» » Prună: numele soiurilor, descrierea lor, fotografii și caracteristici

Prună: numele soiurilor, descrierea lor, fotografii și caracteristici

Bună ziua, dragi asociați. Ma numesc Sophia si sunt doar fermier. Ferma noastră este specializată în fructe și fructe de pădure, așa că știu multe despre ele. Astăzi voi vorbi despre soiurile unui copac precum pruna, care sunt potrivite pentru cultivarea în Rusia..

Pruna chineză din Rusia se simte bine numai în regiunile de sud. Cele mai populare pe banda de mijloc sunt prunele de cireș și prunele de casă, care au fost împărțite anterior în mai multe categorii:

 • Maghiarii sunt reali;
 • Prune Damask;
 • Ungurii sunt asemănătoare cu Damascul;
 • Prune de damasc (renklod).

Astăzi există atât de mulți hibrizi și clone încât nu pare realist să creeze o clasificare exactă a tuturor soiurilor de prune. Prin urmare, merită să locuim pe cele mai potrivite soiuri pentru Rusia, mai precis, banda sa de mijloc..

Cel mai bun dintre cei mai buni

Pruna este cea mai potrivită pentru viața din Sud. Cu toate acestea, astăzi există multe soiuri care sunt destul de potrivite pentru banda de mijloc. Iată doar câteva dintre ele.

Ungară comună

Una dintre cele mai frecvente și poate fi numită și angușă. Ea este originară din Asia. Copacii sunt destul de înalți, coroana este de obicei rotundă sau în formă de piramidă, ramurile sunt destul de dense. Fructele se coacă destul de târziu, dar sunt bine păstrate și nu își pierd aspectul atractiv în timpul transportului îndelungat..

De asemenea, este bine, deoarece supraviețuiește chiar și cea mai scăzută temperatură fără pierderi. Putin predispus la bolile pomilor fructiferi. Mărimea fructelor este medie, pielea este purpurie.

Anna Shpet

Soi german creat la mijlocul secolului trecut. Prezintă o coroană largă, ramuri puternice și un număr mare de inflorescențe. Se maturizează târziu, destul de fructuoase. Fructele sunt fie medii, fie mari, în formă de ou, carne verzuie, coajă purpurie, gust dulce.

Miere albă

Soiul este denumit desert. Copacii sunt viguroși, coroanele sunt extinse, densitatea ramurilor este medie. Diferit albul de miere și un randament bun. Este tolerant atât la secetă cât și la îngheț sever, de aceea crește bine chiar și acolo unde clima este puternic continentală. Fructele sale sunt rotunde și galbene, există o acoperire ceroasă pe piele..

Dimineaţă

Soiul s-a dovedit ca urmare a traversării celor mai nerezistente roșu Skorospelka și Ulens Renklode. Aceste soiuri sunt bune deoarece se recuperează rapid după îngheț, prin urmare, chiar și după cea mai severă iarnă, soiul de prune „Dimineața” nu încetează să dea roade..

Primele recolte apar la 4 ani de la plantare. Fructele au o culoare mare, roșiatică-purpurie. Aparține soiurilor parțial auto-fertile, cel mai bine este să plantezi chirii sau unguri lângă ea.

Alexy

Copacii sunt destul de miniaturi - aproximativ un metru și jumătate. Coroanele sunt rotunjite și ușor ridicate. Primele fructe apar abia în august. Se diferențiază cu un randament bun - de la 15 kg pe copac.

Memoria lui Timiryazev

Acestea sunt prune galbene. A apărut și după traversarea mai multor soiuri. Înălțimea copacului poate atinge 3 metri. Coroana poate fi atât înfundată cât și rotundă.

Se recuperează bine după îngheț. Puteți să o recoltați în septembrie, de la un copac se obțin aproximativ 35 kg de prune dulci cu o expresivitate expresivă. Fructele se coacă bine în timpul depozitării și, de asemenea, nu își pierd aspectul frumos în timpul transportului.

Ou albastru

Numită și Smolinka. Soiul este foarte neclintit și se simte confortabil într-o mare varietate de regiuni climatice. Fructele seamănă cu un ou mic, de unde și numele. Dar copacii sunt de obicei înalți și pot atinge 6 metri.

Densitatea coroanei este de formă medie, ovală. Fructele sale coacă de la mijlocul lunii august. Tolerează bine înghețul. Acest soi este potrivit pentru regiunea Moscova. De asemenea, potrivite pentru această regiune sunt soiuri precum:

 • Roșu de maturitate timpurie;
 • Ungaria Moscova;
 • Tambov Renklode;
 • Tula negru;
 • Zarechnaya devreme;
 • Zhiguli;
 • Rakitovaya;
 • Eurasia;
 • Bebelus;
 • Piramidal;
 • Michurinsky Renklod;
 • Tenkovskaya albastru.

Cea mai tare iarnă

Această calitate este foarte importantă pentru prunele cultivate în Rusia. În primul rând, merită să fim atenți la soiurile hibride, dintre care cele mai valoroase sunt:

 • Sukhanovskaya;
 • Renklode Kolkhoz.

Alte soiuri de prune s-au dovedit cele mai bune..

Ussuriyskaya

Este considerat (și pe bună dreptate) cel mai nordic soi. Foarte asemănător cu pruna chineză, dar rezistă bine condițiilor de viață în Siberia. Înălțimea copacilor este de până la trei metri. Aproape nu îngheață, dă fructe bine chiar și după ger în minus 40. Fructele sunt mici, dăunătorii de Ussuriyskaya cu greu se ating. Are nevoie de polenizare încrucișată.

canadian

De asemenea, este capabil să reziste la îngheț la minus 40, și uneori chiar la minus 45. Printre probleme este înghețarea cu un ușor îngheț după dezgheț.

Fructele sunt mai degrabă mici, de culoare albastru închis sau de culoare crimson, destul de dulci, dar cu o groapă astringentă. Ramurile au spini, coroana prunului este largă și răspândită. Înălțime - până la doi metri și jumătate până la trei metri.

Din timp

Este un hibrid din pruna americană (rudă cu canadianul) și Ussuri.

Ar trebui să acordați atenție și unor soiuri de prune de casă:

 • Kantemirovka;
 • Amuzant;
 • Cadou albastru.

Astăzi în lume există multe tipuri de prune și câteva mii de soiuri. Nu vă fie frică să experimentați și veți găsi cu siguranță varietatea „dvs.” de acest fruct.


Opinii: 97