» » Soiuri de prune și metode de reproducere

Soiuri de prune și metode de reproducere

prune de vișine dulcePruna de cireș este un fruct de piatră cu fructe galbene, portocalii sau roșii. Propagarea arborilor se face cel mai bine prin butași sau prin altoire.

De regulă, sosurile sunt făcute din boabe de prune de cireș, deoarece fructele majorității soiurilor sunt acri. Crescătorii au crescut mai mult de 400 de soiuri de prune de vișine, dintre care 20 nu au gustul acru caracteristic prunului de cireș. Pruna de cireș este o cultură foarte rezistentă la îngheț, deci poate fi cultivată chiar și în regiunile nordice ale Rusiei. Luați în considerare cele două cele mai productive și mai dulci soiuri de prune - soiul Abundant și soiul Gek.

Soiuri abundente

Soi de prune de cireș O maturare abundentă, medie. Pruna de cireș înflorește la sfârșitul lunii mai. O caracteristică remarcabilă a acestui soi este rata bună de supraviețuire a răsadurilor vechi de doi ani. Soiul abundent nu apare în natură, ci se cultivă numai în pepiniere. Butașii se înrădăcină bine pe alți pomi fructiferi din piatră, prin urmare, propagarea acestui soi de prune de cireș se realizează prin altoirea pe scoarța de prune. Dacă plantați soiul Abundant pe alte soiuri de prune, atunci rata de supraviețuire va fi mult mai slabă.

Pruna de cireș poartă fructe cu boabe roșii, care sunt complet lipsite de gust acru, dacă sunt plantate într-o zonă bine luminată. Fructele de prune sunt de culoare portocalie dacă pomul este plantat la umbră. Mulți oameni confundă soiul Abundant cu pruna. Piatra rămâne în spatele prunului de cireș numai atunci când fructul este complet copt. Fructele mari (până la 30 de grame) pot rămâne pe ramuri până la 20 de zile de la sfârșitul maturarii. Un alt avantaj al soiului este rezistența sa la boli, prunul de cireș practic nu este afectat de dăunători. Abundant - soi rezistent la frig.

Soiul Huck

Varietatea Gek - de maturitate medie, medie. Blooms prune de cirese Huck primăvara devreme, în aprilie. În perioada de înflorire, Huck este vulnerabilă la greoaie, astfel că copacul este tratat cu insecticide. Reproducere prune de cires apare prin formarea de noi lăstari bazali.

Fructele soiului Gek sunt galbene, moi, cu o piele subțire. Sunt foarte apreciate pentru gustul lor dulce și aroma minunată. Fructele soiului Gek pot atinge o greutate de 45 g. Nu sunt potrivite pentru prepararea sosurilor, dar pot fi folosite pentru a face gem excelent.

Dezavantajul soiului Gek este vulnerabilitatea sa la boli, în special la mucegaiul gri. Pentru a păstra recolta este necesară tratarea pomului cu fungicide. Pulverizarea este oprită cu o lună înainte de recoltare. Ciuperca Huck cântă la mijlocul lunii iulie.


Opinii: 180