» » Prună pentru regiunea moscova - cea mai bună varietate, criterii de selecție

Prună pentru regiunea moscova - cea mai bună varietate, criterii de selecție

pruna în dacha din regiunea MoscoveiPlanta aparține genului de fructe de piatră. Prunul pentru regiunea Moscovei este cel mai bun soi de pom fructifer pentru nepretenție. Spre deosebire de caise și piersici, pruna crește inițial în latitudinile temperate, rezistă la răcirea iernii. Grădinarilor li se oferă o varietate de soiuri bazate pe selecția pe termen lung a diferitelor tipuri de prune din China, Spania, America și polenizarea lor multiplă.

Caracteristică prunelor

prune columnare fructifereToate prunele reprezintă un copac derivat dintr-o sămânță. Practic, prunele cresc până la 3-6 metri, au coroana rotunjită. Ramurile scheletului sunt situate într-un unghi acut față de trunchi, forma pomului depinde de soi. Există plante coloane - rezultatul mutației naturale, fixat prin selecție. Compacte și productive, acestea pretind a fi cele mai bune soiuri de prune pentru regiunea Moscova.

Fructele de prune, în funcție de soi, au culoarea verde-violet închis. Dimensiunea cremei variază de la 20 la 150 de grame. Există soiuri autofertile, dar oricare dintre acestea va da randamente mari atunci când polenizează încrucișat. Recoltarea se îmbogățește în regiunea Moscovei, din iulie până la jumătatea lunii septembrie, în funcție de soi.

Toate soiurile de prune sunt împărțite în funcție de utilizarea lor:

  • prune comestibile cu un gust plăcut, aproape toate sunt obținute ca rezultat al selecției;
  • comestibile condiționate sunt fructele prunei sălbatice, care nu au nicio valoare de piață;
  • prunele decorative sunt utilizate în proiectarea peisajului, înflorirea lor, formele de copac și frunze creează un peisaj unic.

Luați în considerare cele mai bune soiuri de prune pentru regiunea Moscova, care sunt la cerere în rândul amatorilor și profesioniștilor.

Soiuri timpurii de prune

În iulie și chiar începutul lunii august, soiurile timpurii vor da o recoltă de fructe delicioase.

prun Zarechnaya timpurieSoiul aparține grupului autohton, obținut de crescătorii Kursakov. Arborele are o înălțime medie, are o formă compactă, sferică. Frunzele sunt mari, mugurii se extind de la lăstare. Copacul începe să dea roade la 4 ani de la plantare. Înflorire anuală cu duritate ridicată a iernii. Soiul este rezistent la bolile tipice de prune. Pruna Zarechnaya se referă timpuriu la soiuri auto-infertile, polenizatorul poate fi Etude, frumusețea Tambov.

Soiul aparține soiurilor de masă, are o transportabilitate bună. Fructele care cântăresc 35-60 grame au un gust de 4,5 puncte pe o scară de cinci puncte, coapte simultan la jumătatea lunii iulie.

prune grad de creștere rapidăUnul dintre cele mai timpurii și mai productive soiuri, care dă fructe chiar și în partea de nord a regiunii Moscova. Fructele sunt de dimensiuni medii, doar 30 g, dar ramurile sunt acoperite cu bile multicolore. Crema nu își pierde gustul după îngheț, este potrivită pentru prelucrarea culinară. Soiul începe să dea roade anul următor după plantare. Un copac adult va da 30 kg de fructe delicioase. Arborele poate rezista la -400 C, dar nu tolerează bine dezghețurile. Soiul de prune Skoroplodnaya este autofertil și este polenizat doar de hibrizii cu prune de cireș. Soiul de prune Red Ball este potrivit pentru polenizare. Acest lucru se datorează înfloririi timpurii. Înălțimea arborelui sferic este de 2,5 metri, hibridul este obținut din soiul american-chinez Klaymex, prin polenizarea roșului Ussuriyskaya.

vis de prune OryolUn soi timpuriu crescut din generația chineză. Arborele nu este înalt, 2,5 m înălțime, coroana este răspândită, piramidală. Frunza este de culoare verde deschis, sfaramata, ascutita. Florile sunt mari, câte 3 bucăți, albe. Fructe cu o greutate de 45 g, suculente, fibroase. Calitățile gustului sunt estimate la 4,4 puncte. Fructe de prună Visul Orlovskaya nu se crăpa, nu cade, se coace în august.

Fructificarea are loc la 3 ani, soiul este rezistent la pete perforate, duritatea de iarnă a rădăcinilor și partea măcinată este ridicată. Cu o recoltă mare, fructele devin mai mici în greutate.

soi de prune de cireș CălătorSoiul aparține grupului "prune rusești", obținut prin polenizarea prunului de vișine Tavricheskaya prun chinez Burbank. Arborele este viguros, cu 3 m înălțime, acoperit cu fructe mici timpurii - 20-30 grame.

Avantajele prunului Traveller sunt:

  • duritate mare de iarnă;
  • maturizare precoce;
  • rezistența la boli fungice;
  • fructificarea anuală.

Dezavantaje - auto-fertilitate, cu înflorirea timpurie este înghețată de înghețuri recurente.

Soiuri de prune târzii și medii, cele mai bune pentru regiunea Moscova

Korneevskaya maghiarăGrupul maghiar de prune are un conținut ridicat de zahăr, culoare închisă, din care obțin prune, produsul uscat preferat al tuturor. Copacii sunt înalți, prunele se recoltează după gunoi. Pruna Vengerka Korneevskaya este o varietate autofertilă, cu o greutate de prune de 130-140 de grame. Fructe de desert, pulpa este bine separată de semințe. Fructificarea pomului începe la 3-4 ani de la plantare. O caracteristică a acestui soi este ruperea ramurilor sub greutatea recoltării. Recomandări necesare.

