» » Caracteristici ale soiului de cireș din țar și a cultivării sale

Caracteristici ale soiului de cireș din țar și a cultivării sale

pruna de cires Tsarskaya în grădinile RusieiAlycha Tsarskaya a fost crescută în Rusia ca urmare a selecției. Este un copac scurt, cu o coroană compactă de maturare medie.. Prună de cireș

suficient de rezistent la îngheț, ușor deteriorat de boli și dăunători. Fructele sunt rotunde, galbene, coapte la mijlocul verii. Grădinarii remarcă gustul excelent - suculent, cu o ușoară amabilitate.fructarea abundentă a prunului de cireș Fructele sunt bine conservate, ceea ce permite transportul fără probleme.

Caracteristici ale soiului

Prunul de cireș al țarului înfloreșteCei care doresc să crească pruna de vișine Tsarskaya ar trebui să se familiarizeze cu descrierea și fotografia acestui soi în avans. Arborele cu flori este foarte decorativ și va fi un decor al grădinii de primăvară..

Pruna de cireș din țar este o varietate autofertilă. Pentru a obține o cultură pe șantier, este necesar să plantați copaci polenizați.

Cei mai buni polenizatori pentru prunul de vișin regal sunt soiurile de prune de cireșe auto-fertile, soi cometa Kuban, Găsit, Mara, Cadoul Sf. Petersburg.

Cum să alegeți locul de plantare și plantare potrivit

puieți de prune de vișine țarÎnainte de a cumpăra, ar trebui să inspectați cu atenție răsadul. Nu trebuie să fie deteriorate sau urme de ciupercă pe ea. Sistemul de rădăcini al unei răsaduri bune este dezvoltat, rădăcinile sunt sănătoase, nu degradate.

Soiul de prune de cireș Tsarskaya lipsește în Rosreestr, de aceea este mai bine să cumpărați materiale pentru plantare în pepinieră.

fructe pentru gem, compoturi, jeleuArborele nu poate suporta ape subterane stagnate, nivelul lor nu trebuie să depășească 1,5 metri.

Dacă apa subterană din amplasament este aproape de suprafață, prunul de cireș trebuie să fie plantat pe o movilă și este obligatoriu să se asigure o bună scurgere.

Cel mai bun loc pentru plantarea prunului de vișine Tsarskaya va fi partea de sud, protejată de vânturi.

Cum să plantezi corect prunul de cireș

reguli pentru plantarea prunului de cireșGaura de plantare din locul ales trebuie săpată în avans pentru ca solul să se micșoreze. Pregătiți solul: solul din grădină este amestecat cu gunoi de grajd sau compost, se adaugă cenușă, fosfor și îngrășăminte de potasiu. Pentru solurile acide, adăugați făină de tei sau dolomită tăiată. Drenajul se toarnă pe fundul gropii, se formează o movilă din pământul pregătit, se pune un răsad pe el și rădăcinile sunt îndreptate cu atenție. Apoi, solul rămas este turnat și compactat. Gâtul răsadului trebuie să fie peste nivelul solului. După plantare, pomul tânăr este udat din abundență în jurul cercului de trunchi.

Plantarea corectă a prunului de cireș regal și o bună îngrijire ulterioară va garanta o viață lungă a pomului și fructarea abundentă anuală.

Îngrijirea pomilor

răspunsul la o îngrijire adecvatăÎngrijirea prunului de cireș este simplă - udare regulată în perioade uscate, primăvară sanitară și tăiere formativă de toamnă, îmbrăcăminte superioară și protecție împotriva dăunătorilor. Este deteriorat în principal de omizi de molie. Pentru a vă proteja împotriva lor, trunchiul copacului este înfășurat în curele de capturare și carionul este colectat regulat sub copaci. Înainte de înflorire, coroana poate fi tratată cu un medicament de la molie.

Semănatul plantelor sub un copac care respinge fluturii și omizele moliei - pelin, tansy, calendula sau gălbenele poate fi un remediu eficient.

Tăierea corectă reduce, de asemenea, riscul de deteriorare a prunului cireș al țarului.

În orice fotografie a unui pom fructific sănătos, este clar că coroana nu este îngroșată și este uniform iluminată de soare. Plantarea rară și pulverizarea în timp util cu fungicide vor preveni boala moniliozei în prunul de cireș - o boală comună fungică. În plantațiile de grup, fiecare copac are nevoie de 9-12 metri pătrați pentru o creștere spațioasă..

grădini de prune de cireșDacă regiunea este caracterizată de ierni înghețate, înainte de debutul vremii reci, mulci cerc aproape de trunchi cu compost, gunoi de frunze, ramuri de molid.

Plantarea prunului de cireș al Țarului este o alegere bună pentru orice grădinar. Un copac productiv și fără pretenții va oferi pentru o lungă perioadă de timp fructe cu adevărat regale vara și o varietate de compoturi, gem și jeleu pentru iarnă.

Prună uimitoare de cireș în grădină - video


Opinii: 163