» » Cum să plantezi și să îngrijești prunul de cireș în rusia centrală

Cum să plantezi și să îngrijești prunul de cireș în rusia centrală

recolta de prune de vișine pe banda de mijlocPe parcele gospodărești, în livezi, puteți găsi copaci cu fructe care seamănă cu exterior cu o prună - prune de cireș. Acesta este un adevărat depozit de nutrienți și vitamine. Are efect de purificare a sângelui și antiinflamator. Fructele sunt utilizate în stare proaspătă, folosite pentru conservare, îngheț, murături, pentru a face sosuri, condimente. Să analizăm în detaliu cum este corectă plantarea și îngrijirea prunului de cireș în Rusia centrală..

Descriere

prunul de cireș înflorește pe banda de mijlocPruna de cireș este un pom fructifer, considerat predecesorul prunei de acasă. Poate fi cu o singură bară sau poate avea mai multe butoaie simultan. Un copac destul de înalt, care atinge 3-13 metri înălțime. Are un sistem rădăcină bine dezvoltat, care nu este profund. Prin urmare, este de preferat să plantați și să o cultivați acolo unde apa subterană se află la nivelul de la un metru și jumătate la doi metri. Plantarea și îngrijirea prunului de cireș pe banda de mijloc este simplă, deoarece este meritată popular în rândul grădinarilor amatori.

Pruna de cireș începe să dea roade devreme, la un an de la plantare primele fructe apar pe copacul tânăr. Și după trei-patru ani, pomul începe să dea o recoltă abundentă, de până la 40 kg dintr-o prună de cireș. Fructele sunt suculente, acri, dulci și acre sau cu gust de miere de diferite culori. Osul este de obicei dificil de separat.

Pruna de cireș este plantată primăvara, dacă se face toamna, se poate îngheța și moare.

Pruna de cireș, fiind o cultură sudică, este foarte rezistentă la îngheț, de aceea este cultivată atât pe banda de mijloc, cât și în regiunile nordice. Avantajele acestei culturi sunt:

 • randament: în 2-3 ani de la plantare, 15 kg de fructe pot fi scoase din copac;
 • maturare timpurie;
 • rezistență la secetă, toleranță bună la temperaturi ridicate;
 • rezistență ridicată la îngheț, capabilă să crească în regiuni în care temperatura scade sub 30 de grade;
 • crește pe orice compoziție a solului;
 • rezistența la boli și dăunători;
 • aspect, decorativitate, în special în perioada de înflorire.

prune de cireș coaptePrintre dezavantaje se numără:

 • cele mai multe soiuri de prune de cireș sunt fără fructe, ceea ce înseamnă că este necesar să plantezi soiuri suplimentare ca polenizatori;
 • o perioadă scurtă de odihnă, până la sfârșitul iernii cireșa își pierde rezistența la îngheț;
 • perioada de înflorire timpurie, datorită căreia există o amenințare cu moartea viitoarei culturi din cauza înghețurilor de primăvară.

recoltă abundentă cu grijă adecvatăO caracteristică deosebită deosebită a prunului de cireș este capacitatea sa de a se amesteca cu diferite culturi, de exemplu, caisul, cireșa dulce, piersica, pruna și chiar cireașă. Această proprietate permite crescătorilor să reproducă toate nou soiuri de prune de vișine.

Plantarea prunului de vișine

Pentru ca pomul să se înrădăcineze și să dea o recoltă abundentă, trebuie să știți cum să plantați corect prunul de cireș în primăvară. În primul rând, trebuie să alegeți răsadurile potrivite, și anume cele care au fost obținute prin butași sau înmulțire prin lăstari, se rădăcină mai repede și se adaptează mai bine.

Dacă ați cumpărat o răsaduri la sfârșitul toamnei, trebuie să o săpați pe un deal din grădină.

Primul lucru de luat în considerare pentru ca îngrijirea și cultivarea prunei de cireș să fie corecte și să nu provoace dificultăți este nevoia de a o planta nu în sol acid. Pruna de cireș nu îi place un astfel de sol, începe să doară și să slăbească. Ei se rădăcină cel mai bine și încep să dea roade mai devreme, răsaduri vechi de doi ani, aproximativ un metru înălțime, cu un sistem de rădăcini dezvoltate.

reguli de plantare a prunului de vișinePruna de cireș trebuie plantată în locuri bine luminate, însorite, protejate de vânturile puternice. În ciuda capacității de a crește în sol de orice compoziție, sol bine drenat, loamul este încă de preferat.

Dacă plantați mai mulți cireși de prune simultan, păstrați o distanță de 2,5 m între ei, altfel planta nu va avea loc să se dezvolte. După plantarea prunului de cireș primăvara, copacii tineri sunt legați de coji instalate în apropiere. Este necesar să plantați pomi de cireș la primăvara devreme, înainte ca mugurii să se umfle. Se evită cel mai bine solul greu, excesiv de umed.

Plantarea prunei de cireș primăvara cu răsaduri este următoarea: trebuie să săpați o gaură de cel puțin o jumătate de metru lățime și adâncime, pe care o completați cu un amestec de părți egale de gazon și humus.

Îngrijire

o recoltă abundentăPruna de cireș nu este solicitantă în îngrijire. După plantare, copacul trebuie tăiat, udat la rata de trei până la patru găleți sub fiecare. În climele uscate în timpul sezonului de creștere udare exercitați la fiecare zece zile. Dacă pruna de cireș este plantată în regiuni cu ierni puternice și înghețuri severe, la sfârșitul toamnei acoperă cercul trunchiului, astfel încât sistemul de rădăcini să nu înghețe.

Pansarea superioară se face în principal din îngrășăminte cu azot și potasiu, mai rar din fosfor. Schema de hrănire este următoarea:

 • primăvara - primul azot;
 • în timpul formării ovarelor - al doilea azot;
 • mijlocul lunii iulie: azotat cu potasă.

În plus, trebuie să:

 • buruieni regulat cercului trunchiului;
 • udare;
 • tăierea prunului de vișine;
 • efectuați pulverizarea preventivă cu insecticide împotriva dăunătorilor și bolilor.

Pruna de cireș este un copac cu creștere rapidă, câștigând activ înălțimea, iar după începutul fructificării, dimensiunea coroanei. Prin urmare, tăierea prunului de cireș este o procedură necesară pentru formarea acestuia și păstrarea copacului la dimensiunea potrivită. Tăiați-o astfel încât tulpina de la sol la prima ramură să nu aibă crenguțe și crenguțe, lăstarii sunt îndepărtați în mod regulat. Lăstarii tineri trebuie fixați la sfârșitul verii.

arbore bine formatTăierea prunei de cireș este, de asemenea, necesară pentru a menține puternica parte a scheletului. Câștigând o înălțime prea mare a trunchiului, ramurile semischeletice ale copacului devin goale, randamentul scade.

Urmărind pașii descriși pentru plantarea și îngrijirea prunului de cireș pe banda de mijloc, chiar și un grădinar amator începător va putea să crească pe un copac sănătos care se încântă regulat cu o recoltă bogată și gustoasă.

Pruna de cireș lângă Nizhny Novgorod - videoclip


Opinii: 153