Maghiara necesită respectarea atentă a termenilor de tratament preventiv împotriva bolilor și dăunătorilor.

Smolinka de gradPruna Smolinka, cunoscută în Rusia Centrală, este ca cultivarea doar în partea de sud a regiunii Moscova. Fructele ovo-ovale cântăresc 35 de grame. Gust de prune de desert, recolta se recoltează la mijlocul lunii august, până la 15-20 kg de la o prună. Arborele este în creștere rapidă, fructarea apare în 2-3 ani, este rezistentă la îngheț cu regenerare rapidă, crește până la 5,5 metri. Cultivatul este polenizat încrucișat, cu polenizatori Superearly și Opal. Ramurile toamnei sunt împletite cu fructe, fără recuzite se pot rupe.

gradul de memorie TimiryazevFructele mici care cântăresc 22 de grame de gust unic au făcut ca pruna Pamyat Timiryazev să fie una preferată a grădinilor regiunii Moscova, a regiunii centrale și centrale a Volga. Fructele coacă la sfârșitul lunii august și la începutul lunii septembrie. Coroana copacului este stufoasă, cu ramurile coborâte sub greutatea culturii.

Soiul este autofertil cu o capacitate de restaurare ridicată la îngheț. Avantajul prunei de memorie a lui Timiryazev este rezistența sa la clotterosporia și putregaiul fructelor. Copacul nu-i place seceta, este iubitor de umiditate, dar este afectat de căpușe.

prun YakhontovayaFructele de dimensiuni medii galbene care cântăresc 25-35 de grame până toamna acoperă complet un copac cu o înălțime de 5,5 metri. Pruna Yakhontovaya tolerează seceta, rezistentă la îngheț, nu se teme de înghețurile de întoarcere. Soiul este parțial auto-fertil, chiar și fără iubită, în fiecare an își va prezenta proprietarilor fructe suculente fragede cu un os mic.

Fructificarea prunei apare în 3 ani, iar în al cincilea an puteți obține 50 kg de fructe pline de soare. Dar acest lucru este supus prezenței unei prune în cartierul maghiar Moscova sau Skorospelka roșu.

Există o îndoială dacă merită să plantezi un copac atât de înalt în țară. Există, de asemenea, o cale de ieșire - să cumpărați un arbust de prune Yakhontova pe portaltoiul pitic al prunului Alexy sau al viței de pâslă.

Renklode KolkhozUn soi domestic vechi, cu rădăcini italiene și o duritate excelentă pentru iarnă. Arborele are o înălțime de până la 3 metri, rotunjit - răspândit în formă. Plum Renklod kolkhoz are o cremă galben-verde, de dimensiuni mici. Pruna aparține soiurilor de masă, bine conserve. Soiul a fost creat de Michurin, traversând Ternoslivu și Green Renklode. Fructificarea începe în 4-5 ani și crește treptat. Un copac vechi de opt ani va da până la 18 kg de smântână, iar la 11 ani - deja jumătate de centru. Trebuie doar să culegi rapid fructele, altfel se vor sfărâmă.

Avantajele fermei colective Prun Renklod:

  • rezistență excepțională la ger și recuperare după o iarnă anormal de rece;
  • trunchiul copacului nu este supus ruperilor de îngheț.

Pruna necesită un polenizator, care nu poate fi derivat din soiurile chinezești.

Prun albastru de ouNumele complet al soiului este Egg Blue Plum. Arborele este înalt, până la 6 metri, capabil să dea roade timp de 30 de ani. Avantajele sale principale sunt auto-fertilitatea și duritatea de iarnă. Nu trebuie să vă așteptați la o recoltă deosebit de mare din acest soi, aceasta va da până la 12 kg de fructe gustoase anual, indiferent de situație. Greutatea fructelor dulci aromate este de 35 de grame. Începe fructificarea în 5-6 ani. Rezistă la îngheț la 35 de grade fără leziuni renale. Arborele poate deveni un decor al zonei locale. Recolta este întinsă și atârnă de crengi mult timp.

prun columnar înfloritÎnainte de tine este o prună columnară în floare. Imaginează-ți-o, împletită cu fructe care cântăresc 60 de grame. Interesant este că soiurile coloane sunt un dar al naturii, o defecțiune genetică. Crescătorii au observat forma neobișnuită a copacului și l-au fixat. Rezultatul a fost soiuri de pomi fructiferi colorali, inclusiv prune..

Particularitatea unui astfel de copac este absența ramurilor scheletice obișnuite, iar ramurile de fructe și lance sunt formate aproape de trunchi. În același timp, randamentul copacilor de această formă depășește găurile obișnuite și este nevoie de foarte puțin spațiu pentru dezvoltarea unui astfel de copac..

prune ImperialPrună coloană Imperialul este în creștere rapidă, prima recoltă se formează în 2 ani, la 17 capete de fructificare, iar decorativitatea rămâne încă câțiva ani. Fructele imperiale sunt mari, 60 grame și foarte gustoase.

Arborele atinge o înălțime de 1,5-2 metri, nu are nevoie de tăiere, dar necesită sprijin, altfel se va îndoi sub greutatea culturii. Coloanele au nevoie de protecție iarna la orice vârstă, în special răsadurile.

Este o afacere responsabilă să aleagă o varietate de prune pentru o reședință de vară. Trebuie avut în vedere faptul că arborele prezintă cele mai bune proprietăți atunci când este urmată tehnologia agricolă..

Video despre scurgerea coloanelor


Opinii: 145