândrie pruna rusă..

Beneficii hibride

Recolta rezultată a fost un concurent demn pentru chiar și cele mai bune soiuri de prune și prune. Printre principalele avantaje ale prunului de cireș hibrid sunt:

  1. Gustul și greutatea fructelor. Aproape toate soiurile de prune rusești sunt mai mari decât prunul de vișine și prunul simplu. Există chiar hibrizi cu fructe care cântăresc până la 100 g. În ceea ce privește gustul, predomină pulpa suculentă dulce și acră..
  2. Randament. Până la 80 kg de fructe pot fi recoltate dintr-un copac hibrid adult.
  3. Maturitate timpurie. Pentru majoritatea soiurilor, prima recoltă se maturizează în al doilea an după plantare..
  4. Rezistență la iarnă ridicată. Printre soiuri Pruna rusească există și cele care sunt cultivate cu succes în regiunile nordice. Ele tolerează iernile înghețate mai bine decât prunul de vișine. Chiar și în cazul înghețurilor, copacul se recuperează rapid.
  5. Toleranță ridicată la secetă. Hibrizii pot crește în orice sol cu ​​o întreținere minimă. Nu necesită udare, iar absența îndelungată a precipitațiilor nu afectează starea generală a copacului..
  6. Rezistența la boli. Spre deosebire de o prună simplă, prunul de vișin hibrid practic nu se îmbolnăvește, doar uneori apar dăunători precum afidele.

Pruna rusă este frumoasă în timpul înfloririi, iar unele dintre soiurile sale sunt o adevărată decorare a grădinii datorită interesantei culori a frunzelor, care pot fi variate sau roșii..

Un alt avantaj important al prunului de cireș hibrid este germinarea ridicată a semințelor, ceea ce face posibilă cultivarea acesteia ca stoc pentru alți pomi fructiferi.

Unele dezavantaje ale unui hibrid

Împreună cu avantajele, prunul de vișine hibrid prezintă încă mai multe dezavantaje:

  • spre deosebire de prune, la soiurile hibride, piatra este greu separată de pulpă;
  • atunci când crește copaci pe banda de mijloc, este posibil să stea la coaja;
  • există soiuri în care auto-fertilitatea este parțială;
  • datorită faptului că mugurii de flori ai hibrizilor se trezesc devreme, suferă uneori de geruri recurente.

În plus, soiurile hibride de prune și prune sunt foarte greu de format. Acestea necesită mult spațiu, deoarece sunt un arbust arbust în forma lor. Cu toate acestea, chiar și cu aceste mici nuanțe, pruna rusă este în multe feluri superioară părinților săi și este cultivată de grădinari atât în ​​regiunile sudice cât și în cele mai răcoroase ale țării..


Opinii: 77